| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Karpow Nowy
|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 7:07 pm Temat postu: zadanie 54,56 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 8:04 pm Temat postu: Re: zadanie 54,56 |
|
|
|
hmm, ktoś tu ma kłopoty z fleksją
hmm, a pięćdziesiąt cztery i pięćdziesiąt sześć setnych? _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 8:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Jest już nowe wydanie Mozilli! Firefox 2.0 sprawdza błędy jak procesor tekstu (OpenOffice Writer, MS Word) i już (mam nadzieję) prawdopodobnie więcej osób będzie pisało poprawniej. Wyrazy, które Firefox uważa za nieprawidłowe (nie ma ich w słowniku) podkreśla na czerwono.
http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/ _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 4:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Znalezione w sieci (na ortografia.pl)
Zolta rzaba rzarla rzór.
Paw mma mnustwo rurznyh piur.
Chalo, Chela! W hucie chuk.
niepomalowany rzyrandol wisial naa sóficie.
Kóra dziobie ziaarno.
Żeka pyłnie pżez miastto.
Mąrz i rzona zyli razem dlógo i wesolo.
Zolnierz pżeskoczył gleboki ruw.
I to jórz wszystko.
A aj dopusze krudkje zdamko
idem jush lółać i wziąłęm pixamko  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 4:39 pm Temat postu: |
|
|
|
| Kryzys napisał: | | to nie było miłe, ale zapewne oprucz mnie nikt nie zwruci Ci uwagi |
Mam prośbę. Zupełnie poważną. Zacznij używać przeglądarki ze sprawdzaniem pisowni, bo to naprawdę razi.
P.S. Zdradzę Ci tajemnicę - to z założenia nie miało być miłe ; ) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
chesskw Nowy

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 5:19 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie naskakujcie tak wszyscy na niego. Najlepiej Kryzys pisz posty np. w Wordzie a później kopiuj je na forum, ja tak robie i jest git. |
|
| Powrót do góry |
|
Kryzys Nowy

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 7:09 pm Temat postu: |
|
|
|
dzięki
jestem dyzortografem a firefox mi się spieprzył wczoraj więc musze korzystać z ie
wiem wiem, mam sobie zainstalowac go od nowa i to zrobie niebawem _________________ Żył sobie pewien król; miał na imie Ramzes.
No i miał brata Kryzysa.
I ten Ramzes umarł...
...a Kryzys żyje do dzisiaj! |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 7:10 pm Temat postu: |
|
|
|
| chesskw napisał: | | Nie naskakujcie tak wszyscy na niego. Najlepiej Kryzys pisz posty np. w Wordzie a później kopiuj je na forum, ja tak robie i jest git. |
Spokojnie - ja tam do kolegi Kryzysa [Kryzysu?] nic nie mam. Prosiłbym jednak żeby jednak sprawdzał pisownię, ponieważ nie mam ochoty przez czytanie Jego postów nabawić się ponownie złych nawyków ortograficznych. Zbyt długo pracowałem nad tym aby pisać poprawnie, żeby teraz zmarnować tę pracę. Dysortografia to choroba zakaźna, przenoszona przez wirusy komputerowe krążące po internetowych forach! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 3:01 pm Temat postu: |
|
|
|
| _szachistapl_ napisał: | | Marcinos napisał: | Szachistopl,
Twoje posty to gwałt na języku polskim. Proponuję dwa razy przeczytać tekst przed wysłaniem oraz przepuszczenie go zawczasu przez Worda. |
wiem, że jest słaby z ortografii (KTO jest słaby?!) ale używam przeglądarki Firefox i staram się poprawiać błędy. |
Nie wystarczy sprawdzać, trzeba jeszcze przeczytać to, co się napisało. A jak czytać, to ze zrozumieniem. I nie widzieć to co się chciało napisać, lecz to co się napisało.
Korzystaj z Podgląd a Wyślij, jak kilka razy sprawdzisz.
| _szachistapl_ napisał: | przecież zbicie skoczkiem jest jest lepsze i tam czarne mogą powalczyć np. w wariancie który podałem wcześniej to czemu muszę bać się bicia tego piona hetmanem który jest tam narażony na atak moich lekkich figur??
a tak na marginesie to przeglądając partie z tom obroną dochodzę do wniosku, że niesłusznie jest uważane za słabe, może na poziomie arcymistrza jest ciężko walczyć o wygraną ale na moim jak najbardziej wystarcza. | Wskazane wyrazy są poprawne, ale w innej formie. Automaty tego nie zaznaczą (z wyjątkiem inteligentnych, sprawdzających składnię i gramatykę).
A brak znaków interpunkcyjnych może doprowadzić do różnej interpretacji tekstu. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
|