Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Fritz 8 - nie ma to jak polskie wersje:(

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Musketeer
Nowy

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 5:38 pm
Temat postu: Fritz 8 - nie ma to jak polskie wersje:(
Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,

Mam pytanie. Gdzie się podział katalog z kwestiami mówionymi przez Fritza 8 w wersji przygotowanej przez techland Question Exclamation
Zaczyna mnie to dobijać.
Najpierw kupiłem fritza 7 przygotowanego przez www.play.com.pl i umarłem w butach jak zobaczyłem jakość edycji.
Później kupiłem Fritza 8 przygotowanego przez techland i byłbym zadowolony gdyby znowu się nie okazało, że czegoś brak.
Zawsze lubiłem słuchać gaworzenia Fritza podczas gry, a tu się okazało, że techland pewnie nie chciał ich tłumaczyć, a że to niby polska wersja to postanowił katalog po prostu wyciąć a odpowiedią opcję chyba usunąć z polskiego menu opcji. Żałosne.

Czy może jest gdzieś katalog z mową Fritza??

Kurcze widzę, żę najlepiej to kupić Fritza 7 z www.play.com.pl płytkę wyrzucić do kosza, ściągnąć sobie pirata Fritza i wykorzystać numer seryjny z Fritza 7 do gry w sieci. Techlanda sobie odpuścić.

W życiu już nie kupię polskiej wersji, zawsze jest coś nie tak.
Dodatkowo i tak zmieniam zawsze język aplikacji na angielski.......
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 6:37 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Może przy instalacji nie znaznaczyłeś opcji kopiowania tych plików na dysk twardy?
Powrót do góry

Musketeer
Nowy

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 7:35 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dałem, żeby instalował wszystko, poza tym z tego co pamiętam na "angielskim piracie" miałem po prostu katalog z gadaniem, kopiowałem go na dysk i wskazywałem TALK.CHT a teraz go nie widzęSad
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 8:27 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie widać go, bo Techland nie przewidział opcji "mówienia" w polskiej wersji językowej. W związku z tym nie uświadczysz w tej wersji pliku talk.cht ani plików *.wav (powinna być zdaje się dodatkowa płytka CD) Crying or Very sad Nie rozumiem tego, czyżby się bali, że polski użytkownik programu doznałby szoku i wietrzyłby spisek po usłyszeniu jak ten do niego zagaduje po angielsku Shocked?
Powrót do góry

Musketeer
Nowy

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 9:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Po prostu tragedia, mogli zostawić to na płycie dla znających angielski jako opcja dodatkowa dla tych co wybiorą interfejs angielski. Jak zawsze robienie pół rozwiązań i zaciemnianie obrazu Crying or Very sad
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 9:28 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na osłodę pozostaje okno z opcją "Pogawędka", czyli tekstem pisanym po polsku. Komputer zamiast wygadywać po prostu wypisuje te swoje gadki Wink. Ale pewnie marna to osłoda Rolling Eyes .
Powrót do góry

murzyn
Nowy

PostWysłany: Pią Wrz 15, 2006 10:08 am
Temat postu: Mówiący FRITZ 8
Odpowiedz z cytatem

Instalować program w poskiej wersji językowej można ale i w tej wersji, ktora ja mam wyskakują jakieś błędy przy uruchomianiu programu (tylko w wypadku, jak przy instalacji wybrałem język polski). Dlatego powtornie zainstalowałem FRITZa ale w wersji angielskiej i chodzi OK. Mnie mówienie Fritza nie jest potrzebne a bez płyty z talk.cht program nie bardzo pójdzie. Czy aż tak to ważne? Ważne aby grał analizował a mowa to taki sobie dodatek. Swoją drogą gadanie przeciwnika, to nic dobrego. Kto lubi gadającego przeciwnika? Ja - NIE. Smile
Powrót do góry

Musketeer
Nowy

PostWysłany: Pią Wrz 15, 2006 11:35 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

murzyn Cyt.: Czy aż tak to ważne? Ważne aby grał analizował a mowa to taki sobie dodatek.

Generalnie chodzi o to, że jak człowiek płaci to powinien dostawać program niegorszy od oryginalnej wersji. Dlaczego niby ma być wycięte to co lokalnemu wydawcy nie pasuje? Dziwne podejście, które krzywdzi takich jak ja, co lubią np. (dosyć zabawne jak dla mnie) wygłupy Fritza.

Takim podejściem to można dojść do wniosku, że w sumie to gracz za 120 zł może dostać sam silnik, który sobie podepnie do jakiejś szachownicy darmowej, a przez sieć to sobie może grać winboardem. W końcu wszystko gra i analizuje...
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 1 z 1