| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 21, 2005 9:47 am Temat postu: |
|
|
|
| lk85 napisał: | | Fajne adresy stron podałeś K_M_K. |
Grzebię trochę po sieci, to czasami uda mi się znaleźć to i owo. To może jeszcze taki link:
http://chess.hadoque.com/annotated.php
chyba go wcześniej nie wrzuciłem na forum.
Froth, czy otrzymałeś moją wiadomość na priva? Nie wiem, czy została wysłana, bo mam pewne problemy ze swoją skrzynką. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
estoril Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 21, 2005 3:15 pm Temat postu: |
|
|
|
K_M_K w związku z Twoim grzebaniem w sieci tak sobie pomyślałem , że może Ty będziesz mógł mi pomóc.Jakiś czas temu ściągnąłem z sieci "opening book" ze skandynawskiej do Chessmastera a teraz nie pamiętam z jakiej strony i nie mogę tego nigdzie znaleźć.Miałem poważne kłopoty z trojanami i musiałem zrobić "format c:".Straciłem również bazę 2 000 000 partii , której niestety nie zdążyłem zapisać na płycie.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pią Lut 22, 2008 10:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 21, 2005 3:28 pm Temat postu: |
|
|
|
Niestety, nie zajmowałem się dodatkami do Chessmastera. Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Sob Cze 04, 2005 1:21 pm Temat postu: Napisz mi na meila. |
|
|
|
Słuchaj napisz do mnie kedzier15@tlen.pl mogę ci wysłać książkę z debiutami w rozszerzeniu pgn jak nie wiesz jak się to otwiera bo nie wiem czy to potrafisz to napisz mi w meilu to ci odpiszę. |
|
| Powrót do góry |
|
Tethroil Nowy

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2005 3:07 pm Temat postu: |
|
|
|
Jesli chcesz zacząć na poważnie grać w szachy to polecam jakiś dobry klub.
Ale świetną alternaltywą jest Chessmaster 10 i zawarta w nim akademia J. Waitzkina.
Jesli znasz jako tako angielski to wykombinuj CM10, to bardzo dobry program stwarzający wiele możliwości.
Tak jak mówił K_M_K jeśli będziesz grał w szachy tylko na kompie to jak spróbujesz na realu to będzie początkowo bardzo ciężko(zwłaszcza jeśli zaczniesz od turniejów).
Ja w każdym razie polecam Waitzkina bo świetnie uczy i ponadto potrafi wzbudzić w człowieku prawdziwą pasję szachowa  |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2005 4:53 pm Temat postu: |
|
|
|
Kedzier ja był bym bardzo wdzieczny gdybys mi wysłał ta encyklopedie debiutów  Bo ja mam tylko ksiazke z obrona królewsko indyjska...a chetnie poczytałbym o innych debiutach które sprawiaja mi mnóstwo problemów!!  moj email masterinho@interia.pl
Aha i jakis programik do przegladania pgn prosty...  bede bardzo wdzieczny jak mi rzucisz:):p |
|
| Powrót do góry |
|
mrozik Skoczek

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2005 6:25 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
chessneo Nowy

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 11:11 pm Temat postu: Re: Napisz mi na meila. |
|
|
|
| kedzier15 napisał: | | Słuchaj napisz do mnie kedzier15@tlen.pl mogę ci wysłać książkę z debiutami w rozszerzeniu pgn jak nie wiesz jak się to otwiera bo nie wiem czy to potrafisz to napisz mi w meilu to ci odpiszę. | Mógłbyś mi tą książke przesłać Jak tak to email chessneo@wp.pl Z góry dzięki  |
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 8:28 am Temat postu: |
|
|
|
Chessneo dziś tego nie zrobię bo formatowałem komputer i pokopiowałem wszystko o szachach na dysk i musiałbym poszukać sory. |
|
| Powrót do góry |
|
chessneo Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 8:28 am Temat postu: |
|
|
|
Właśnie wysłałem e-mail jak to czytasz to sprawdź już pocztę jeszcze raz przepraszam że tak późno. |
|
| Powrót do góry |
|
|