| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rathi Skoczek

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2004 9:26 pm Temat postu: Sachy.sk - help! |
|
|
|
Jak tam zrobic roszade??? |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2004 10:03 pm Temat postu: |
|
|
|
A więcej pisze na forum sachy.sk _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
Rathi Skoczek

|
Wysłany: Pią Lis 19, 2004 1:44 pm Temat postu: |
|
|
|
| jania napisał: | Zaznacz króla a potem kliknij na wieże  |
Co za *** to wymyslil?
Wszedzie, od zawsze, zaznacza sie bierke i pole, na ktore sie ja przestawia. Dokladnie tak samo robi sie to przy roszadzie.
| jania napisał: | | A więcej pisze na forum sachy.sk |
Uwazasz, ze to sluszne podejscie, ze musze przeczytac forum, zeby dowiedziec sie jak zrobic roszade? Szukalem w "Pomocy", ale nie znalazlem. Fakt, mozliwe, ze slabo szukalem.
Ten serwis jest tak zle zrobiony, ze jak tylko skoncze te 8 partii, ktore mam to na pewno sie z niego wypisze.
Tak malo intuicyjnego, niedopracowanego serwisu w zyciu nie widzialem.
Horror! : ((
PS.
Dziekuje za podpowiedz! : )) |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Lis 19, 2004 7:17 pm Temat postu: |
|
|
|
| Rathi napisał: | | jania napisał: | Zaznacz króla a potem kliknij na wieże  |
Co za *** to wymyslil?
Wszedzie, od zawsze, zaznacza sie bierke i pole, na ktore sie ja przestawia. Dokladnie tak samo robi sie to przy roszadzie. | Taka zmiana była w tym roku. Poprzednio było tak jak wszędzie. Inaczej to nie znaczy źle. Trzeba się przyzwyczaić. Tam zaznacza się przy roszadzie bierki biorące udział w ruchu.
| Rathi napisał: | Ten serwis jest tak zle zrobiony, ze jak tylko skoncze te 8 partii, ktore mam to na pewno sie z niego wypisze.
Tak malo intuicyjnego, niedopracowanego serwisu w zyciu nie widzialem.
Horror! : (( | Źle?! Po prostu jesteś przyzwyczajony do innego interfejsu (fee! nie lubię angielszczyzny, może obsługi?!). Bądź elastyczny! _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2004 2:31 pm Temat postu: |
|
|
|
| Rathi napisał: |
Ten serwis jest tak zle zrobiony, ze jak tylko skoncze te 8 partii, ktore mam to na pewno sie z niego wypisze.
Tak mało intuicyjnego, niedopracowanego serwisu w życiu nie widzialem.
Horror! : (( |
Co znaczy źle zrobiony Osoby które robiły ten serwer nieźle się napracowały i wyszło im dobrze i tak sądzi większość osób grających tam Co do roszady to jest tak bo sami użytkownicy tak chcieli. _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
Rathi Skoczek

|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 1:18 pm Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | | Taka zmiana była w tym roku. Poprzednio było tak jak wszędzie. Inaczej to nie znaczy źle. Trzeba się przyzwyczaić. Tam zaznacza się przy roszadzie bierki biorące udział w ruchu. |
Skoro wszedzie jest inaczej to cos w tym jest, nie uwazasz?
Zgadzam sie, ze "Inaczej nie znaczy zle", ale w tym akurat wypadku jednak bede sie upieral, ze jest zle.
| tpp napisał: | | Źle?! Po prostu jesteś przyzwyczajony do innego interfejsu (fee! nie lubię angielszczyzny, może obsługi?!). Bądź elastyczny! |
Inny nie znaczy dobry : ))
Pare uwag.
Tlumaczenie - kompletnie do bani.
Brak tlumaczenia w wielu miejscach.
Nie mozna zapisac sie do turnieju, mimo, ze link jest aktywny. W przypadku, gdy nie mozna dolaczyc sie do czyjejs nowej gry, z powodu nie spelnienia wymagan, link jest nieaktywny.
Zmienilem wyglad figur - na szachownicach roznicy nie widac.
I pewnie kilka innych, ktorych w tej chwili nie pamietam.
Wypisuje sie jak tylko skoncze wszystkie partie. |
|
| Powrót do góry |
|
Rathi Skoczek

