Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kowalewo Pomorskie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 8:57 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wladek napisał:
Michal95 gral w Grupie B wynik sredni na jeza 4.5 z 9. ranking 1780.

W grupie A jedynka (I Kat.szach ) wypelnila norme mistrzowska. To szachista Wieslaw Murawski.

Mrozik byl bardzo zajety i nie umieszczal na stronie Kowalewa >Diagramow szachowych < ,a inni jeszcze nie wiedza po co sa te diagramy....
Szachisci w Turnieju dopisali, reklama szachow nadal jest w Polsce nieznana.

Wladek ma co przynajmniej pisac i chwalic Polski system edukacji szachowej....
Dlatego jak my Polacy nie rozumiemy Szachow ,to zaprosmy Chinczykow ,Rosjan i Hindusow ,Oni nam wytlumacza jak Szachy wygladaja. Na dzien dzisiejszy mamy kilkunastu trenerow za Wschodniej granicy i oni troche ratuja Polsce Szachy.
Kiedy nastapi szkolenie polskich szachistow na trenerow ,to pewno sam Bog to wie ?

nie do końca "średnio na jeża"...

rywale mieli pozanizane rankingi ( Borkowski Helmut, który początkowo podał 1959, a okazało sie w trakcie turnieju ze 14XX , wszystkie partie na niezłym poziomie, zadowolony jestem jako tako, w ost. trochę szczęścia zbrakło, mam nadzieję że na MG będzie lepiej:)

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 11:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:

nie do końca "średnio na jeża"...

rywale mieli pozanizane rankingi ( Borkowski Helmut, który początkowo podał 1959, a okazało sie w trakcie turnieju ze 14XX , wszystkie partie na niezłym poziomie, zadowolony jestem jako tako, w ost. trochę szczęścia zbrakło, mam nadzieję że na MG będzie lepiej:)

Nie rozumiem. Skoro podał 1959 a ma w rzeczywistości 14XX to chyba zawyżył a nie zaniżył ranking?
Powrót do góry

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 12:31 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wydaje mi się że gdyby od początku takie miał elo wpisane ( 14XX ) to by inaczej kojarzenie wyglądało, kto z nim grał miał poprostu pecha, nici z norm, wysokich częsciówek etc.
Powrót do góry

PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 1:12 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No tak, ale gdyby miał 19XX a podał 14XX to bym zrozumiał. A tak, można sobie w sumie wytłumaczyć wszystko - ten miał 1700 a nie 1750 i przeszła mi
koło nosa lepsza częściówka. Kojarzenie jest kojarzeniem a nie trafiłeś na tego zawodnika w pierwszej rundzie, więc później to nie tylko sprawa rankingu ale też dotychczasowego wyniku.Nie powinno się narzekać na kojarzenia a już napewno na ranking przeciwnikówz którymi się gra , bo po to kojarzy się turnieje "szwajcarem" , żeby grali ze sobą zawodnicy z podobnym wynikiem w poprzednich partiach. Rozumiem że druga runda to ekstremalny przypadek ale czy w 2 czy w 9 , zawsze sam mogłeś choć trochę wpłynąć na kojarzenia.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Strona 5 z 5