Szczecin, 05.09.2008 r.
Szanowni Państwo, drodzy działacze, bracia i siostry szachiści!
Zwracam się tą jakże oficjalną drogą z prośbą, aby poważnie rozważyć kandydaturę LK85 na moderatora forum, a nawet przewodniczącego moderatorów. Swoją prośbę motywuję faktem, iż wyżej wymieniony jest tutaj najbardziej bezstronną osobą nie uwikłaną w żadne konszachty towarzyskie, nie posiada też multi-nicków. O jego wkładzie w rozwój tego forum świadczy nie tylko liczba napisanych postów, ale też ich niezaprzeczalnie wysoka jakość. Za skandal uważam sytuację, w której tak zasłużony forumowicz, nie dostał propozycji piastowania żadnej funkcji nadzorczej.
Ponadto jest to forum szachowe i co by nie mówić, LK85 jest tu autorytetem - osobą, która wprowadzając w życie swój autorski i jakże różny od tych powszechnie używanych program szkolenia. Złamał tym samym monopol na "jedyną słuszną rację" - prawdy - które utarte przed setkami czy też dziesiątkami lat tak głęboko wryły się w nasze głowy, że nie potrafiliśmy dostrzec prawdziwego geniuszu, umysłu czystego jak kryształ i otwartego na wszystko.
Jednocześnie zwracam się do użytkowników, aby bezwzględnie usunąć kandydaturę brainwOrkera. Jego cięty język notorycznie wymaga szczegółowej analizy i ewentualnych cięć. Dojście do władzy takich osób, byłoby szkodliwe dla wizerunku szachów i szachistów. Ani byśmy się nie obejrzeli, a urobiłby nas swoimi chwytliwymi tekstami tak, jak urabia się ludzi wstępujących do sekty. Pragnę też przypomnieć, że kilkukrotnie pojawiły się tu oskarżenia pod jego adresem o multi-nickowanie, nawet nie do końca zostało rozstrzygnięte, czy ja i on nie jesteśmy przypadkiem tą samą osobą. Czujne oko LK85 zwróciło niedawno uwagę, że chodzimy z brainwOrkerem parami. To bardzo poważne oskarżenia, i bezwzględnie należy je wyjaśnić.
Z wyrazami głębokiego szacunku
Acidity
| lk85 napisał: |
| Jak każdy pisze, że odchodzi z forum, to można się w tym pogubić. Tutaj każdy co chwilę odchodzi a potem się okazuje, że jednak dalej jest... |
Tak jest trudno rzucić nałóg jakim jest palenie tytoniu podczas partii szachów, albo picie alkoholu aby się wypłakać po porażce, tak samo trudno odejść z forum.
Aby nie nabijać licznika postów, pozwolę sobie też, na kilka słów do mojego przyjaciela estorila. Niestety także i ja, czasami nadużywałem emotikon, ale proszę o przebaczenie. Od dziś, tego robił nie będę. Jeśli nie będę potrafił przekazać emocji słowami, albo zaistnieje ryzyko, że ktoś może źle zinterpretować moje słowa, emotikony zostaną zastąpione prostymi zwrotami:
- he he - co oznacza, że to jest nawet śmieszne
- hi hi - zwrot nieco pedalski, ale chwytliwy na dziewczyny. Oznacza to samo, co powyższy
- ha ha ha - to jest bardzo śmieszne
- achaaahaaaahaaaaahhhh - padam ze śmiechu
- hmmm... - nie do końca Cię rozumiem o co chodzi; nie do końca zgadzam się z tym co piszesz;
- hu hu lub uchhhh - jestem pod wrażeniem tego co piszesz; zaskoczyłeś mnie; dałem plamę;
Oczywiście z biegiem czasu język ten, zostanie wzbogacony [he he], a jego tłumaczenie trafi do specjalnego moderowanego wątku [achaaahaaaahaaaaahhhh]
Dziękuję za zwrócenie uwagi, na m.in. moje wady [hu hu]