Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Polscy siatkarze

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
morton
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Sob Lip 09, 2005 10:04 pm
Temat postu: Polscy siatkarze
Odpowiedz z cytatem

Tylko nasi siatkarze potrafią przegrać wygrany mecz, tak jak dzisiejszy z Serbią... Jak mozna wygrywać 2:0 w setach i 22:17 w trzecim secie i przegrać spotkanie... Świderski dostaję 3 piłki z rzędu i nie rąbie... Zagumny ma idealne przyjecie i konsekwetnie daje mu te piłki, zamiast zagrać środkiem... Poza tym Gołaś nie umie nawet piłki przebić na drugą strone... Przynajmniej jest konsekwetny... konsekwetnie wali w pół siatki... Brak mi słów do nich... Wkurzyłem się... Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 10, 2005 1:50 am
Temat postu: Re: Polscy siatkarze
Odpowiedz z cytatem

morton napisał:
Tylko nasi siatkarze potrafią przegrać wygrany mecz, tak jak dzisiejszy z Serbią... Jak mozna wygrywać 2:0 w setach i 22:17 w trzecim secie i przegrać spotkanie... Świderski dostaję 3 piłki z rzędu i nie rąbie...
Powtórka z rozrywki... Kiedyś już mieliśmy wątpliwą przyjemność oglądać ten sam scenariusz, tyle że wtedy to była jeszcze Jugosławia. Wtedy przegrywaliśmy 2-0 w setach, ale w trzecim prowadziliśmy 23-17 i przegraliśmy tego seta... krew mnie zalała Evil or Very Mad

Cieszę się, że nie miałem dzis czasu na oglądanie tego widowiska, bopo raz kolejny takiego rozczarowania bym nie przeżył, a TV przez okno by wyleciał Wink
Swoja drogą, to żenujące, że z tak diametralnie odmienioną drużyną Serbii mamy aż tak duże kłopoty. To zły prognostyk i chyba znak, że trzeba szukać utalentowanej młodzieży. Liga Światowa mogłaby być niezłym poligonem dla młodych wilków, ale niestety ciągle brniemy od lat z tą samą ekipą, która niestety chyba nie spełniła oczekiwań kibiców, którzy upatrywali w nich (wiele lat temu) drużynę która będzie z powodzeniem walczyła z najlepszymi i najwyższe trofea.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Lip 10, 2005 9:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie ma co przegraliśmy na własne życzenie jednak pochwalić należy Mariusza Wlazłego , to co on robi przekracza w pewnym sensie moje wyobrażenia na temat siatkówki. Co piłka to praktycznie punkt .Świder wczoraj troszkę zawalił . Gruszka też troszkę się nie popisał. Serwami też się nie popisaliśmy , nie można takim rywalom przecież puszczać baloników . Dobra trudno należą się tylko gratulacje naszemu trenerowi za to co zrobił z tą drużyną ( bo bez porównania ta gra i ta z przed kilku miesięcy).
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 10:22 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Porażki na życzenie, słabość w trzecim czy czwartym secie, to prawda, że to już było. Nigdy wceśniej jednak nie udało się dojść tak wysoko, żaden z poprzednich trenerów nie potrafił znaleźć pierwszej szóstki i równorzędnych zmienników.
Brawa dla Lozano i mimo wszystko brawa i gratulacje dla siatkarzy za czwarte miejsce w lidze światowej Very Happy
Pozdrawiam.
Krzysiek J.

