Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czteroletni szachista

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nauka gry
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 5:01 am
Temat postu: Czteroletni szachista
Odpowiedz z cytatem

Czteroletni szachista uczy sie z diagramow szachowych

www.roszada.go.pl >zadania

Polecam zestaw nr.4 Fakty ,oraz nr.12 Slovdenn
Gotowe diagramy ,do nauki szachow.
Polecam je dzialaczom szachowym.
Trenerom szachowym
Instruktorom szachowym
Polecam dla Radomnia ,by reklamowac Szachy ,przed zblizajacym sie atakiem na Rekord Gounnessa (16 maja godz.12'00 ).
Polecam diagramy dla Tarnobrzega ,Stalowej Woli i Sandomierza....
Nie polecam je dla stolicy, bo to jest za trudne...

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 7:37 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Idea W Stalowej Woli jest inna specyfika szachow. Miasto liczy ponad 60tys mieszkancow, a szachistow jest ok. 25 - w tym aktywnych polowa z tego. Dzieci natomiast (w szkolach podst+gimn) graja w sobie w szachy (w ramach kolka szachowego), bo na nauke jest wg niektorych jeszcze za wczesnie (pytanie kiedy bedzie za pozno Embarassed). Nie mnie to zmieniac, chociaz osobiscie moglbym szkolic dzieci na poziomie do 1600-1700. Tyle tylko, ze nie ja podejmuje decyzje dotyczace tego co bedzie na zajeciach Rolling Eyes Embarassed

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 8:16 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jak widzisz na stronie w Toruniu... Benio101 umiescil program www.problemist.com > jest szkoleniowcem... Nie pytal sie wojewody ,burmistrza ,zarzadu szachowego,tylko zmysl szachisty podpowiedzial mu ,ze jakies diagramy moze umiescic na stronie...
Moze to ozywi zycie szachowe w Polsce ,przynajmniej w przedszkolu...

U Ciebie ,to klopot ,bo to jest szkola. W szkole najpierw sa konferencje ,decyzje,postanowienia ,rozliczenia,protokoly itd....
Torun ,to samodzielne miasto ,miasto piernika i Kopernika.
Miasto Kwiatkowskiego i jeszcze dwoch waznych szachistow.
Stalowa Wola miala tylko Mistrza Jozefa Gromka.i teraz ma tylko amatora w Twojej osobie.
Wiec zmien nik na Mistrz-arcymistrz i bedziesz wazny,oraz powazny szkoleniowiec ze Stalowej Woli.
Wladek z Osieka

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Kwi 17, 2008 10:49 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Idea W Stalowej Woli jest inna specyfika szachow. Miasto liczy ponad 60tys mieszkancow, a szachistow jest ok. 25 - w tym aktywnych polowa z tego. Dzieci natomiast (w szkolach podst+gimn) graja w sobie w szachy (w ramach kolka szachowego), bo na nauke jest wg niektorych jeszcze za wczesnie (pytanie kiedy bedzie za pozno Embarassed). Nie mnie to zmieniac, chociaz osobiscie moglbym szkolic dzieci na poziomie do 1600-1700. Tyle tylko, ze nie ja podejmuje decyzje dotyczace tego co bedzie na zajeciach Rolling Eyes Embarassed

Ja wiem, ze jestes niekonfliktowy. Kazdy szkoleniowiec jest inny,ilu pedagogow tyle systemow nauki szachow. Tu nie ma systemu nauki szachow. Na forum Polskich Szachistow w 2007roku ,proponowalem jednolity system nauki szachow dla poczatkujacych.
System nauki szachow metoda >Laszlo Polgar ,ktora polega na nauce Diagramowej. Byly ostre wymiany zdan i Wladek zostal pod murem ( na rostrzelanie). Nawet dostalem reprymende od Mistrza Polski B.P.
Reprymende ,ze nie kulturalnie sie wyrarzam o nowicjuszu szachowym...
Mam jednak poparcie u 2 krotnego Mistrza Polski... mysle ze mi kibicuje i zacheca do reklamowania szachow i forsowania metody Laszlo Polgar.

Dlatego zachecam szachistow ,by probowali swoich sil w edukacji szachowej (
najlepiej w szkolach i Domach kultury ).
metoda Laszlo Polgar > gdyz jest najlatwiejsza i kazdy sobie poradzi...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nauka gry
Strona 1 z 1