Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

nowa strona - chesspawn.pl
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  

Ocena strony ChessPawn.pl
Znakomita
66%
 66%  [ 10 ]
Dobra
26%
 26%  [ 4 ]
Przeciętna
6%
 6%  [ 1 ]
Wszystkich Głosów : 15

Autor Wiadomość
chesspawn
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 4:49 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niestety jest to raczej wada zagadki, jednak uznałem iż nie jest dobre ją usunąć tylko trochę poprawić. Z tego względu podałem na stronie iż w zagadce "Zaginiony król" są dwa rozwiązania Very Happy

tpp napisał:
W akademii przydałoby się móc przeklikać wariant, a nie tylko go przeczytać.

Długo się zastanawiałem jaką wersję wybrać, czy może szachownica do analizy mniej więcej o takich rozmiarach co aktualne lub może znacznie większe, które przeważnie są stosowane do analizy całych partii. W końcu doszedłem do wniosku, iż nie wybiorę żadnej z nich, tylko poprostu zmieniłem na zupełnie inne tematy, które nie wymagają aż tylu posunięć. Przekonało mnie głównie to, iż tematy z długimi analizami są często mało atrakcyjne, a pisząc wprost to znacznie nudniejsze.

chesspawn
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 9:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sporo przez ten czas uległo zmianie, oczywiście wydaje mi się, że na lepsze, jednak na pewno jeszcze daleka droga do całkowitego wykończenia serwisu.

Na pewno aktualnie największą wadą serwisu jest znikoma liczba komentarzy w rozwiązaniach zadań, jednak za jakiś czas to też się zmieni, chociaż jest to dla mnie duże wyzwanie, ponieważ serwis na dzień dzisiejszy (2.12.2008) ma już ponad 3000 pozycji, a liczba stale rośnie. Na pewno kolejnym minusem jest brak możliwości wygodnego analizowania, jednak narazie mam z tym duży problem, ale również kiedyś będę chciał to zmienić.

Najbardziej to liczę teraz na Wasze opinie, czyli bardzo by mi się przydały informacje, jakie tematy Was najbardziej interesują, a jakie nie oraz jakie by się przydały, a w serwisie nie ma. Również co ogólnie powinienem zmienić i tym podobne, także ogólna ocena serwisu co Wam się podoba, a co chętnie byście skrytykowali.

Zapraszam wszystkich do komentarzy Smile

zwariowany_mszak
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 11:06 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja wpadłem na taki pomysł, żeby poszczególne zadania jakoś ponumerować, żeby można było wrócić szybko do wybranego przykładu, bo np. przeglądając 100 dwuchodówek nagle chcę powrócić do tej, która była powiedzmy 30-ta, to sporo trudności z jej znalezieniem ponownym by było Wink

Druga sugestia: a gdyby tak pod rozwiązaniem dodać możliwość napisania przez odwiedzających jakiś komentarzy odnośnie zadania? (oczywiście wszystkie wpisy widoczne mogłyby być dopiero po kliknięciu w link 'rozwiązanie'). Można by pisać, co się podobało, co nie. Może ktoś obalenie znajdzie Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

chesspawn
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Gru 03, 2008 5:43 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

zwariowany_mszak napisał:
Ja wpadłem na taki pomysł, żeby poszczególne zadania jakoś ponumerować, żeby można było wrócić szybko do wybranego przykładu, bo np. przeglądając 100 dwuchodówek nagle chcę powrócić do tej, która była powiedzmy 30-ta, to sporo trudności z jej znalezieniem ponownym by było Wink

Serwis został specjalnie tak skonstruowany, aby za każdem razem jak się wejdzie to zobaczy się inną pozycję, dlatego nie ma możliwości do zobaczenia (znalezienia) danej poprzedniej pozycji. Oczywiście wiele jest jeszcze tematów, w których jest mało pozycji, więc dość szybko można zobaczyć kolejny raz te same zadanie. Jednak akurat w dziale dwuchodówki jest to wręcz duże wyzwanie, ponieważ tam jest aktualnie 240 zadań, a będzie o wiele więcej Laughing

zwariowany_mszak napisał:
a gdyby tak pod rozwiązaniem dodać możliwość napisania przez odwiedzających jakiś komentarzy odnośnie zadania? (oczywiście wszystkie wpisy widoczne mogłyby być dopiero po kliknięciu w link 'rozwiązanie'). Można by pisać, co się podobało, co nie. Może ktoś obalenie znajdzie Very Happy

Całkiem ciekawy pomysł, na pewno w przyszłości rozważę taką opcję, albo stworzę np ogólny ala forumik do komentarzy zadań.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 2 z 2