| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
acidity Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 1:32 pm Temat postu: |
|
|
|
A już myślałem, że chodzi Ci o tzw. rosyjskie szachy ; ) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
skemup Pion

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 2:18 pm Temat postu: |
|
|
|
Czyli jak ktoś straci piona lub figurę pije karniaka?
16 "lufek" to niemało
Tylko jak z blitzami sobie radzą ??  _________________ Szachy jak życie jest sztuką wyboru. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 4:01 pm Temat postu: |
|
|
|
| skemup napisał: |
Czyli jak ktoś straci piona lub figurę pije karniaka?
|
No właśnie nie do końca... Z tego co słyszałem, to pije bijący . I jest nawet chyba przymus bicia jak jest okazja . Wtedy pije się bodajże za wartość bierek jakie poszły pod noż... Dlatego zasady są nieco dziwne, bo grający już na wstępie próbują pozbyć się jak najszybciej hetmanów !!! Gdzieś tak czytałem, ale jak jestem w błędzie, to mnie wyprostujcie . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie słyszałem o przymusie bicia w "rosyjskich szachach", ale na pewno pije ten, który zbił w celu... Wyrównania szans ^^
No to co Panowie? Pijemy tego pionka! xD _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 2:39 am Temat postu: |
|
|
|
Żeby nie zakładać nowego tematu, to tu się pochwalę, że wreszcie jestem pomarańczowy na kurniku  . Cieszy mnie to tym bardziej, że osiągnąłem to grając głównie na 5 i 7 minut, a w blitzach jestem słabszy niż na dłuższy czas. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 2:50 am Temat postu: |
|
|
|
Ok, to zagram z Tobą jutro towarzyską... Nie będę Ci rankingu zabierał  . W końcu od momentu założenia tego tematu wygrałem już z kandydatem na... mistrza  . Nie, no spokojnie... Głowa do góry... Może będzie dobrze... xD.
Ps. A tak, żeby nie być niegrzecznym - graty  . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 11:23 pm Temat postu: Dobry szachista wykorzystuje czas w pełni ! ;) |
|
|
|
 _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
andy146 Nowy
|
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
|
| Powrót do góry |