| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wojniz Pion

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 3:24 pm Temat postu: Czasopismo |
|
|
|
Czy takie czasopismo jak: "szachy chess" jeszcze istnieje?? Mam kilka numerów i uważam że jest bardzo dobre, jednak w internecie nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jego temat... |
|
| Powrót do góry |
|
pacman Nowy

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 5:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Oj, nie jestem pewien, ale na wystawie (w sierpniu tamtego roku) i było takie czasopismo. Jest grubsze niż kiedyś |
|
| Powrót do góry |
|
Dan Nowy

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 2:32 am Temat postu: Tak |
|
|
|
Istnieje ma się ok. Można kupić w EMPIKu 15 zł, lub 25 z CD na którym jest baza partii. |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 9:18 am Temat postu: |
|
|
|
Podobno zawiera kiepskie partie, ale to nie jest moja opinia. Słyszałem to od znajomego. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
Dan Nowy

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 12:01 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie bardzo rozumiem co "znajomy" chciał powiedzieć  To raczej nie wina wydawcy lecz samych graczy, bo to nie wina Czasopisma, że np. Leko i Kramnik popykali se w szachy na ich wielkim meczu o niewiadomo co, przy czym połowa partii kończyła się w miejscu gdzie w podręcznikach kończyły się ruchy w danym debiucie, a chłopaki odpoczywali co drugi dzień. Wydawca niczego sam nie wymyśla tylko zamieszcza to co było grane na ważnych turniejach. |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 1:21 pm Temat postu: |
|
|
|
Tak, masz rację. I powiem Ci, że mam te same odczucia co Ty w związku ze wspomnianym meczem. Oczekiwałem po nich ciekawszej gry. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
wojniz Pion

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 1:50 pm Temat postu: |
|
|
|
a czy można znaleźć gdzieś informacje na jego temat w internecie, lub zaprenumerować przez neta?? |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 2:08 pm Temat postu: |
|
|
|
Mam kilka numerów tego czasopisma i musze powiedzieć że jest bardzo dobre. Co do strony internetowej to mieli strone ale ją zlikwidowali. _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 3:20 pm Temat postu: |
|
|
|
To niedobrze. Mogli nawet nie wprowadzać zmian, jeżeli nie chcieli, wystarczyłaby strona "statyczna", aby zaanonsować istnienie czasopisma. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 4:04 pm Temat postu: |
|
|
|
| wojniz napisał: | | a czy można znaleźć gdzieś informacje na jego temat w internecie, lub zaprenumerować przez neta?? | SZACHY CHESS ale nie wiem, czy nie jest martwa _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
Dan Nowy

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 9:45 pm Temat postu: OK |
|
|
|
Czasoposmo jest w porządku, bardzo je lubię. Dużo jest partii, ciekawe materiały. Teraz jest bardzo fajny cykl o Akibie Rubinsteinie. Poza tym jak wracam z pracy z gałami na wierzchu po godzinach wpatrywania się w ekran monitora, to nie chce mi sie nawet przeglądać bazy komputerowej z rozgrywkami, nie ma to jak wziąć papier do łóżka, z drewnianymi klockami i klasycznie sobie gry analizować.
Chciałbym tylko żeby było więcej partii komentowanych.
P.S. Strona rzeczywiście chyba padła, różne były adresy więc myślę że coś znowu się pojawi, z gazetki mam taki adres mailowy:
szachy@neostrada.pl więck jak kto chce to może zadać pytanie, prenumerować można. |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2005 9:04 am Temat postu: |
|
|
|
Ja też biorę szachy do łóżka. To jest o wiele wygodniejsze, niz kiwanie się na krześle przed deską. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
|