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 10:28 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Należy podkreślić iż jest to nasze najwyższe miejsce w dotychczasowych zmaganiach w Lidze Światowej (chyba z wielkich liter).
Powrót do góry

morton
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 3:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No tak... Macie rację, aczkolwiek zamiast tego 4 miejsca mogłobyć 2... i mógłbyć medal, prestiż i kilkaset tysięcy $ więcej w kieszeni... Apetyt rośnie w miarę jedzenia...
Powrót do góry

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 7:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sama gra w tych rozgrywkach to był prestiż gdzie Rosja, Włochy ,Francja która tyle razy nam dokapała choć my też im kilka razy . Postęp w porównaniu z olimpiadą jest i to dość duży.
Powrót do góry

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 11, 2005 7:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

kedzier15 napisał:
Sama gra w tych rozgrywkach to był prestiż gdzie Rosja, Włochy ,Francja która tyle razy nam dokapała choć my też im kilka razy . Postęp w porównaniu z olimpiadą jest i to dość duży.
Cóż nie chciałbym umniejszać Polakom, ale z jakimi potęgami my graliśmy? Praktycznie oprócz Kuby, która w decydującym momencie i tak zrobiła co trzeba, nie mieliśmy żadnego wymagającego rywala... Można gdybać, ale jestem przekonany że w jednej grupie z Włochami i np. Rosją nie mielibyśmy żadnych szans na wyjście z grupy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 8:50 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nasza grupa:
Serbia i Czarnogóra ( z tego co pamiętam 3:0 i 3:1 dla nas dla nich 3:2 2 razy [w jednym z tych przegranych meczów także wygrywaliśmy 2:0])
Argentyna
Grecja
Polska

Gdyby nie to że Serbia i Czarnogóra była gospodarzem nie grałaby z nami w finałach ponieważ Polska wygrała grupę.
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 4:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie gdybajmy...
Gdyby, gdybać to pewnie pierwsze miejsce było do chwycenia, bo podobno brasil nie cierpią grać z polakami w siatkę(szkoda, że nie w nogę).
Gdyby pogdybać pierwsze miejsce, szkoda, że czwarte i fajnie, że aż czwarte.
Pozdrawiam
Krzysiek J. Smile

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Lip 17, 2005 1:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego ten wybrałem by coś was się zapytać oraz wyrazić samemu także swe zdanie . Jak myślicie czy nasi siatkarze pokażą coś dobrego na mistrzostwach świata ? Mnie się wydaje że powinno być w miarę dobrze dziś też jestem za Polakami mam wielką nadzieję że pokażą rywalom jak się gra w siatę co wy o tym myślicie (proszę nie piszcie o tym meczu z Serbią i Czarnogórą).
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 18, 2005 7:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No i są w mistrzostwach świata i dobrze... im tak Smile
Postęp widać, po meczu z Bułgarią, nie zawsze się z nimi wygrywało, nie zawsze a różnice w poziomie były bardzo widoczne gołym, nieuzbrojonym okiem nawet widoczne były te różnice te...
Pozdrawiam
Krzysiek J Smile

morton
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 5:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Do mistrzostw świata jeszcze troszke czasu zostało... Mam nadzieję, że nasi siatkarze coś pokażą na nich... Ale poprawa gry jest widoczna, a przeciez Raul Lozana nie miał tego czasu za dużo - przynajmniej tak mi się wydaje... To może za rok będziemy grali jeszcze lepiej Wink
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 7:26 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Powinno być lepiej, Lozano w tak krótkim czasie zebrał zespół, który nie tylko dobrze gra czasami, ale walczy i osiąga wyniki, teraz ma sporo czasu na pracę, to fachowiec, jeśli jakieś mądre działacze głowy nie postanowią mu psuć(to takie typowe dla tej strony europy) to powinniśmy zobaczyć jeszcze lepszy polski zespół... oby Smile
Pozdrawiam
Krzysiek J.

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 3:27 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja już czekam na mistrzostwa świata co pokażą nasze orzełki ja liczę wreszcie na medal nie ma co oni na prawdę na niego zasługują . O tym meczu z Serbią a przynajmniej o tych 3 ostatnich setach należy zapomnieć i grać po prostu dalej. Moja trójka to Brazylia Polska i ktoś jeszcze mam kilku kandydatów (Włochy Rosja Serbia Kuba[troszkę mniej]) wydaje mi się że tylko Brazylia jest tak realnie po za naszym zasięgiem . Trzymajmy kciuki za naszych reprezentantów bo to jedyna dyscyplina w której Polacy drużynowo "coś" pokazują.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 1 z 1