| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Haplo Nowy
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 7:16 pm Temat postu: Bazy danych Fritz 11 do Bookup 2000 Express |
|
|
|
Mam problem. Według mnie trening debiutów Fritza nie jest zbyt klarowny i nie uważam go za zbyt efektywny, przynajmniej tą opcję, której użyłem (wybranie debiutu i zaznaczenie trening a potem granie jakiegoś szybkiej partii [może znacie lepszy?]). Podoba mi się natomiast wersja nauki w Bookupie 2000 Express, jasny klarowny, jak najbardziej w porządku. Teraz czy wiecie jak zgrać do tego bookup`a książki fritza, które są dość obszerne i by mi pomogły bo w darmowa wersja bookupa jest dość uboga;)?
ogólnie chodzi o to że w bookupie mam folder z książkami i tam jest jeden plik powiedzmy open me! i dalej 4 pliki z rozszerzeniami 2b2 2jx 2t$ i 2tm, czy to trzeba jakoś skonwertować, czy coś? |
|
| Powrót do góry |
|
don Pablo Skoczek

|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 2:59 pm Temat postu: |
|
|
|
Kolega już się za debiuty bierze?
Nie wiem czy będzie tak prosto to zrobić, albowiem książki chessbase mają inne rozszerzenia. |
|
| Powrót do góry |
|
Haplo Nowy
|
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 8:27 pm Temat postu: |
|
|
|
no i właśnie tak utknąłem i chyba sobie nie poradzę, mimo wszystko tradycyjne wklepywanie z książki nie jest takie złe a nawet powiem sprawia mi dużą przyjemność.
A co do tego że się biorę za debiuty, liczba postów chyba nie odzwierciedla stopnia zaawansowania forumowicza;) |
|
| Powrót do góry |
|
|