Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak zrobić elo ...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 11:01 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:

Takie cytaty zostaw dla kolegów

I to tobie wybaczam, boś nieopierzony, a twa młodość chmurna i durna, jak pisał klasyk, a i jeszcze btw twoja indolencja intelektualna nie obliguje cię do dalszego dyskursu z moją osobą, a mówiąc krótko goń się..

Cytat:
Co chcesz mi udowodnić ?

Ty masz jeszcze czelność pytać mnie o to co chcę udowodnić wiesz Shocked , zamiast grać w szachy, zmień dyscyplinę ,idź sobie pograć na gitarze bo słyszałem, będzie lepiej i dla szachów i dla ciebie. Tyle w tym temacie

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 1:41 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Vishy napisał:
Michał95 napisał:

Takie cytaty zostaw dla kolegów

I to tobie wybaczam, boś nieopierzony, a twa młodość chmurna i durna, jak pisał klasyk, a i jeszcze btw twoja indolencja intelektualna nie obliguje cię do dalszego dyskursu z moją osobą, a mówiąc krótko goń się..

Cytat:
Co chcesz mi udowodnić ?

Ty masz jeszcze czelność pytać mnie o to co chcę udowodnić wiesz Shocked , zamiast grać w szachy, zmień dyscyplinę ,idź sobie pograć na gitarze bo słyszałem, będzie lepiej i dla szachów i dla ciebie. Tyle w tym temacie

za to Twoja przyszłość jest wielkaa i piękna czyż nie ?

niestety to tylko sen...

nie chce mi się spierać z Tobą, bo zaraz będą znane teksty "młodzian głupi"

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 7:05 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie ma się co spierać, Michale, wystarczy tylko że poznasz metodologię pisania postów przez Vischy'ego i zaraz na Twej twarzy zagości uśmiech zrozumienia Smile

Otóż ma Vischy na biurku 4 książki: Słownik wyrazów obcych Kopalińskiego, Opracowania lektur dla liceów i innych szkół średnich, Szybki kurs końcówek Konikowskiego i Mein Kampf Hitlera. Na ich kanwie Vishy opiera swe forumowe rozważania, problem w tym, że ma w zasięgu wzroku jedynie dwie, te co leżą zaraz koło klawiatury. Jak zasiada przed kompem do pisania posta to różnie je sobie rozstawia, i stąd tak różne treści Vishy zapodaje, zależnie skąd czerpie. Ale zawsze z treści posta idzie się domyślić które dwie leżały blisko, a do których akuratnie nie zaglądał.

Ot, i cała tajemnica. Chce Ci się jeszcze spierać? A po cholerę, że właśnie kiedy pisał w tym temacie pod ręką było Opracowania lektur i Mein Kampf? To chwilowe, szkoda się szarpać...

Laughing

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 7:17 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Klasyk brainw0rker walnie każdego, kto podniesie przyłbicę odsłaniając zęby. I to szybkim prostym. Dodatkowo delikatnym (ale można by go wygładzić) i niesamowicie skutecznym. Mr. Green
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 8:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:

Otóż ma Vischy na biurku 4 książki: Słownik wyrazów obcych Kopalińskiego, Opracowania lektur dla liceów i innych szkół średnich, Szybki kurs końcówek Konikowskiego i Mein Kampf Hitlera.

i mnie rozszyfrowali Very Happy dodam że wszystkie te książki mam w pdf'ach napisanych brajlem w dialekcie staro-nordycko-celtyckim używanym przez górskie trolle w Holandii. Cool

Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 8:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mecz meczem, ale forum forumem! W końcu za 4 lata będzie znowu... Laughing

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 8:20 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Mecz meczem, ale forum forumem! W końcu za 4 lata będzie znowu... Laughing

gooooooooooooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viva Espania Very Happy

Powrót do góry

hortonn
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lip 25, 2008 9:51 am
Temat postu: Ranking Elo
Odpowiedz z cytatem

Witam
mam takie pytanie: mam zamiar zagrać w turnieju, który jest zgłoszony do fide. Oprócz wpisowego trzeba włacić opłate klasyfikacyjną. Czy to znaczy że po grze w tym turnieju będę miał elo ? Czy muszę dopełnić jeszcze jakiś innych formalności. Zakładam oczywiście że zdobędę wymaganą liczbę punktów żeby być sklasyfikowanym
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Kamasz
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Lip 26, 2008 6:32 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Musisz zagrać odpowiednią liczbe partii z elowcami no i oczywiście zrobic z nimi odpowiedni wynik ( żeby twój raniking elo był publikowany na stronie FIDE musisz miec powyżej 1400 elo )

hortonn
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Lip 26, 2008 6:54 pm
Temat postu: opłata klasyfikacyjna
Odpowiedz z cytatem

to się jeszcze tak zapytam czy ta opłata klasyfikacyjna to jest za możliwość naliczania elo ? czy to może coś w rodzaju opłaty manipulacyjnej czyli tylko i wyłącznie sposób na ściągnięcie dodatkowej kasy ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 4:24 pm
Temat postu: Re: opłata klasyfikacyjna
Odpowiedz z cytatem

hortonn napisał:
to się jeszcze tak zapytam czy ta opłata klasyfikacyjna to jest za możliwość naliczania elo ? czy to może coś w rodzaju opłaty manipulacyjnej czyli tylko i wyłącznie sposób na ściągnięcie dodatkowej kasy ?
Według Komunikatu Organizacyjno-Finansowego PZSzach nr 1/2008
Cytat:
3. Opłaty klasyfikacyjno - rankingowe
3.1. Każdy zawodnik, także zagraniczny, biorący udział w turnieju podlegającym ocenie rankingowej FIDE lub stanowiącym podstawę do nadawania tytułów szachowych lub kategorii, począwszy od normy na I kategorię wzwyż (w tym w Indywidualnych i Drużynowych Mistrzostwach Polski), jest zobowiązany do opłacenia z tytułu uczestnictwa w tym turnieju opłaty klasyfikacyjno-rankingowej. Opłata ta jest stała bez względu na rangę turnieju oraz niezależna od opłaty startowej ustalonej przez organizatora turnieju.
a za 'możliwość naliczania elo' to można poczytać w punkcie 10.
Cytat:
10. Opłaty za rejestrację turnieju klasyfikowanego w rankingu FIDE
Tabela 8. Opłaty rejestracyjne turnieju klasyfikowanego w rankingu FIDE.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 8 z 8