| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marcin-boss Pion

|
Wysłany: Nie Cze 13, 2004 11:43 am Temat postu: Potyczki programów |
|
|
|
Mam takie drobne pytanko: Jak(gdzie) można znaleźć jakiś programik dzięki któremu mógłbym zorganizować pojedynki dwóch silników komputerowych??? Chodzi mi o to żebym mógł postawić na przykład przeciw sobie chessmastera i fritza i inne takie programy. |
|
| Powrót do góry |
|
kaber Nowy

|
Wysłany: Pon Cze 14, 2004 8:22 am Temat postu: Re: Potyczki programów |
|
|
|
Np. Fritz 8 posiada opcje organizowania turniejow enginow. |
|
| Powrót do góry |
|
marcin-boss Pion

|
Wysłany: Pon Cze 14, 2004 4:16 pm Temat postu: Re: Potyczki programów |
|
|
|
| kaber napisał: | | Np. Fritz 8 posiada opcje organizowania turniejow enginow. |
No tak fritz a chessmaster 9000?? Albo coś darmowego?? |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 23, 2004 10:04 pm Temat postu: |
|
|
|
Możesz też pograć swoim enginem przez internet z innymi enginami w turniejach lub w partiach rankingowych na serwerze playchess.com |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Czw Cze 24, 2004 12:01 am Temat postu: |
|
|
|
| arkoski napisał: | | Możesz też pograć swoim enginem przez internet z innymi enginami w turniejach lub w partiach rankingowych na serwerze playchess.com |
Znacznie ciekawsza jest gra jako centaur ) Masz do dyspozycji engin, jednak decyzja jaki ruch zagrywasz należy do ciebie  |
|
| Powrót do góry |
|
marcin-boss Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2004 3:09 pm Temat postu: |
|
|
|
OK ja też tym specjalnie się nie interesuję, bo za dużych wartości szkoleniowych to nie ma.
A z czasem czasami też mam problem więc to i tak z góry było skazane na klęskę.  |
|
| Powrót do góry |
|
marcin-boss Pion

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2004 4:57 pm Temat postu: |
|
|
|
| arkoski napisał: | | Możesz też pograć swoim enginem przez internet z innymi enginami w turniejach lub w partiach rankingowych na serwerze playchess.com |
Wiecie co ostatnio skusiłem się i zarejestrowałem się w playchess.com. Chciałem sobie pograć jakimiś programikami. Tylko nie wiem jak mam nimi grać. Wchodzę do pokoju enginów i widzę sporo ludzi ze swoimi programami. Tylko że ja nie mogę ustawic sobie swojego programu!! Ludzie mówią żebym wszedł w menu Edit i później Playing mode tylko że u mnie czegoś takiego nie ma!! Trzeba wykupić sobie płatne konto żeby pograć?? Bo ja mam tylko to darmowe. Pomóżcie!!! |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2004 8:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Hehe też miałem ten sam problem i nie wiedziałem o co chodzi. Głowny problem tkwi w tym, że przez ten programik nie można podłączyć engine'a. Musisz do tego użyć swojego Fritza, gdzie na ekranie powitalnym pojawia się opcja gry przez internet. Niby pojawia się ten sam programik, ale opcji jest trochę więcej  Ten programik ze strony ma służyć głównie rozreklamowaniu tego serwera i jest to właściwie wersja demo. |
|
| Powrót do góry |
|
marcin-boss Pion

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2004 9:58 pm Temat postu: |
|
|
|
| arkoski napisał: | Hehe też miałem ten sam problem i nie wiedziałem o co chodzi. Głowny problem tkwi w tym, że przez ten programik nie można podłączyć engine'a. Musisz do tego użyć swojego Fritza, gdzie na ekranie powitalnym pojawia się opcja gry przez internet. Niby pojawia się ten sam programik, ale opcji jest trochę więcej Ten programik ze strony ma służyć głównie rozreklamowaniu tego serwera i jest to właściwie wersja demo. |
Hehe spoko A w chessmasterze nie można grać?? |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2004 11:09 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie sprawdzałem, ale to raczej niemożliwe. Poznać to można m.in. po formacie zapisu plików z grami przez oba programy, bo te partie co rozegrasz przez programik możesz później obejrzeć na Fritzie, czego nie zrobisz na Chessmasterze. |
|
| Powrót do góry |
|
marcin-boss Pion

|
Wysłany: Wto Lip 06, 2004 12:33 am Temat postu: |
|
|
|
| arkoski napisał: | | Nie sprawdzałem, ale to raczej niemożliwe. Poznać to można m.in. po formacie zapisu plików z grami przez oba programy, bo te partie co rozegrasz przez programik możesz później obejrzeć na Fritzie, czego nie zrobisz na Chessmasterze. |
A jak mam teraz to demo i pograłem sobie kilka partii to jak zdobędę fritza to będę mógł je przeanalizować?? I jaka wersja fritza jest mi potrzebna ?? |
|
| Powrót do góry |
|
adam-p Pion

|
Wysłany: Sob Lip 17, 2004 11:45 am Temat postu: playchess |
|
|
|
Co do playchess.com to musisz sobie zalatwic Fritza 7 z kilkoma silnymi enginami bo poziom gry jest tam bardzo wysoki i takim Craftym nic nie zwojujesz( choc sporo zalezy tez od mozliwosci komputera i widzialem jak stary engine na bardzo dobrej maszynie 2-4 procesory ogrywa shreddera  . Takowy Frirtz 7 jest tez do sciagniecia ,adresu nie pamietam ale zainteresowanych prosze o kontakt...ponadto jak ktos chce moge udostepnic kilka silnych enginow jak X3D Fritz ,Junior 8 itp...i jeszcze jedno ,bardzo wazna jest ksiazka debiutow i tabele koncowek z ktorymi mam problem...po prostu nie da sie sciagnac kilka GB koncowek przez lacze o przepustowosci 128 kbps...moze ktos ma na plytce i za niewielka oplata...bardzo prosze o kontakt.I jeszcze o CM 8000 vs Fritz...niewiem jak to sie dzieje ale u mnie Cm 8000 ze swoim, enginem jest nie do pobicia( tak jakos dziwnie  ) jak ktos zaobserwowal podobne zjawisko!!! to niech sie wypowie .Aha moj adres adamp8@o2.pl thx |
|
| Powrót do góry |
|
|