Wysłany: Sob Lip 03, 2004 11:17 pm Temat postu: Siła programów.
Aktualnie najsilniej grajcy program?
Shredder 8? A moe jakis inny wiem ze program Chessmaster ktory uwazalem za max dostaje po *** z innymi programami.
Chociaz Chess 9000 miazdzy Fritza 8, mowie o tych samych kompach.
I jeszcze jedno na moim kompie Chess 9000 ma sile 2818 a Chess 8000 ma sile 2913. A tak naprade to trzeba odjac 200-300 punktow i ma sie rzeczywista sile.
A Fritz u mnie ma 2799
A jak u was?
Jeszcze jedno zna ktos adresy skad mozna zassac programy.?
szczerze powiedziawszy to siła programu to w dużej mierze ile ma RAMU,ile ma procesorów i jaką ma książkę otwarć. Najlepiej sprawdzić siłę programu na swoim kompie grając... na ICC bądź Playchess.com z innymi programami. Jeśli po dużej liczbie gier wasz ranking będzie się utrzymywał na jednym poziomie, możecie uznać że właśnie z taką siłą gra wasz program. Mój - ok.2450. A on sam ocenia się na 2800...
Wysłany: Nie Lip 04, 2004 11:58 am Temat postu:
Naturalnie że ChM9000 ma mniejszy ranking. 9000 nie powstał poto aby grać . 9000 miał być najlepszym programem do nauki gry i programem który posiada największą księge debiutową. Dlatego ma mniej szachownic i słabszą siłe gry niż CHM 8000 _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll)
olkok ale chyba troche bez sensu jes twierdzenie ze na playchess.com rankingi przedstawiaja rzeczywista sile programu....jest kilku co maja ponad 3000.Poza tym u mnie tez Fritz dostaje od CM 8000 i zastanawiam sie jak by tu wsadzic Kinga do Fritza,podobno sie da ale to skomplikowane i nie zawsze dziala..latwiej z CM 9000 ..tutaj wystarczy sciagnac cracka i juz mozemy jechac kingiem pod powloka Fritza..no ale niestety nie mam CM9000.Swoja drogą ciekawe czy nie zmieni sie sila gry modulu ale nie powinna.