Za nami 3 rundy turnieju.
Wyniki:
grupa A z maxumem i Michałem95
grupa B z Mily3City, Michałem89 (?, nie jestem pewien, bo nie znam ... ) i bykiem
grupy C i D juniorskie do lat 12 i 15
grupy E i F juniorskie do lat 8 i 10 _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
Dołączył: Mar 17, 2002 Posty: 76 Skąd: od 2 lat poza Gdynią ...
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 7:50 am Temat postu:
Tylko skromność nie pozwala Bykowi wspomnieć, że ma już na rozkładzie dwóch zawodników ze ścisłej czołówki rankingowej.
Obyś Byku tym razem wytrzymał trudy turnieju a będzie dobrze !
W pisalem nowy post ,bo forumowicze nie wiedza o co tu biega./chodzi.
Mistrzostaw Gdanska ,z dobra obsada.
Ps.
czy w Gdansku ,jest zabawa szachami ,a moze tam sa Szachy? pytanie na czasie...
Pytanie jest skierowane do organizatorow imprez Szachowych w Gdansku ,w Warszawie, w Poznaniu, i wielu innych MIASTACH W Polsce _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
Z założenia (z pewnością słusznego) postanowiłem kiedyś, że będę Cie ignorował. Bo partner do rozmowy z Ciebie niestety żaden. Bo polsku najlepiej znasz słowo piaskownica, oprócz tego jeszcze kilka innych. A wybacz: jako mieszkający na stałe w kraju z wieloma piaskownicami i obcujący na codzień z językiem polskim, mógłbym się poprzez rozmowę z Tobą w sztuce słowa pisanego uwstecznić. To było ad. formy.
Piszesz, że forumowicze nie wiedzą o co biega.
Hm. Jest chyba inaczej Zwróć wladku uwagę na ilość stron w wątku ... Rzeczywiście nikt nie zorientował się, że rokrocznie jest w Gdańsku organizowany turniej szachowy (turniej w piaskownicy - cokolwiek by to nie znaczyło)
Zwróć też uwagę jak wielu forumowiczów bierze w nim udział - może oni też nie wiedza, że ów turniej sie odbywa? I wiesz co? - tam nikt nie gra w szachy. Wszyscy robią babki z piasku!
To było ad. treści.
I teraz mocny koniec (ale spokojnie: zostaniemy w klimacie piaskownicy).
Mówią, że i tak do piachu, i tak do piachu.
Ale istotne: w jakim stylu?.
Z pozdrowieniam
byku z piaskownicy
PS. Raz się wyłamałem. Na więcej wladku nie licz. _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
Byku, a może podasz listę osób które ignorujesz?
Tak dla orientacji.
PS
dzisiaj dowiedziałem się, że Mistrzostwa Świata Juniorów w 2010 r. odbędą się... w Polsce - mało tego - w Chotowej! (mój powiat - dębicki!)
Ciekawe, dlaczego dopiero teraz napisali o tym w gazecie?
Mistrzostwa Gdanska 2008 > dobra obsada ,i duzo szachistow w grupie A
Piaskownica pelna.
Reklama tu na forum szachistow z Gdanska ,dala skutki
72 szachistow w gr.A
Bravo!
W Poznaniu tylko26 szachistow gr.A
Przyczyna jest taka ,w Poznaniu brak piaskownicy i brak Szachistow i brak dzialaczom szachowym wyobrazni w reklamie turnieju
Prezes Woda umie sedziowac turnieje szachowe.
Szkoda ,ze prezes Polskich Szachistow nie orientuje sie na Szachach Na tabelach turniejowych oczywiscie sie dobrze zna i to jest jedyny atut prezesa. _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
W Poznaniu tylko26 szachistow gr.A
Przyczyna jest taka ,w Poznaniu brak piaskownicy i brak Szachistow i brak dzialaczom szachowym wyobrazni w reklamie turnieju
A może przyczyną są inne kryteria rankingowe w obu turniejach ?
Pomijam już fakt , że używasz nazwiska prezesa , sugerując że nie zna się na tym co robi, tylko zapytam, ile razy Ty Władku byłeś prezesem jakiegokolwiek związku szachowego , wybieranym na następne kadencje zarządu?