|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 1:19 pm Temat postu: |
|
|
|
| jania napisał: | Co znaczy źle zrobiony Osoby które robiły ten serwer nieźle się napracowały i wyszło im dobrze i tak sądzi większość osób grających tam Co do roszady to jest tak bo sami użytkownicy tak chcieli. |
Moje uwagi znajdziesz powyzej. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Gru 30, 2004 5:25 pm Temat postu: |
|
|
|
oprócz www.sachy.sk polecam również
www.iGame.ru (ale to tylko dla rosyjskojęzycznych - uwaga e-mail z hasłem pisany cyrylicą i serwer poczty może go uznać za spam!! albo wirusa ale spoko w środku hasło jest 'normalną' czcionką chociaż reszta również cyrylicą) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 11:09 am Temat postu: |
|
|
|
| jania napisał: | | Rathi napisał: |
Tak mało intuicyjnego, niedopracowanego serwisu w życiu nie widzialem.
Horror! : (( |
Co znaczy źle zrobiony Osoby które robiły ten serwer nieźle się napracowały i wyszło im dobrze i tak sądzi większość osób grających tam Co do roszady to jest tak bo sami użytkownicy tak chcieli. |
| Rathi napisał: | | jania napisał: | Zaznacz króla a potem kliknij na wieże  |
Co za *** to wymyslil?
Wszedzie, od zawsze, zaznacza sie bierke i pole, na ktore sie ja przestawia. Dokladnie tak samo robi sie to przy roszadzie. | Roszadę tak się wykonuje ze względu na wprowadzenie rozgrywek w szachy fiszera (losowe, 960).
Czy ktoś wie, dlaczego od pewnego czasu serwer www.sachy.sk nie działa? _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
robson_z_lubina Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Death Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
PETERSILIE Nowy

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 2:12 pm Temat postu: |
|
|
|
ZNOWU NIE DZIAŁA sach.sk. Czy wie ktoś co się dzieje z tym serewem???? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:16 pm Temat postu: |
|
|
|
Już działa!
Jest też usprawiedliwienie: | Cytat: | Vazeni uzivatelia!
Dňa 18.08.2008 cca o 01:00 hodine kvôli poruche dvoch harddiskov došlo k výpadku servera sachy.sk. Po trojtýždňovej intenzívnej práci sa závada odstránila, pričom práca nespočívala len vo výmene vadných HD ale aj v preinštalácii všetkých dát z vadných HD na nové a zároveň sa previedli dôkladné testy pri ktorých sa odstránili chyby, ktoré mohli pri ostrej prevádzke spôsobiť ďalšie nepríjemnosti
Opatrenia prijate vo vztahu k uzivatelom:- doba výpadku nemá vplyv na partie a ku každej partii bude hráčom pridaných 5 dní
- registrácia do turnajov s ukončením registrácie do 15. 09. 2008 bude predĺžená do 15. 09. 2008
- registrácia do šachovej ligy bude predĺžená do 30. 09. 2008
- platnosť všetkých platených služieb sa predĺži o 30 dní
- zresetuje sa dovolenka všetkým užívateľom, ktorí ju mali nahlásenú na dobu výpadku
- ak niektorí z užívateľov zistí nejakú nezrovnalosť, okažite nech nás osloví prostredníctvom sekcie Kontaktuj server
Nechceme sa opakovať ale skutočne naše maximálne snaženie smeruje tam, aby ste Vy, užívatelia, neprišli o možnosť zábavy a virtuálneho stretnutia s priateľmi na diskusných fórach. Robíme všetko, čo je v našich silách, preto aby tento výpadok bol posledným z tých, ktorých dĺžka sa počítala na dni až týždne.
Ospravedlňujeme sa Vám sa nefunkčnosť Vášho obľúbeného šachového servera. Ďakujeme Vám za trpezlivosť a za zachovanie priazne pre náš server sachy.sk!!! |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
|