Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Trudny "orzech" do zgryzienia...
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:37 pm
Temat postu: Trudny "orzech" do zgryzienia...
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Następnego dnia zaapelowałem do Prezydenta RP o rozstrzygnięcie problemu obywateli polskich reprezentujących obce państwa w kontaktach międzypaństwowych. Poderwała się chmara czarnych glap i polskojęzyczne media zaskrzeczały: „Orzechowski chce odebrać obywatelstwo polskie Podolskiemu i Klose, bo ten pierwszy strzelił nam dwie bramki!”. Nikt nie słuchał, wszyscy krzyczeli.

Cytata za blogiem Orzechowskiego.

Takie dyskusje mogą rodzić się tylko w Polsce. Odebranie polskiego obywatelstwa jest niemożliwe w myśl art. 34 Konstytucji Najjaśniejszej Rzeczpospolitej

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Konstytucję można zmienić. Ale czy warto dla zaspokojenia ego jakiegoś krzykacza?
Czy mamy odbierać obywatelstwo "za zdradę" Tlałkom, Kozakiewiczowi, Podolskiemu, czy innym sportowcom, naukowcom, rzemieślnikom, politykom itd. bo wyjechali z RP?
Czy w meczu Polska - Holandia reprezentację Polski może poprowadzić Leo Beenhakker?
Paranoja jest goła Confused
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:11 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

I ten człowiek był wiceministrem edukacji... Rolling Eyes.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ciekawe rzeczy wypisują w wikipedii...

" Już w trakcie pełnienia tej funkcji w wypowiedziach publicznych negował prawdziwość teorii Darwina, opowiadając się za nauczaniem w szkołach kreacjonizmu[1]. Reakcją środowiska naukowego na głoszone przez niego poglądy był list podpisany przez 1135 naukowców, skierowany władz państwowych z żądaniem jego odwołania[2]. Wypowiadał się negatywnie o osobach orientacji homoseksualnej. Opowiadał się za wprowadzeniem ustawy mającej "zakazywać propagowania homoseksualizmu" w szkołach oraz m.in. za zwolnieniem z pracy nauczycieli, którzy ujawnią taką orientację[3]. "

To nie paranoja jest goła tpp, tylko nasi politycy... A dlaczego ? Bo są obdarci z resztek rozumu... A petrosjan po 2 wydziałach prawa i administracji dorabia sobie wystawiając aukcje na allegro... Bo po co komuś ktoś kto studiował prawo ? I dlatego potem taki Orzechowski odbiera prawa obcokrajowcom... Laughing. Niech żyje Sejm i jego (p)osłowie Exclamation.

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

petrosjan napisał:
Niech żyje Sejm i jego (p)osłowie Exclamation.
Dodam tylko, że w sejmie zasiadają przedstawiciele ugrupowań politycznych, które osiągnęły odpowiednią ilość głosów w ostatnich wyborach. Krótko pisząc - są to (chcąc, nie chcąc) nasi przedstawiciele.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

petrosjan napisał:

A petrosjan po 2 wydziałach prawa i administracji dorabia sobie wystawiając aukcje na allegro... Bo po co komuś ktoś kto studiował prawo ? I dlatego potem taki Orzechowski odbiera prawa obcokrajowcom... Laughing. Niech żyje Sejm i jego (p)osłowie Exclamation.

Ja chciałem iść na prawo na UG, ale widzę, że Pedro mówi, a nawet pisze coś takiego... Chyba jednak będę studiować literaturoznawstwo.... Jedyne co pozostaje to zacytować fragment "Kwiatów polskich" Tuwima: Niech prawo, prawo znaczy, a sprawiedliwość sprawiedliwość.

Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jak to ładnie powiedziałeś tpp są to przedstawiciele ugrupowań politycznych, nie moi... A całość sprowadza się do wyboru między większym, a mniejszym złem, a to zawsze g..., a nie wybór. Wolałbym zagłosować na sąsiada spod numeru x, niż na bliżej nie znanego polityka o którym nic nie wiem... W sumie to byłbym za rozgonieniem tej 460 osobowej bandy rozbójników i wprowadzeniem monarchii Smile. Zgłaszam też własną kandydaturę na protoplastę rodu królewskiego... Niech żyje petrosjan, łaskawie nam panujący Exclamation Laughing.

Ps. Vishy... Idź lepiej do zawki i zdobądź zawód np. murarza... Będziesz wtedy zarabiał rocznie więcej niż 10 wykształciuchów razem wziętych... A jak jeszcze wyjedziesz za granicę to więcej niż 20-30... A po literaturoznawstwie co najwyżej skończysz jak bohater " Dnia Świra "... Laughing.

don Pablo
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:47 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Orzechowski chce odebrać obywatelstwo polskie Podolskiemu

najpierw trzeba mu je dać... A potem brać...

Pozdro!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 9:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Łukasz Podolski ma polskie i niemieckie obywatelstwo (2 w 1).

mattihau
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 10:20 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A ja wam się dziwie że dyskutujecie o tym.

O wypowiedziach ludzi tego pokroju się nie dyskutuje to schodzenie poniżej pewnego poziomu.

Ja chciałbym się zapytać dlaczego pan Orzechowski nie podlega leczeniu w szpitalu psychiatrycznym?

Chessgenius86
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 8:11 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A może założymy partię Razz Shocked Laughing Question
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 9:51 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

mattihau napisał:

Ja chciałbym się zapytać dlaczego pan Orzechowski nie podlega leczeniu w szpitalu psychiatrycznym?

Bo ma kasę, jest popularny i ma fajnych znajomych... Ciebie za samo pytanie o to by zamknęli... Laughing <glaszcze>.

don Pablo
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 1:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chessgenius86 napisał:
A może założymy partię Razz Shocked Laughing Question

W jakim znaczeniu? ;]
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 9:55 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Vishy napisał:
Ja chciałem iść na prawo na UG, ale widzę, że Pedro mówi, a nawet pisze coś takiego... Chyba jednak będę studiować literaturoznawstwo....

Vishy, skończ prawo, ale potem równaj do tych co zarabiają po kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy. Nie wystawiając aukcje na allegro, ale reprezentując allegro Exclamation

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 9:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:

Vishy, skończ prawo, ale potem równaj do tych co zarabiają po kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy. Nie wystawiając aukcje na allegro, ale reprezentując allegro Exclamation

A co Ty chcesz od wystawiania na allegro ? Mam Ciebie wystawić ? Wink A nóż, widelec ktoś się jednak zdecyduje i Cię kupi... LaughingCool.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 1 z 2