Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Podejrzana gra Deatha - oskarżenie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Death
Pion
Pion

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 2:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie ucieklem tylko zrezygnowalem i nie jako jedyny.
A wy jak do tej pory zadnych dowodow nie przedstawiliscie na to abym oszukiwal.

Rejnevan mial wyslac jakis wniosek o sprawdzenie mojej tożsamości czy klamie i do tej pory nie dostalem zadnych informacji a mowil ze dostanie na drugi dzien.

Wiec naprawde jak sie zabieracie do udowodnienia czegos to to konczcie bo błaznow z siebie robicie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 2:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Death napisał:
Nie ucieklem tylko zrezygnowalem i nie jako jedyny.
A wy jak do tej pory zadnych dowodow nie przedstawiliscie na to abym oszukiwal.

Rejnevan mial wyslac jakis wniosek o sprawdzenie mojej tożsamości czy klamie i do tej pory nie dostalem zadnych informacji a mowil ze dostanie na drugi dzien.

Wiec naprawde jak sie zabieracie do udowodnienia czegos to to konczcie bo błaznow z siebie robicie.

hehe zajrzyj do 1 postu może chlopie ??

Michał

tpp Confused
Powrót do góry

Death
Pion
Pion

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 3:42 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

to nie jest zaden papier od jakiegos czlowieka ze związku szachowego a pozatym nie kieruj sie tą stroną bo to błedna strona jest.

Przemysław Koc ma tam ranking 1000 a w realu ma 2346 wiec?
Sobolewski ma tam 2000 a to zawodnik z Elo powyzej 2100

I lepiej zebys sie bardziej postarał o dokumentowanie swoich wypowiedzi i przestał sie tak rzucać.

tpp Confused
Powrót do góry

chesskw
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 3:48 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hehe Michał uspokój się, boli Cie to, że nie grasz tak samo w necie jak w realu? Jak tak to nie graj przez neta i będziesz miał spokój, nie będziesz chociaż ludzi od oszustów wyzywał.
Super słowa padają na „Forum Szachowym”, dobrą reklamę robicie temu forum.
Powrót do góry

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 4:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wcale nie boli, tylko denerwuje jego postawa...taki miszczu...
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 6:03 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Przemysław Koc ma tam ranking 1000 a w realu ma 2346 wiec?
Sobolewski ma tam 2000 a to zawodnik z Elo powyzej 2100

A Weselin Topałow 9889 i 2977 Shocked
Jest też Michał Ptaszyński 1137 i 1227

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

maxum
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 9:17 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Panie Death, to był tylko jeden z punktów całego dowodu, pamiętasz?
A Kolega nie odpowiedział na żaden inny podpunkt tylko uczepił się najbardziej pasującego Tobie. Obrony Twojej Panie Kolego nie było i dotychczas nie ma.

Przyznam szczerze, że odpowiedzi od Pana MG nie otrzymałem do dzisiaj niestety. I wierz mi, że jakakolwiek odpowiedź by to nie była - opublikowałbym ją tutaj.
I powtórzę jeszcze raz - jeśli udowodnisz ponad wszelką wątpliwość swoją jakość gry W REALU !! - uzyskasz publiczne przeprosiny. Wystarczy odrobina dobrej woli, której nie wykazujesz od dawien dawna.

W międzyczasie zdążyłem dopytać wiele innych osób grających w tamtych latach z nami w szachy - albo nie kojarzą Twojej osoby jako grającej powyżej 2200 albo cały czas powtarzają - był taki zawodnik, ale nie miał więcej niż 2000. Jak sobie życzysz, na priwie podam Ci nazwiska ankietowanych

Wspomniałem wielokrotnie wcześniej, że nie zależało nam na szkalowaniu Twojej osoby. Po wielokroć powtarzałem, że jestem do Twojej dyspozycji czasowej, w dzień, w nocy, NO PROBLEM ! - pojeżdżam do Ciebie we wskazane miejsce w Sopocie czy okolicach i gramy ! Very Happy Druga opcja - masz co weekend turniejów do woli w Gdyni czy Gdańsku. Najbliższy, świetnie obsadzony blitz w sobotę 24 maja w Gdyni, może wpadniesz ?!
Oczywiście zapewne nie masz czasu. Lejesz totalnie na prośby UDOWODNIENIA SWOJEJ RACJI.
W dziecinny sposób ciągle powtarzasz - siądźcie ze mną do gry na necie, udowodnię - DZIECINADA ! Smile
A Ty sobie siedzisz tam z rozłożoną deską, włączonym kompem (lub odpalonym laptopem) i grając zerkasz to na deseczkę (ruch samodzielny) to na wspomagający programik (ruch niesamodzielny) ... I miałeś przeświadczenie, że tego wymieszania wirtualnego myślenia z rzeczywistością nikt nie wykryje Very Happy

