Chyba umarłbym ze szczęścia, gdybym dowiedział się z któregoś z powyższych mediów o terminie i miejscu rozgrywania turniejów w Wałczu... . Szachy w Wałczu są dla wtajemniczonych, a wszyscy ukrywają się lepiej niż terroryści . W końcu terrorystów często łapią, a ja żadnego szachisty ( no może poza 1 ) to w Wałczu jeszcze nie spotkałem... . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Jak promować szachy?
(...)
5.radio
W radio o szachach mówi się niezbyt często
W radiu (w radio? wojtzuch ratuj!) nie da się promować szachów. Ile by nie gadali - nie ustawią Diagramu Szachowego _________________ pay attention or pay the price
Radio ( nie radiu w tym przypadku ) pobudza wyobraźnię. Pomyśl jak bardzo wzrosłaby umiejętność gry na ślepo wśród szachistów, gdybyśmy po drugiej stronie eteru słyszeli co ranek głos Władka mówiący nam jak ustawić bierki i w ilu ruchach mat, tudzież samomat... . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
internet
Internet ma najwięcej możliwości, ale jest (raczej) dla już zainteresowanych.
radio
Wladek wybiera sie do kraju ,promowac szachy...
W TV ,internet ,turnieje . prasa , nawet radio.
Do tych mediow potrzebuje szachistow co rozumieja Szachy. Ja wiem ze bedzie trudno znalezdz ,fachowcow... ale chetnych nie zabraknie...
Wiec chetni niech przedstawia swoje propozycje ,jak Ich zdaniem promowac szachy.
Ja oczywiscie mam na to odpowiedz ,tylko chce uslyszec od Was.... _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
W TV zamiast meczu Polska-Niemcy na euro, niech dadzą szachy .
Wystarczy ze w przerwie meczu Niemcy -Polska pokarza kilka diagramow szachowych. Trzy wystarczy. Mat w 2 posunieciach ,mat w trzech posunieciach i mat pomocnik seryjny w 20 posunieciach[Ten od Wladka z Chicago).
Nagrody bedzie fundowal Prezes Polskiego Zwiazku Szachowego.
Reklama Szachow na 99 procent.
Mecz sie skonczy dla Nas niepomysnie ,a widzowie beda dumac nad rozwiazaniem tych kompozycji szachowych ,bo atrakcyjne nagrody zacheca polskich widzow do poznania Sztuki Szachow.
Prezes bedzie heppy ,a szachistow powiekszy sie w Polsce 10 -krotnie. _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
Jak promować szachy?
(...)
5.radio
W radiu (w radio? wojtzuch ratuj!) nie da się promować szachów. Ile by nie gadali - nie ustawią Diagramu Szachowego
Dziennikarz szachowy pracujacy w Polskim radiu ,jest wstanie ustawiac diagramy szachowe na festynach letnich (imprezach) i o tym rozprawiac...
Zacheceni ciekawymi nagrodami sluchacze ,beda te pozycje ustawiac w swoim domku ,a rozwiazujac proste maty .beda sie chwalic w eterze ,ze juz wiedza gdzie jest ten macik.
Szachy sa proste ,tylko my nie bardzo kapuje ,jak one wygladaja.
Czesto dyskutujemy o szachach ,a nie mamy podstaw o dyskusji ,poniewaz nie widac "diagramu szachowego" ( nie widac pozycji szachowej). _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
Wystarczy ze w przerwie meczu Niemcy -Polska pokarza kilka diagramow szachowych.
Obawiam się, że telewidzowie(szczególnie ci, co w szachy grać nie umieją, czyli prawie wszyscy ) wolą jednak obejrzeć w przerwie analizę pierwszej połowy .
Chyba umarłbym ze szczęścia, gdybym dowiedział się z któregoś z powyższych mediów o terminie i miejscu rozgrywania turniejów w Wałczu... . Szachy w Wałczu są dla wtajemniczonych, a wszyscy ukrywają się lepiej niż terroryści . W końcu terrorystów często łapią, a ja żadnego szachisty ( no może poza 1 ) to w Wałczu jeszcze nie spotkałem... .
Ech Petrosjan, mówisz w Wałczu, a co dopiero w Jastrowiu... _________________ Jak szaleć, to szaleć... graj 1.b4!