| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lk85 Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
mlodykasparow Nowy

|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2004 5:32 pm Temat postu: |
|
|
|
moj rank w tej chwili to okolo 2150 z tym że mam only 15 lat wiec wszystko jeszcze przedemnš |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 19, 2004 12:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Słusznie że przed Toba  Ale czy mógłbyś do tekstu po polsku nie wtrącać angielskich wstawek? Piętnastolatek powinien już potrafić wyrażać swoje myśli w języku ojczystym  (zakładam, że jesteś Polakiem). Ciekawe jakbyś się czuł jakbym wklejał łacinę lub grekę  Naśmiewano się ze szlachty, że w dawnej Polsce wtrącała łacinę i mówiono na to 'makaronizm'  a co powiesz o angielszczyźnie? | mlodykasparow napisał: | | moj rank w tej chwili to okolo 2150 z tym że mam only 15 lat wiec wszystko jeszcze przedemnš |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mlodykasparow Nowy

|
Wysłany: Pon Kwi 19, 2004 1:29 pm Temat postu: |
|
|
|
wiesz wg mnie czasem jedno angielski słówko potrafi zmienic text a po za tym czasem lubie gadac po angielsku |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 12:34 pm Temat postu: |
|
|
|
semtemelenfiju _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
olkok Nowy

|
Wysłany: Czw Lip 08, 2004 9:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Muszę powiedzieć że kategorie szachowe są bardzo złudne.
Grając z "tysiakiem" nigdy nie wiemy jak gra- być może gra bardzo dobrze ale nigdy nie grał w kategoriowych turniejach.
Kiedyś grałem na małym turnieju z "dwójką". Grał naprawdę słabo! następnie siadłem do młodego zawodnika z "trójką" i według mnie to właśnie ten drugi grał lepiej!
Spowodowane jest to tym, że raz mu się udało i dostał na 1 turnieju dwójkę. Inny na swoją trójkę solidnie pracował.
P.S Tomo, będziesz grał w tym roku w Festiwalu Jana Dominika?Grupa B? |
|
| Powrót do góry |
|
Tomo Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
Tomo Pion

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2004 7:48 am Temat postu: |
|
|
|
Można wiedzieć olkok skąd jesteś? _________________ Jeśli zawodnik nie umie stworzyć logicznego planu, zaczyna komplikować grę. - A. Alechin |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2004 8:11 am Temat postu: |
|
|
|
Olkok bardzo mądrze gada. Ja też wolę grać z V lub IV kat. niż z bk. Na bk. już kilka razy się przejechałem  , a na V i IV to chyba raz czy dwa. |
|
| Powrót do góry |
|
Tomo Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
olkok Nowy

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2004 2:24 pm Temat postu: |
|
|
|
witajcie ponownie. Jestem z krakowa i mam nadzieję że nic nie stanie mi na przeszkodzie by wystartować w Dobczycach.
Grupa D  (14 lat i mniej)
Może kogoś z tąd spotkam?
Pozdrawiam, Olkok |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2004 2:33 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja najbardziej boje się grać z ludźmi którzy mają V kategorie i mają 20 lat wzwyż.
Myśli się . On ma 20 lat i dopiero V kategorie ale cienias
Najczęściej te osoby dawno nie brały udział w turniejach o kategorie, i dlatego łatwo ich zlekceważyć, i najczęściej kończy się to przegraną osoby lekceważącej. Mojemu koledze na turnieju raz tak się zdarzyło, był zbyt pewny wygranej i wtopił w 15 posunięciach _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll) |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2004 2:54 pm Temat postu: |
|
|
|
A ja Ci powiem, że ja boję się grać z zawodnikami, którzy mają niewiele powyzej 10 lat. Tacy gracze zazwyczaj bardzo szybko robią postępy i powiedzmy jak taki zawodnik ma V kat., to zazwyczaj gra jak IV lub III, zresztą w turnieju tym zazwyczaj zdobywa ta kategorię. |
|
| Powrót do góry |
|
Tomo Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2004 9:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Dla mnie kategorie od II niżej kiedy ma ją junior o niczym nie świadczą, a to dla tego że junior może zrobić duży postęp w bardzo krótkim czasie. U dorosłych jest już inaczej, bo Ci mają już najlepsze lata za sobą (że tak się wyrażę  ), dlatego ich poziom gry jest już bardziej zrównoważony. |
|
| Powrót do góry |
|
|