Pozdro dla REAListów
MK
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 10:05 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Jezeli WSZYSTKIE dowody na brak uczciwosci nie sa obalane (sensownie) przez kolege Deatha, to niestety Z PRZYKROSCIA nalezy podziekowac za uczestnictwo w turnieju!
Zgodnie z zasadą prawa rzymskiego, swego czasu na forum zostało UDOWODNIONE kompiarzowi jego kompiarstwo. Nikt mu nie kazał, ani nawet proponował udowadniać swojej niewinności.

brainw0rker napisał:
Przy współudziale Organizatora, który to nazwisko upublicznił nie mając pojęcia czy to faktycznie ta osoba.
acidity napisał:
No właśnie, zanim upubliczni się takie dane, to trzeba być absolutnie pewnym z kim ma sie do czynienia.

Michał95 napisał:
Jeśli podawał nazwiska ludzi których zna ( z mojego klubu ) m. in. maxuma to chyba powinienm być on ,poza tym osoby z Naszego klubu ( w tym maxum ) kojarzą jego nazwisko,lecz z mniejsza siłą gry
Nazwisko i osobę można kojarzyć, ale jaka pewność, że w sieci to ta sama osoba?
wgsh napisał:
na podstawie samego nicka trudno cokolwiek o użytkowniku powiedzieć, o ile sam nie zdradzi informacji na swój temat, na przykład wieku, zawodu itd.

wojtzuch napisał:
Jeśli chodzi o tę ostatnią partię wklejoną przez Michała, zrobiłem analizę po swojemu.
...
Moim zdaniem pierwsza część partii nie jest podejrzana, a jeśli chodzi o drugą, przy takiej przewadze łatwo o posunięcia "idealne" z punktu widzenia programu, co widzę po wielu swoich partiach (zdarzało mi się nawet 30 posunięć poniżej progu 0,15 – i tylko przy wyraźnej przewadze). W ogóle partia jest za krótka.

...
I co my tu mamy? Pierwsza istotna niedokładność białych nastąpiła w 7. posunięciu (ok. 0,5 punktu), następna właściwie dopiero w 16 (w międzyczasie było kilka do ok. 0,2 punktu). Czarne grały precyzyjniej, ale właściwie wszystkie ruchy do tego czasu to albo był klasyczny rozwój, albo wymuszona ucieczka, albo absolutnie narzucający się atak na figurę lub wsparcie broniącego atakującą figurę (i atakowanego) piona. Żadnych błyskotliwych kombinacji! Wtedy białe robią wg Rybki spory błąd, ale czarne odpowiadają najmniej precyzyjnym wg programu posunięciem w całej partii. A potem to już zwykłe dobijanie przeciwnika: groźby, uproszczenia i tak dalej.

Sama zgodność o niczym nie świadczy. Nawet na Playchess podejrzane (wg oprogramowania serwera) partie są potem sprawdzane przez ludzi.

mattihau napisał:
Czytam, czytam i wyciągam wnioski, że panowie oskarżający mimo dużej ilości poszlak, dowodów trochę się pospieszyli z tą publikacją oskarżenia...

Pamiętacie sprawę wcześniejszą?

O ile się nie mylę tam ostatecznym dowodem była partia program vs. program Wink co nie pozostawiało pytań i wątpliwości.

I rozejdzie się po kościach... Death pewnie się wycofa ale nikt jego prawdziwej tożsamości nie odkryje...

Michał95 napisał:
Czytam,czytam i dochodzę do wniosku że albo wojtzuch lubi Deatha, albo nie wiem...
Albo jest rozsądną osobą, w odróżnieniu od pewnego użytkownika co jest w gorącej wodzie kąpany.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Death
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 11:14 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Maxum az dziwie sie ze ty dojrzaly facet nie rozumiesz pewnej kwestii

W sadzie na rozprawie nie ma tak ze winny ma udowodnic to ze jest uczciwy tylko sąd ma mu odowodnic jego winy.

Dokladnie taka sprawa ma sie tutaj. Ja nie musze niczego udowadniac, tylko wy pokazcie ze oszukuje.

