| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
estoril Hetman

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 7:24 pm Temat postu: Ogame |
|
|
|
Grał lub gra ktoś z Was na Ogame?Ja grałem jako Borg na Uni22.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 7:35 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja próbowałęm niedawno grac..na universe 29 bodajze...ale cos cienko mi szło  Bym musiał nad tym usiasc:) _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
estoril Hetman

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 8:15 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ediii napisał: | Ja próbowałęm niedawno grac..na universe 29 bodajze...ale cos cienko mi szło Bym musiał nad tym usiasc:) |
Troche mało powiedziane "usiąść".
Tak dla nieuświadomionych : tam się nie śpi , a szczególnie w nocy.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
|
| Powrót do góry |
|
Pawlo Nowy

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 4:00 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja uważam że to Ogame to jedno wielkie G..!!!
Mój kumpel tak sie w to wkręcił że to szok - normalnie mania grania - ma chyba z 11 kont i siedzi na każdym ok. 30min  |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Wieża

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 6:36 pm Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | Ja uważam że to Ogame to jedno wielkie G..!!!
Mój kumpel tak sie w to wkręcił że to szok - normalnie mania grania - ma chyba z 11 kont i siedzi na każdym ok. 30min |
W pełni kolege popieram !!
Nie dalej jak dziś podawali w teleexpressie że zmarła kolejna osoba przed komputerem z wycieczenia grajac w World of Warcraft !
Ja sam spedziłem troszke czasu grając w Ogame, a wczesniej w DarkThrone, a jeszce wczesniej w Knight Online wszystkie te gry wymagały spedzenia maksymalnie duzo czasu nad swoim kontem jeżlei chciało sie nie tylko czerpać "przyjemnośc" z gry ale odnosic niewielkie sukcesy typu 100 miejsce . Od dnia w którym właczyłem którąś z tych gier poraz ostatni czuję się wolnym człowiekiem mam wiecej czasu na wszystko trochę wiecej się uczę
WIĘC POWTRZAM [bez cenzury] MMORPG i inne gry czasu rzeczywistego w sieci to JEDNO WIELKIE CUCHNĄCE GÓWNO uzelażniające podobnie do narkotyków
Jedynym plusem wynikających z grania w te gry jest to że poznałem [czasowo] naprawdę dużo ciekawych ludzi z całego świata (od Rumunii, przez Chiny Tajwan do USA)... ale chyba lepszym sposobem na poznawianie się są szachy
A w WoWa nie grałem tylko że nalezało za niego płacic pewnie gdyby nie to to mowili by na całym swiecie o graczu z Polski umierającym z wycieńczenia :/
Co do postu Ediiiego jak się nie znasz to nie mów kto jest w te klocki dobry bo najlepsi mają swoje sposoby uwierz mi !! _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 8:07 pm Temat postu: |
|
|
|
| mattihau napisał: | ...Co do postu Ediiiego jak się nie znasz to nie mow kto jest w te klocki dobry bo najlepsi mają swoje sposoby uwierz mi !! |
O jakie to "sposoby" ich podejrzewasz? Bo uwierz mi, że można być w top10, bez uciekania sie do oszustw. Nawet więcej, ciężko się utrzymać w czołówce oszukując  _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde// |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Wieża

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:32 pm Temat postu: |
|
|
|
hmm może na ogame tak jest ale coś nie wierze... nie znam sie na tej grze grałem w nią dosyć krótko.
Nie mówie tu tylko o oszukiwaniu, ale o szeroko pojętej wspólpracy klanów, teamów, itp. Także na znajomościach o adminów czy innych gm, o podejrzanie dobrej orientacji na mapie lub wśród innych uzytkowników gry, o programach np. klikajacych w baner dajacy 1 ludzika za klikniecie itd, itp.
Pojedynczy człowieczek nie znajacy tajników gry nie ma szans z "userem" siedzącym 24h na dobe i korzystajacym z pomocy sztabu ludzi  _________________ Mateusz Hauschild
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:45 pm Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | ...Nie mówie tu tylko o oszukiwaniu, ale o szeroko pojętej wspólpracy klanów, teamów, itp. Także na znajomościach o adminów czy innych gm, o podejrzanie dobrej orientacji na mapie lub wśród innych uzytkowników gry, o programach np. klikajacych w baner dajacy 1 ludzika za klikniecie itd, itp.
Pojedynczy człowieczek nie znajacy tajników gry nie ma szans z "userem" siedzącym 24h na dobe i korzystajacym z pomocy sztabu ludzi |
Na szczęście ogame to nie dotyczy . Istnieją tam sojusze(każdy może takowy załozyć, lub do istniejącego dołączyć), ale o dziwo najlepsi gracze często wolą być samotnymi wilkami(nieraz zdarzało się, że ponad 300 osobowy sojusz legł zniszczony przez jedną osobę). Znajomości u adminów(Game Operatorów )... wątpie, nie spotkałem sie z tym. W ogame orientacja na mapie nie występuje . Jedyne programy pod ogame to symulatory, które podają najprawdopodobniejszy wynik batalii(na forum ogame podany jest link do nich). Co do ostatniego zdania to sie zgodzę ze wszystkim... po za "sztabem ludzi". _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde// |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Wieża

|
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:53 pm Temat postu: |
|
|
|
| mattihau napisał: | co do sztabu ludzi myslisz że ta 1 osoba sama sobie sprawdza cała swoją galaktyke w poszukiwaniu farm ?? bo ja jakoś wątpie ! |
Byłem w top bez sztabu ludzi. Na początku masz na to czas, bo floty latają po pare godzin. Potem nie ma to już aż takiego znaczenia. _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde// |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Wieża

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:58 pm Temat postu: |
|
|
|
coż nic mi innego nie pozostaje jak zwrocic honor, może ogame jest inne lepsze...
mnie niestety znudziło szybko ale to dobrze  _________________ Mateusz Hauschild
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 10:01 pm Temat postu: |
|
|
|
| mattihau napisał: | coż nic mi innego nie pozostaje jak zwrocic honor, może ogame jest inne lepsze...
mnie niestety znudziło szybko ale to dobrze  |
Ma jedna wadę... później takie oszołomy jak ja siedzą po 22h dziennie by być najlepszymi... już wyzdrowiałem(czyt. maks 4h dzienie ) i się z tego cieszę  _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde// |
|
| Powrót do góry |
|
estoril Hetman

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 11:11 pm Temat postu: |
|
|
|
| Last_Knight napisał: | Znajomości u adminów(Game Operatorów )... wątpie, nie spotkałem sie z tym. |
Niestety to jedna z tych najgorszych stron Ogame. Właśnie z tego powodu zrezygnowałem z gry. Byłem w top10 nigdy nie oszukując. Miałem najwięcej OW na uni22. Zrezygnowałem jednak widząc co się tam dzieje. Z drugiej jednak strony przekonałem się też, że gra bez adminów to już nie gra. Wystarczyło pograć na uni31, żeby się o tym przekonać. A wracając do Twoich wątpliwości to chyba je rozwieję wklejając tu pewną lekturkę:
http://of.clansf.pl/uploads/ftp/prawda
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|