Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nowa gra logiczna JC Attract

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
jarci
Nowy

PostWysłany: Sob Mar 26, 2005 8:19 pm
Temat postu: Nowa gra logiczna JC Attract
Odpowiedz z cytatem

Jestem autorem nowej i oryginalnej gry logicznej „JC Attract”, która ma proste zasady i siłę gry porównywalną do szachów i go.

Zasady gry logicznej „JC Attract" © 2005 Jarosław Cichocki, Polska

1. Gra przeznaczona jest dla 2 osób i jest rozgrywana na planszy szachowej 8x8 (lub 10x10, lub 12x12, lub 14x14, ...).
2. Każdy gracz ma 32 (lub 50, lub 72, lub 98, ...) własne piony (białe lub czarne).
3. Ruch składa się z dwóch czynności:
- Postawienie na planszy własnego piona na dowolne wolne pole.
- Przysunięcie do tego piona wszystkich innych pionów w tym samym wierszu i tej samej kolumnie o jedno pole. Przy czym należy przesuwać piony kolejno rozpoczynając od pionów stojących najbliżej postawionego piona. Przesuwać można tylko te piony, które mogą się przesunąć na wolne pole.
4. Wygrywa ten, kto pierwszy będzie miał więcej własnych pionów wygrywających. Pion wygrywający to pion otoczony czterema pionami przeciwnika jak na rysunku.

o....o
...x
o....o

Zezwalam na nie komercyjne opracowywanie i rozpowszechnianie zasad gry w dowolnej formie (np: analizy, artykuły, tłumaczenia, programy komputerowe, turnieje itp.) z zachowaniem praw autora.
Jarosław Cichocki

Moje gry: http://jarcicho.webpark.pl

Ostatnio zmieniony przez jarci dnia Pon Mar 28, 2005 11:52 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Last_Knight
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sob Mar 26, 2005 10:21 pm
Temat postu: Re: Nowa gra logiczna JC Attract
Odpowiedz z cytatem

jarci napisał:
Jestem autorem nowej i oryginalnej gry logicznej „JC Attract”, która ma proste zasady i siłę gry porównywalną do szachów i go.

Jaką siłę gry mają szachy Cool ? Ja oceniam na około 2800 Elo Cool .Na GO się nie znam, więc się nie wypowiadam na temat siły gry tej gry....

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 1 z 1