A takie zaproszenia na turnieje i wysmiewanie sie ze nie mam czasu przyjechac to tylko swiadczą o waszej bezradnosci i niemoznosci przedstawienia odpowiednich dowodow swoich oskarzen.
Powrót do góry

maxum
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 2:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie rozróżniasz pól o których rozmawiamy i sam sobie przeczysz Szanowny Kolego.
W sądzie masz człowieka przed sobą, masz osobę realną. Nawet nasze prawodawstwo musi się urealniać i brac pod uwagę zmiany w świecie realnym.
Tutaj wszyscy jesteśmy mniej lub bardziej wirtualni. Zauważasz różnicę czy nadal nie?

Przedstawiliśmy Ci silne zarzuty na które nie masz zamiaru odpowiadać, nie masz zamiaru podnieść rękawicy - czym jeszcze bardziej wszystkich wokół utwierdzasz w naszych przekonaniach.
A brak odpowiedzi na zaproszenia na turnieje czy gry towarzyskie świadczy o Twojej bezradności wobec przedstawionych faktów. Od pierwszej rozmowy zapierałeś się totalnie przed tym - dlaczego? - odpowiedź prawie wszyscy znamy. Tym bardziej mnie to dziwi, bo wiem że nie jesteś człowiekiem, który siedzi zamknięty na cztery spusty w domu i nie widzi świata zewnętrznego.

pozdrowienia
MK
Powrót do góry

skemup
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 2:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Death napisał:
Maxum az dziwie sie ze ty dojrzaly facet nie rozumiesz pewnej kwestii

W sadzie na rozprawie nie ma tak ze winny ma udowodnic to ze jest uczciwy tylko sąd ma mu odowodnic jego winy.

Dokladnie taka sprawa ma sie tutaj. Ja nie musze niczego udowadniac, tylko wy pokazcie ze oszukuje.

A takie zaproszenia na turnieje i wysmiewanie sie ze nie mam czasu przyjechac to tylko swiadczą o waszej bezradnosci i niemoznosci przedstawienia odpowiednich dowodow swoich oskarzen.

W Europie byłbyś uniwinniony -na 90%
Ale wStanch skazany - na 90%
Tam na poszlakach można spokojnie dożywocie złapać.
Tutaj niestety organizator (bez urazy Michał) zaakceptował totalnie nieznaną osobę w turnieju, inaczej można by na spokojnie ocenić maxuma i zastanowić się kim jest -oczywiście jak ktoś lubi takie dywagacje.
Osobiście wydaje mi się iż maxum jesteś młodym człowiekiem (max do 30) ponieważ Twój avatar jest dość pokemonowy Smile i gdyby nie Twoje dojrzałe teksty dawałbym max 15 Smile

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 2:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

skemup...teraz przegiałes....

Ja znam maxuma z REALA o czym nie raz,nie dwa wspominałem a to Ty jesteś jakiś nie z tej bajki.... ja pisze nqa gg i privie a Ty mi nie mozesz od 3 dni odpowiedziec...
Powrót do góry

skemup
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 3:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
skemup...teraz przegiałes....

Ja znam maxuma z REALA o czym nie raz,nie dwa wspominałem a to Ty jesteś jakiś nie z tej bajki.... ja pisze nqa gg i privie a Ty mi nie mozesz od 3 dni odpowiedziec...

Haha przegiałem ale chodziło mi o deatha
SORY!!! Sorki Maxum to nie o Tobie ten post powyżej.
Zmeczony po pracy jestem.
Michał moze dzisiaj o 20 zagramy?

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 3:12 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

aha,wybaczone Razz hmmm.... ok może być napisz na gg:8175242
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 3:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Death napisał:

Sąd tylko orzeka o winie, lub jej braku ( bardziej lub mniej obiektywnie ). To prokurator jest tym złym i niedobrym człowiekiem, który się wszystkich czepia i mu jeszcze za to płacą... Laughing. Domniemanie niewinności - fajna rzecz, ale są chyba przypadki, kiedy to oskarżony musi udowodnić swoją niewinność ( nie pamiętam już jakie z wykładów ). No i dowody dowodami, ale jest też coś takiego jak uprawdopodobnienie ( niższy stopień pewnośći )... Jeżeli nie ma niezbitych dowodów, tylko jakieś tam prawdopodobieństwo że to Ty coś tam zrobiłeś, to i tak możesz wylądować za kratami... Very Happy. Nie ma to jak przypuszczenia i poszlaki Smile. A żeby ogół odczuwał strach przed Temidą, to trzeba skazywać ludzi, niekiedy niewinnych... Laughing

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 5 z 10