Please let me know if there is any other information you need, or if any other details are still to be worked out.
I co? Pisałeś?
??
Co "??"?
Nie interesuje Cię dlaczego będziesz miał liczone elo tylko z jednej częściówki i to z ilości partii mniejszej niż norma?
Czym się tak wyróżniłeś, że zastosowano precedens?
Pytań może być przecież więcej. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Jak to "zobacze 1 lipca"?
1 lipca, najpewniej wskutek jakiejś horrendalnej pomyłki, trafisz na listę z elo 1839. Wtedy na odkręcenie sprawy może być już za późno. Więc TERAZ musisz zadać sobie pytanie zasłużyłem na to? Uczciwie na nie odpowiedzieć i stosownie do tego zadziałać. W czerwcu! Bo potem możesz nie mieć już szansy być fair... _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 4:04 pm Temat postu:
Brainw0rker ma rację, bo jeśli grasz dobrze to i tak do takiego poziomu dojdziesz, a po co masz kłócić się ze swoim sumieniem, biblią koranem i komiksami _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
Uważacie, że on sam powinien domagać się zmniejszenia swojego rankingu? Jak taki dali to się bierze. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 4:16 pm Temat postu:
Warcabista napisał:
Uważacie, że on sam powinien domagać się zmniejszenia swojego rankingu? Jak taki dali to się bierze.
To zależy jaki ma się parytet wartości, czy obchodzi nas nasze własne sumienie i bycie fair wobec siebie, czy jakieś bzdurne cyferki przy nazwisku. Jeśli Warcabista wybiera cyferki to ja mogę tylko powiedzieć "...mi też jest przykro" _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
Uważacie, że on sam powinien domagać się zmniejszenia swojego rankingu? Jak taki dali to się bierze.
To zależy jaki ma się parytet wartości, czy obchodzi nas nasze własne sumienie i bycie fair wobec siebie, czy jakieś bzdurne cyferki przy nazwisku. Jeśli Warcabista wybiera cyferki to ja mogę tylko powiedzieć "...mi też jest przykro"
Zdaję sobie sprawę, że łatwo Ci tak doradzać komuś, bo nie chodzi o Twój ranking. Bycie fair jest ważne, ale trzeba uważać, aby nie zostać fraj.erem. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 4:54 pm Temat postu:
Warcabista napisał:
Bycie fair jest ważne, ale trzeba uważać, aby nie zostać fraj.erem.
Bycie uczciwym nazywasz fraj.erstwem _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
To zależy jaki ma się parytet wartości, czy obchodzi nas nasze własne sumienie i bycie fair wobec siebie, czy jakieś bzdurne cyferki przy nazwisku. Jeśli Warcabista wybiera cyferki to ja mogę tylko powiedzieć "...mi też jest przykro"
To i tak nie ma aż takiego znaczenia. Po kilkunastu grach ranking powinien zostać "naprawiony" i wskazywać właściwy poziom siły gry przeciwnika
To i tak nie ma aż takiego znaczenia. Po kilkunastu grach ranking powinien zostać "naprawiony" i wskazywać właściwy poziom siły gry przeciwnika
Czyli Michał jak napisze sprostowanie to po kilku grach i tak będzie miał właściwy ranking (właściwy czyli odpowiadający jego sile gry).
Dodatkowo powinien wejść na listę nie w lipcu lecz w październiku i zarobić na większej częściówce. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Panowie, najlepiej zastosujmy sprawdzone wzory ze słynnego turnieju! Rozpiszmy ankietę na temat wyniku Michała i ślijmy do FIDE...
Poważnie - jeśli Michał będzie mógł patrzeć z czystym sumieniem w lustro mając to "przyspieszone" 1839 to to pozostaje jego sprawą. Natomiast warto się zastanowić, dla jakiego ranku jesteśmy gotowi przymknąć oko na nieprawidłowości, byle tylko go dostać? Zapewne 1800, kto da mniej? _________________ http://www.pub.szachista.com/3ed_turnieju/final/turniej.html
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 10:22 am Temat postu:
Marcinos napisał:
Natomiast warto się zastanowić, dla jakiego ranku jesteśmy gotowi przymknąć oko na nieprawidłowości, byle tylko go dostać?
Nie ważne, na ile punktów "kantujemy", bo oszustwo pozostanie oszustwem. Ja nie mam zamiaru w ogóle przymykać oczu o! _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
Nie ważne, na ile punktów "kantujemy", bo oszustwo pozostanie oszustwem. Ja nie mam zamiaru w ogóle przymykać oczu o!
To jest duch!
Jednak nie zamykajmy tej sprawy w kategoriach oszustwa. Bo kto tu kogo tak naprawdę oszukał? Michał posłał do FIDE fałszywe dane czy co? FIDE popełniło błąd. A że na Jego korzyść, to woli siedzieć cicho czekając do lipca. Bardzo jestem ciekaw, czy gdyby FIDE stwierdziło odwrotnie, tzn. uznało częściówkę 1839 za wynik odstający od normy i nie uznało by jej - tak jak nie uznało tej słabszej w naszym przypadku - to Michałowi też by było wszystko jedno? Przecież zadany przykład można uzasadnić identycznie jak zrobił to pan Dr z FIDE... _________________ http://www.pub.szachista.com/3ed_turnieju/final/turniej.html
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 12:38 pm Temat postu:
Michał95 napisał:
uzyskalem czesciowke 1825 wiec potwierdzilem moje elo
no tak faktycznie Twoje elo potwierdziłeś [15XX]
bo twój "błędny rank" jest wyższy o kilkanaście punktów, gwoli ścisłości. _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.