| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
zusi Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 6:40 pm Temat postu: |
|
|
|
Moim idolem jeśli chodzi o szachy jest Karpow . Podobają mi się jego partie i jego styl gry. Szczególnie lubię mecz K-K wiadomo o co chodzi i to tyle o idolu. Natomiast Alechina uważam za najlepszego gracza w histori lecz to nie moje czasy więc dowiedziałem się o nim dopiero jak zaczęłem grać w szachy a tak zawsze słyszałem tylko Karpow i to był jeden z kilku szachistów których znałem więc tak już zostało. |
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 7:30 pm Temat postu: |
|
|
|
Idol?? Tylko jeden?? Ja mam aż trzech.... Moroziewicz, Szirow, Tal!! _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde// |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 9:41 pm Temat postu: |
|
|
|
Moim idolem szachowym jest Aleksander Kotow:) podobaja mi sie jego pozycje szachowe w literaturze:) oraz jego liczne bardzo piekne partie!!  a swoja droga jesli ktos ma jakiegos linka do partii z jego udziałem to serdecznie bym podziekował jak by sie ze mna podzielił  poza tym cenie Kasparowa za to ze ...ze jest wielki....oraz....Karpowa za niesamowita technike i końcówki:) _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 6:58 am Temat postu: |
|
|
|
Idola nie mam, ale lubię zawodników grających ostre warianty, mimo że ja takich grać nie lubię.
A jeśli chodzi o najlepszych szachistów wszechczasów to oczywiście Karpow i Kasparow z lat 85. |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 7:54 am Temat postu: |
|
|
|
| Ediii napisał: | Moim idolem szachowym jest Aleksander Kotow:) podobaja mi sie jego pozycje szachowe w literaturze:) oraz jego liczne bardzo piekne partie!! a swoja droga jesli ktos ma jakiegos linka do partii z jego udziałem to serdecznie bym podziekował jak by sie ze mna podzielił |
Jak chcesz to Ci wyślę
550partii Kotov, Alexander w pliku pgn.
A co do idola to Fischer Robert James, za pokonanie sowieckiej myśli szachowej, genialność kombinacji..., teraz podobno to wariat, ale kto ich tam wie? Propaganda i środki musowego przekazu mogą wszystko
Pozdrawiam
Krzysiek J. _________________ Ja Ciebie też |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 8:16 am Temat postu: |
|
|
|
Hehe..kurcze wszyscy na tym forum cos maja do zaoferowania...tylko ja nic nie ma i tak na sepa wszycho zbieram:( Ale Jamczewski chetnie wezme od CIebie te partie:) masterinho@interia.pl
Z góry wielkie dz _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 8:25 am Temat postu: |
|
|
|
| Ediii napisał: | | ...tylko ja nic nie ma i tak na sepa wszycho zbieram |
Czym się przejmujesz?  Nikt nie wymaga od Ciebie czegoś-za coś. Forum jest stworzone w celu bezinteresownej wymiany myśli i materiałów (tzn. informacji szachowej). Spoko... _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 8:36 am Temat postu: |
|
|
|
| K_M_K napisał: | | Forum jest stworzone w celu bezinteresownej wymiany myśli i materiałów (tzn. informacji szachowej). Spoko... |
Dokładnie tak
Nie dlatego pomagam(dzielę się swoimi zasobami) bo liczę na wdzięczność..., nie..., pomagam bo chcę pomóc
Chociaż w dzisiejszym świecie niektórzy pewnie powiedzą, że to chore, ale nic to, niech im tam na zdrowie...
Pozdrawiam
Krzysiek J. _________________ Ja Ciebie też |
|
| Powrót do góry |
|
zusi Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
pelbonno Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
hutek Nowy

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 10:31 pm Temat postu: |
|
|
|
Dla mojego syna idolem jest na dzień dzisiejszy P. Czarnota i jego piękna siostra Dorota. Z nimi miał okazje pogrywać przy okazji turnieji miejskich. Swoistym antyidolem jest z kolei wujek żony - przyjaciel rodziny, który ilekroć nas odwiedzał prosił syna o wyjęcie szachów..., od ostatnich sromotnych klęskach przed rokiem nie prosi już o szachownice , w ogóle jakoś rzadziej nas odwiedza ....  ) |
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Sob Cze 18, 2005 12:32 pm Temat postu: |
|
|
|
| hutek napisał: | Swoistym antyidolem jest z kolei wujek żony - przyjaciel rodziny, który ilekroć nas odwiedzał prosił syna o wyjęcie szachów..., od ostatnich sromotnych klęskach przed rokiem nie prosi już o szachownice , w ogóle jakoś rzadziej nas odwiedza .... ) |
O kurcze hehe wujek chyba przegrywać nie umi . |
|
| Powrót do góry |
|
mrozik Skoczek

|
|
| Powrót do góry |
|
|