Tak, często używam Fritza szczególnie w grze środkowej. Sprawdzam warianty taktyczne. Jeśli chodzi o debiut, to angielkę zawsze gram z głowy a do czarnych używam książek. Nie korzystam z baz danych i końcówek.
Z tego co się orientuję zakaz obowiązuje tylko w profesjonalnych szachach korespondencyjnych, nie na serwerze.
Tak, często używam Fritza szczególnie w grze środkowej. (...)
Z tego co się orientuję zakaz obowiązuje tylko w profesjonalnych szachach korespondencyjnych, nie na serwerze.
Może Nagrody Darwina za ten post nie dostaniesz, ale na Zaszczytną Wzmiankę zasłużyłeś w pełni
To tak, jakby się samemu kopnąć w jaja... _________________ pay attention or pay the price
Mówiąc bardzo delikatnie: przedziwne podejście. Tym bardziej, że jednym z etapów rejestracji na chesshere jest odpowiedź na pytanie "czy będziesz pomagał sobie enginem szachowym?". Zaznaczenie odpowiedzi twierdzącej skutkuje ukazaniem się małej ikonki komputera koło nicku. Ty tej ikonki nie miałeś, więc musiałeś odpowiedzieć, że nie będziesz silnika szachowego używał. Stąd moje zdumienie na Twoją powyższą deklaracje ...
W każdym razie, nie rób tak więcej.
Ja sobie pomagam w debiucie: baza danych i ewentualnie książki. Najczęściej od 7-8, maksymalnie 10 posunięcia gram bez powyższych wspomagaczy.
Domorośli informatycy pod przywództwem GM Amira Bagheri wzięli się za "poprawianie" chesshere.
Efekt?
Kod:
ChessHere Team message:
All members that registered from 1.1.2008 Please re-register if you can't login,
Our hosting service did a mistake and so a lot of data lost,
We are sorry for the discomfort and will try to overcome the problem with your help.
Thanks and enjoy the site.
Ni mniej, ni więcej tylko chesshere cofnęło się w czasie o kilka(naście) tygodni. Aktualne partie utracone, a w tych które wyświetliły mi się teraz jestem na timeout'cie .
Serdczenie w du.pie zaczynam mieć tą stronę. _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
No przecież napisali " Thanks and enjoy ". Bawić się nie umiesz ? _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Zapraszam do reaktywowanej Polskiej Ligi na ChessHere
Regulamin Polskiej Ligi ChessHere
W Lidze >Poland League< mogą grać jedynie osoby z polską flagą w profilu lub deklarujące w języku polskim chęć gry.
Do wszystkich osób z polska flagą zostanie wysłane zaproszenie.
Termin zgłoszeń upływa z końcem września 2008 wg czasu polskiego.
Na forum ChessHere dział 7. International Forum, Wątek Polak�w. Lub na PW do kolokwium na ChessHere.
W październiku zostaje ustalony skład poszczególnych grup ligowych.
O założenie turnieju proszony jest każdy trzeci w kolejności rankingowej.
W przypadku nierozpoczęcia gry przez któregoś z zawodników do listopada, grupa gra w niepełnym składzie.
Zwycięzca grupy A jest Mistrzem Polskiej Ligi ChessHere
Z każdej grupy (oprócz A) awansują 3 osoby do grupy wyższej.
Z każdej grupy 3 osoby przenoszone są do grupy niższej.
W przypadku grup niepełnych w drabince ligowej awansować/spadać może więcej osób niż 3 z grupy.
O kolejności decyduje:
Kolejność wg ChessHere
Bezpośredni pojedynek
Większa liczba zwycięstw partii
Większa liczba zwycięstw meczów
Tempo gry 3 dni na posuniecie
Można brać urlopy.
Ilość osób w grupie 10.
Ad. 2. Praktycznie do wszystkich, którzy byli na serwerze w okresie roku (a nawet mniej niż 400 dni). W przypadku nieobecności większej niż 100 dni zapraszany ma mieć zakończone kilka partii. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński