| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Vishy Goniec

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 6:37 pm Temat postu: Trudny "orzech" do zgryzienia... |
|
|
|
| Cytat: | | Następnego dnia zaapelowałem do Prezydenta RP o rozstrzygnięcie problemu obywateli polskich reprezentujących obce państwa w kontaktach międzypaństwowych. Poderwała się chmara czarnych glap i polskojęzyczne media zaskrzeczały: „Orzechowski chce odebrać obywatelstwo polskie Podolskiemu i Klose, bo ten pierwszy strzelił nam dwie bramki!”. Nikt nie słuchał, wszyscy krzyczeli. |
Cytata za blogiem Orzechowskiego.
Takie dyskusje mogą rodzić się tylko w Polsce. Odebranie polskiego obywatelstwa jest niemożliwe w myśl art. 34 Konstytucji Najjaśniejszej Rzeczpospolitej _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
 |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 7:07 pm Temat postu: |
|
|
|
Konstytucję można zmienić. Ale czy warto dla zaspokojenia ego jakiegoś krzykacza?
Czy mamy odbierać obywatelstwo "za zdradę" Tlałkom, Kozakiewiczowi, Podolskiemu, czy innym sportowcom, naukowcom, rzemieślnikom, politykom itd. bo wyjechali z RP?
Czy w meczu Polska - Holandia reprezentację Polski może poprowadzić Leo Beenhakker?
Paranoja jest goła  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 7:11 pm Temat postu: |
|
|
|
I ten człowiek był wiceministrem edukacji...  . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 7:19 pm Temat postu: |
|
|
|
Ciekawe rzeczy wypisują w wikipedii...
" Już w trakcie pełnienia tej funkcji w wypowiedziach publicznych negował prawdziwość teorii Darwina, opowiadając się za nauczaniem w szkołach kreacjonizmu[1]. Reakcją środowiska naukowego na głoszone przez niego poglądy był list podpisany przez 1135 naukowców, skierowany władz państwowych z żądaniem jego odwołania[2]. Wypowiadał się negatywnie o osobach orientacji homoseksualnej. Opowiadał się za wprowadzeniem ustawy mającej "zakazywać propagowania homoseksualizmu" w szkołach oraz m.in. za zwolnieniem z pracy nauczycieli, którzy ujawnią taką orientację[3]. "
To nie paranoja jest goła tpp, tylko nasi politycy... A dlaczego ? Bo są obdarci z resztek rozumu... A petrosjan po 2 wydziałach prawa i administracji dorabia sobie wystawiając aukcje na allegro... Bo po co komuś ktoś kto studiował prawo ? I dlatego potem taki Orzechowski odbiera prawa obcokrajowcom...  . Niech żyje Sejm i jego (p)osłowie  . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:04 pm Temat postu: |
|
|
|
| petrosjan napisał: | Niech żyje Sejm i jego (p)osłowie . | Dodam tylko, że w sejmie zasiadają przedstawiciele ugrupowań politycznych, które osiągnęły odpowiednią ilość głosów w ostatnich wyborach. Krótko pisząc - są to (chcąc, nie chcąc) nasi przedstawiciele. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
Vishy Goniec

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:09 pm Temat postu: |
|
|
|
| petrosjan napisał: |
A petrosjan po 2 wydziałach prawa i administracji dorabia sobie wystawiając aukcje na allegro... Bo po co komuś ktoś kto studiował prawo ? I dlatego potem taki Orzechowski odbiera prawa obcokrajowcom... . Niech żyje Sejm i jego (p)osłowie . |
Ja chciałem iść na prawo na UG, ale widzę, że Pedro mówi, a nawet pisze coś takiego... Chyba jednak będę studiować literaturoznawstwo.... Jedyne co pozostaje to zacytować fragment "Kwiatów polskich" Tuwima: Niech prawo, prawo znaczy, a sprawiedliwość sprawiedliwość. _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
 |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:24 pm Temat postu: |
|
|
|
Jak to ładnie powiedziałeś tpp są to przedstawiciele ugrupowań politycznych, nie moi... A całość sprowadza się do wyboru między większym, a mniejszym złem, a to zawsze g..., a nie wybór. Wolałbym zagłosować na sąsiada spod numeru x, niż na bliżej nie znanego polityka o którym nic nie wiem... W sumie to byłbym za rozgonieniem tej 460 osobowej bandy rozbójników i wprowadzeniem monarchii  . Zgłaszam też własną kandydaturę na protoplastę rodu królewskiego... Niech żyje petrosjan, łaskawie nam panujący  .
Ps. Vishy... Idź lepiej do zawki i zdobądź zawód np. murarza... Będziesz wtedy zarabiał rocznie więcej niż 10 wykształciuchów razem wziętych... A jak jeszcze wyjedziesz za granicę to więcej niż 20-30... A po literaturoznawstwie co najwyżej skończysz jak bohater " Dnia Świra "...  . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
don Pablo Pion

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:47 pm Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | | Orzechowski chce odebrać obywatelstwo polskie Podolskiemu |
najpierw trzeba mu je dać... A potem brać...
Pozdro! |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 9:56 pm Temat postu: |
|
|
|
Łukasz Podolski ma polskie i niemieckie obywatelstwo (2 w 1). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 10:20 pm Temat postu: |
|
|
|
A ja wam się dziwie że dyskutujecie o tym.
O wypowiedziach ludzi tego pokroju się nie dyskutuje to schodzenie poniżej pewnego poziomu.
Ja chciałbym się zapytać dlaczego pan Orzechowski nie podlega leczeniu w szpitalu psychiatrycznym? _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
Chessgenius86 Nowy

|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 8:11 am Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 9:51 am Temat postu: |
|
|
|
| mattihau napisał: |
Ja chciałbym się zapytać dlaczego pan Orzechowski nie podlega leczeniu w szpitalu psychiatrycznym? |
Bo ma kasę, jest popularny i ma fajnych znajomych... Ciebie za samo pytanie o to by zamknęli... <glaszcze>. _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
don Pablo Pion

|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 1:26 pm Temat postu: |
|
|
|
| Chessgenius86 napisał: | A może założymy partię  |
W jakim znaczeniu? ;] |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 9:55 am Temat postu: |
|
|
|
| Vishy napisał: | | Ja chciałem iść na prawo na UG, ale widzę, że Pedro mówi, a nawet pisze coś takiego... Chyba jednak będę studiować literaturoznawstwo.... |
Vishy, skończ prawo, ale potem równaj do tych co zarabiają po kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy. Nie wystawiając aukcje na allegro, ale reprezentując allegro  _________________ pay attention or pay the price
 |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 9:59 am Temat postu: |
|
|
|
| brainw0rker napisał: |
Vishy, skończ prawo, ale potem równaj do tych co zarabiają po kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy. Nie wystawiając aukcje na allegro, ale reprezentując allegro  |
A co Ty chcesz od wystawiania na allegro ? Mam Ciebie wystawić ? A nóż, widelec ktoś się jednak zdecyduje i Cię kupi...  . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
|