| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
arkoski Hetman

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2003 7:38 pm Temat postu: Turniejiki ;-) |
|
|
|
Stworzylem ten temat dla osób, które chcialyby sie pochwalic swoimi szachowymi osiagnieciami, które niekoniecznie sa publikowane. Piszcie o turniejach duzych jak i tych calkowicie kameralnych, w których uczestniczyliscie.
--------------------
ten temat to porazka. konczymy...
5.01.04 a moze jednak nie 
Ostatnio zmieniony przez arkoski dnia Pon Sty 05, 2004 2:53 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Qrakowy Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Wto Lis 18, 2003 8:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Ale nie piszcie glupot tylko konkrety a jak nie macie co powiedziec to nie zabierajcie glosu. Chociaz mówic do qrakowego to jak do sciany. |
|
| Powrót do góry |
|
Qrakowy Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2004 6:46 pm Temat postu: |
|
|
|
Widze że nikt się nie chwali
To ja sie pochwale zeby niebyło tak pusto
Unas w Pszczynie co roku jest oraganizowany turniejświateczny do lat 16
na ok.20 , 15 zaw. zajołem 2 miejsce  _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2004 8:49 pm Temat postu: |
|
|
|
O jak sie skubaniec ozywil a na poczatku co innego pisales i ten temat uznalem za skreslony (chociaz admin tu o kiedy jestem zadnego tematu nie skreslil, nawet tych bez odpowiedzi o 2 miesiecy  ) |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2004 10:04 pm Temat postu: |
|
|
|
Dziś grałem w turniejku na ok 30 osób (rankingi od 1000 do ponad 2200),
mój bilans to:
- 17 miejsce
- 3 x podstawiłem wieżę
- 1 x podstawiłem hetmana
- przez nieuwagę podniosłem piona z d7 i posunęłem nim jak wieżą (ta stała na e7) na d2
- na to, mój przeciwnik zagrał królem, myśląc że jest szach
- gdy zorientowałem się jaka gafę strzeliłem, mówię -dodaj sobie 2 minuty-, a on na to - i tak miałem się poddać-  |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 3:16 pm Temat postu: |
|
|
|
Gratulacje dla was wszystkich.
----------------
Ja zajalem 3 miejsce w ogólnej klasyfikacji calorocznych cyklicznych turnieji klubu Energetyk <moje miastko> (pozostanmy anonimowi  ), granych tempem 5 min 2 turnieje w tygodniu co daje niezla sumke
---------------
P.S. Lysy chyba Cie rozpoznaje dzieki temu dolaczonemu zdjeciu. Szkoda, ze nasz kontakt sie urwal przez admina, który skasowal wysylanie privów  Moze ty tez wiesz kim ja jestem, albo przynajmniej sie domyslasz. Jak dla mnie niezly zbieg okolicznosci. A w tym wczorajszym turnieju niestety ekipa <moje miastko> nie wziela udzialu, ale na nastepny sie raczej stawi. Jesli bedziesz chcial, mozemy sie skontaktowac na maila: arkoski@wp.pl bo tu nie ma chyba sensu.
--------------
A i sie pochwale jeszcze starym turniejem z 14.12.03 (w którym to jeszcze Lysy nie uczestniczyl, tylko prawdopodobnie sie przygladal  ). Uczestników 33 ja bylem 5 z 5 punktami na 7, a obstawa tez byla niezla (bylem rozstawiony z 16  ) |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 6:03 pm Temat postu: |
|
|
|
Muj klub niedawno grał przeciwko ENERGETYKOWI (ja tez grałem  )
I musze przyznać silni jesteście!!!!! ja przegrałem partie w 9 ruch.
Spowodu niepszespanej nocy . Oczywiście itak bym przegrał  _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
az Administrator

|
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 6:32 pm Temat postu: |
|
|
|
| arkoski napisał: | ....Szkoda, ze nasz kontakt sie urwal przez admina, który skasowal wysylanie privów ... |
wysylanie privow zostalo zablokowane tylko MarcinowiZ, wszyscy inni moga je wysylac
Ostatnio zmieniony przez az dnia Pią Sty 16, 2004 10:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 7:08 pm Temat postu: |
|
|
|
| arkoski napisał: | | Jak dla mnie niezly zbieg okolicznosci. A w tym wczorajszym turnieju niestety ekipa <moje miastko> nie wziela udzialu, ale na nastepny sie raczej stawi. |
Teraz gramy w lepszych warunkach Sala jest lepiej oświetlona i zdecydowanie większa (na ok. 60-70 osób) Nastepny turniej bedzie najprawdopodobniej na początku lutego (w swoim czasie poinformuję cie na priv)
| arkoski napisał: | A i sie pochwale jeszcze starym turniejem z 14.12.03 (w którym to jeszcze Lysy nie uczestniczyl, tylko prawdopodobnie sie przygladal ). Uczestników 33 ja bylem 5 z 5 punktami na 7, a obstawa tez byla niezla (bylem rozstawiony z 16 ) |
Świetny wynik! Szkoda tylko ze nie mogę skojarzyć jak wyglądasz. Chyba przez to ze ostatnio poznałem bardzo wielu ludzi.
No i masz rację, przyglądałem się, o ile przyglądaniem można nazwać siedzenie przy stoliku poziom niżej Na turnieje chodzę tylko gdy syn chce grać, a wczoraj zagrałem wyjątkowo, po to aby się nie nudzić (było 11 rund P-10) |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 8:41 pm Temat postu: |
|
|
|
Jania zapewniam, ze to nie o tym klubie jest mowa. "Mój" energetyk jest nieformalna pozostaloscia po starym KS Energetyk i nie uczestniczy w zadnych turniejach. To po prostu grupa kilku czasem kilkunastu osób, którzy 2 razy w tygodniu spotykaja sie zeby pograc w szachy.
-------------------------
Fajnie, ze jest nowa sala. Nareszcie beda turnieje z "prawdziwszego" zdarzenia, bo w tym pubie to wiekszosc szachownic byla, jak wspomniales, slabo oswietlona (nie ukrywam, ze mi to pomoglo w konfrontacji z pewnym seniorem +60, bo im to znacznie bardziej przeszkadza). A turnieje te oglaszane sa tez na www.turnieje.com Dobra wiadomosc to tez zwiekszenie liczby rund
Lysy chetnie bym Ci wyslal swoje zdjecie ale nie mam jak niestety  |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
|