Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zygmunt Jaksa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Magazyn Szachista
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
agganna
Nowy

PostWysłany: Czw Sty 22, 2004 6:10 pm
Temat postu: Zygmunt Jaksa
Odpowiedz z cytatem

jestem corka niezyjacego juz szachisty Jaksy Zygmunta, ktory pojawial sie na stronach tego magazynu - byl wspomniany pare razy - i dlatego pisze poniewaz nie mieszkam w Polsce ale bardzo chcialabym sie dowiedziec w ktorych numerach magazynu i czy moglabym je otrzymac.
Bardzo bylabym wdzieczna za te informacje.

z powazaniem,
Agnieszka Jaksa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

az
Administrator
Administrator

PostWysłany: Nie Sty 25, 2004 8:15 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dowiedzialem sie od redaktora naczelnego Andrzeja Filipowicza, ze informacje o Pani ojcu byly w miesieczniku szachista w numerze 8/2001 na stronie 50 oraz w latach wczesniejszych.

Niestety nie mamy dostepu do fizycznych archiwow miesiecznika szachista (zniknely razem z wydawca), ale dysponujemy forma elektroniczna tej strony (ze wzgledu na to ze nasza Agencja Reklamowa Legion byla wykonawca skladu miesiecznika szachista).

Strone numer 50 z miesiecznika szachista 8/2001 moze Pani pobrac klikajac tutaj: szachista2001-08-s50. Jest to plik w formacie PDF, darmowa przegladarke mozna pobrac ze tej strony.

W Magazynie Szachista, jak dotad, nie bylo zadnych szerszych informacji o Pani ojcu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

agganna
Nowy

PostWysłany: Pon Sty 26, 2004 12:09 am
Temat postu: zygmunt jaksa cd
Odpowiedz z cytatem

Bardzo Panu dziekuje za wiadomosci i przepraszam za klopot. Cieszy mnie ze panstwo pamietaja o moim ojcu mimo ze juz duzo czasu uplynelo. Nie zdawalam sobie sprawy ze byl on tak znany wsrod szachistow.
Lecz gdyby to nie bylo zbyt duzym klopotem dla Pana, zalezy mi na poprzednich zamieszczeniach wiadomosci szachowych, nawet rozwiazan szachowych i innych szachowych problemow. A to dlatego ze jest mi to potrzebne do mojego projektu w animacji 3 wymiarowej w ktorej chcialabym upamietnic 'slawne' szachowe ruchy mojego ojca. Troche nie jasno pisze ale obiecuje przeslac link do mojej strony internetowej gdzie bedzie mozna zobaczyc juz ukonczona animacje.
Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc i poczekam jak dlugo tylko bedzie trzeba wiec prosze sie nie spieszyc i dziekuje z gory.
Czekam na wiadomosci.
Z szacunkiem,
Agnieszka Jaksa
Powrót do góry

az
Administrator
Administrator

PostWysłany: Pon Sty 26, 2004 12:45 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niestety, nie dysponujemy informacjami ktorych Pani poszukuje.

Wedle informacji uzyskanych od reaktora naczelnego Andrzeja Filipowicza ś.p. Zygmunt Jaksa raz napisal do "Szachisty" dwuzdaniowa notatke z Boruszowic, w roku 1996 (w roczniku na str. 55).

Nic innego nie udalo nam sie znalezc, bo Pani ojciec glownie zajmowal sie szachami korespondencyjnymi, a "Szachista" w ograniczonym stopniu pisal o grze korespondencyjnej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

agganna
Nowy

PostWysłany: Pon Sty 26, 2004 12:48 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

mimo wszystko jeszcze raz dziekuje
agnieszka jaksa
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu