W Poznaniu tylko26 szachistow gr.A
Przyczyna jest taka ,w Poznaniu brak piaskownicy i brak Szachistow i brak dzialaczom szachowym wyobrazni w reklamie turnieju
A może przyczyną są inne kryteria rankingowe w obu turniejach ?
Pomijam już fakt , że używasz nazwiska prezesa , sugerując że nie zna się na tym co robi, tylko zapytam, ile razy Ty Władku byłeś prezesem jakiegokolwiek związku szachowego , wybieranym na następne kadencje zarządu?
Władek ma absolutną rację, festiwal w Poznaniu ma fatalną reklamę, powiedziałbym, że są to zawody celowane głównie w szachistów z regionu.
Władek ma absolutną rację, festiwal w Poznaniu ma fatalną reklamę, powiedziałbym, że są to zawody celowane głównie w szachistów z regionu.
Masz rację, niestety to prawda. Chodzi mi tylko o to że z Gdańskiego openu A do Poznańskiego załapałoby się z uwagi na ranking 30 kilku szachistów, a nie od razu 70. Faktycznie, festiwal był chyba reklamowany tylko na stronie związku który go organizuje i uwzględniony w kalendarzach, ale to ciągle mało ...
Niestety z powodu związanych z moją sezonową pracą musiałem się wycofać po trzeciej rundzie. Szkoda, ale na losowe wypadki nie mamy wpływu (no chyba, że Petrosjan ). Chyba mam niewątpliwy zaszczyt pokazania jako pierwszy na tym forum partii z MG (oczywiście swojej). Z góry zaznaczam - czegoś takiego jeszcze nie widzieliście. To są po prostu antyszachy. Zrobiłem wszystko, żeby tą partię przegrać. Fritz pokazał mi w czasie analizy co najmniej 8 wariantów wygrywających (już po 10. ...f5 - pierwszy ruch odbiegający od teorii- białe mialy dużo przewagę) . A najlepsza ta końcowa ofiara losu - nie widzieć możliwości przesłony szacha gońcem Brakuje mi doświadczenia - jakoś zbyt nerwowo grałem - wiadomo debiut w grze turniejowej. Można się pocieszać -przecież nie od razu Kraków zbudowano. Także Michał89 poddaje się druzgocącej publicznej krytyce (na pręgierz łapserdaka ).
PS. Rozumiem, że trzecia osoba liczby pojedynczej jest już na tym forum obligatoryjna. Powodzenia ww ostatnich rundach i udanych wakacji.
Turniej zakończony.
Open A wygrał IM Sergey Khamitskiy z Białorusi przed GM Aleksandrem Miśtą - po 7 punktów.
Michał remisując w ostatniej rundzie zrobił normę na I kategorię! Gratulacje! Nie pamiętam dokładnie miejsca które zajeli maxum i Michał, ale oboje zdobyli po 4,5 punktu (o ile dobrze pamiętam ).
Open B wygrał Maciej Demianowicz, a ja po wymęczonym remisie w ostatniej rundzie wylądowałem ostatecznie na 3 miejscu, z którego to jestem bardzo zadowolony. Mily3city i Barabasz zajęli dalsze miejsca miejsca.
Impreza bardzo udana.
Więcej (w tym diagramy) w przyszłym tygodniu ... _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
Gratuluję wszystkim . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Wyłamię się z tych achów i echów
Nie pojmuję skąd tyle ciepłych słów... Niby trzecie miejsce, ale grupa nie była znów aż taka silna. Czy wy byka oceniacie z punktu widzenia posiadanego rankingu? Nie znacie go i nie wiecie na ile go stać? Śmiem twierdzić, że powinien tę grupę wygrać z zapasem i... z normą na I kategorię.
Byłem mocno zawiedzionym, gdy zobaczyłem, że gra w B, o czym zresztą mu chyba pisałem na GG.
Michał zanotował życiówkę i przyćmił byka jak diabli. Wysoka częściówka i norma na I. Oby tylko łeb za wielki Ci się nie zrobił, bo wtedy na MPJ P'30 na które jutro się wybierasz, mogą sprowadzić Cię na ziemię, czego oczywiście nie życzę.