Jesli wszystko dobrze pojdzie to POOOOZNYM wieczorem we czwartek (ok. g.22-23) zostanie rozegrana partia Marcinos - Chess_amator na serwerze FICS. (w ramach 6rundy turnieju Michala 9rundowego) Jesli dopisze mi internet (lacze) to powinienem sprobowac nieco powalczyc. Chociaz szczerze mowiac to juz zaczynam czuc przesycenie szachami (gram w 3 turniejach na necie - Wolny Ptak, Michala ten obecny oraz ten 3edycja co JJ prowadzil), zwlaszcze ze w ciagu 10dni maja rozegralem 500 partii!
500 partii ?? ile czasu poswiecasz szachom dziennie ? _________________ "How many times I told ya play your position small soldier"
Drogi Michale! Swietna robota (z tymi tabelkami). Mam zapytanie - czy bylbys w stanie zrobic z tych 2 tabelek JEDNA, tak aby byla dodatkowa kolumna typu:
Nick na forum //// FICS //// kurnik
chess_amator // NokiaTwenty // demonszybkosci1
Wedlug mnie tak bedzie bardziej przystepnie i przejrzyscie, a dodatkowo nie trzeba przewijac Te tabelki sa dla mnie wybawieniem, bo juz nie musze myslec kto jaki ma nick - zwlaszcza, ze wg mnie niektore zupelnie do siebie nie przystaja [tzn. sa trudne do latwego zapamietania] (np. Zielarz 'tfujojczym' albo Petrosjan 'TakiSobieKiler')
Czasu szachom (graniu) poswiecam jakies 2-3razy wiecej niz powinienem. Srednio wychodzi ok. 5-6g/dz! . Niemniej zamierzam zjechac ze srednia do 2-3g i przeznaczyc ten czas nie jedynie na granie, ale na czytanie i robienie zadanek!
Powiem tylko, ze gdybym w ciagu ostatnich 6,5lat (od wtedy gdy mam neta) poswiecil 75% czasu tego co grywam w szachy na necie (na kurniku glownie) na czytanie ksiazek i rozwiazywanie zadan, to dzis mialbym juz Mistrza Fide! (w najgorszym wypadku KM+). [I'm serious! ] _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Powiem tylko, ze gdybym w ciagu ostatnich 6,5lat (od wtedy gdy mam neta) poswiecil 75% czasu tego co grywam w szachy na necie (na kurniku glownie) na czytanie ksiazek i rozwiazywanie zadan, to dzis mialbym juz Mistrza Fide! (w najgorszym wypadku KM+). [I'm serious! ]
Jestem takiego samego zdania... A co do mojego, trudnego niby nicku, to cóż... Lecytynka w płynie na śniadanie, w tabletkach na obiad, wieczorem paczka tego i butelka tego, a będzie dobrze !!! Trzymający kciuki za poprawę pamięci demonka, petrosjan. _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Drogi Michale! Swietna robota (z tymi tabelkami). Mam zapytanie - czy bylbys w stanie zrobic z tych 2 tabelek JEDNA, tak aby byla dodatkowa kolumna typu:
Nick na forum //// FICS //// kurnik
chess_amator // NokiaTwenty // demonszybkosci1
Wedlug mnie tak bedzie bardziej przystepnie i przejrzyscie, a dodatkowo nie trzeba przewijac Te tabelki sa dla mnie wybawieniem, bo juz nie musze myslec kto jaki ma nick - zwlaszcza, ze wg mnie niektore zupelnie do siebie nie przystaja [tzn. sa trudne do latwego zapamietania] (np. Zielarz 'tfujojczym' albo Petrosjan 'TakiSobieKiler')
Czasu szachom (graniu) poswiecam jakies 2-3razy wiecej niz powinienem. Srednio wychodzi ok. 5-6g/dz! . Niemniej zamierzam zjechac ze srednia do 2-3g i przeznaczyc ten czas nie jedynie na granie, ale na czytanie i robienie zadanek!
Powiem tylko, ze gdybym w ciagu ostatnich 6,5lat (od wtedy gdy mam neta) poswiecil 75% czasu tego co grywam w szachy na necie (na kurniku glownie) na czytanie ksiazek i rozwiazywanie zadan, to dzis mialbym juz Mistrza Fide! (w najgorszym wypadku KM+). [I'm serious! ]
Zrobione
Pozdrawiam _________________ II kat.szachowa , zawodnik SKF Korsarz Gdynia
Informuje uprzejmnie, iz bede obecnie grywal na niku: studentmolowy, poniewaz nik (na ktorym gralem do dzis) demonszybkosci1 osiagnal magiczna granice liczby partii: 11000 i nalezy mu sie zasluzony odpoczynek! . Tak wiec prosze o wyrozumialosc, gdy przedstawie sie jako demon na niku studentmolowy! Dziekuje i zapraszam do kibicowania dzis (za ok. 20g) partii Marcinos-Chess_amator. Mam nadzieje, ze dojdzie do skutku! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Informuje uprzejmnie, iz bede obecnie grywal na niku: studentmolowy, poniewaz nik (na ktorym gralem do dzis) demonszybkosci1 osiagnal magiczna granice liczby partii: 11000 i nalezy mu sie zasluzony odpoczynek! . Tak wiec prosze o wyrozumialosc, gdy przedstawie sie jako demon na niku studentmolowy! Dziekuje i zapraszam do kibicowania dzis (za ok. 20g) partii Marcinos-Chess_amator. Mam nadzieje, ze dojdzie do skutku!
ok, proszę oczywiscie o zapis...
Jeśli będą prosby zwiazane ze stronką to piszcie na PW,tutaj,gg
Co z pomysłem komentowania przez Was partii i umieszczania ich przezemnie na stronce? _________________ II kat.szachowa , zawodnik SKF Korsarz Gdynia
Ale najpierw na nicku demonszybkosci1 rozegrasz ze mną zaległą partię rewanżową .
Jak widze chyba wyduszony = troszke nie daje spokoju?
Jezeli chodzi o komentowanie partii to ja na razie sie wstrzymam, niemniej zachecam innych (zwlaszcza tych co chca sie nieco nauczyc analizy i zobaczyc jak inni widza ich komentarze), aby nieco sie wysylic! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Jesli wszystko dobrze pojdzie to POOOOZNYM wieczorem we czwartek (ok. g.22-23) zostanie rozegrana partia Marcinos - Chess_amator na serwerze FICS. (w ramach 6rundy turnieju Michala 9rundowego)
Tak wiec o 22:30 zaczyna sie partia! Zapraszamy kibicow! (ktorzy nie spia) _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Nie daliśmy rady dokończyć partii. Z powodów technicznych odłożyłem ją, zapewne zakończymy rozgrywkę z chess_amatorem wkrótce. _________________ Należę do grupy trzymającej trolling
NA TEJ PARTII zakonczylem rozgrywki turniejowe.Nie mam ochoty bowiem grac w takiej atmosferze ("za wszelka cene"). Powiem tylko iz w pozycji od 52 ruchu zaproponowalem kilka razy remis. Przeciwnik oczywiscie nie przyjal. Probowal kilka razy cos zrobic, ale zobaczyl, ze nie ma takiej mozliwosci. Wiec ponownie zaproponowalem remis, ale znow nie bylo reakcji (przyjecia). Nastepnie podstawilem G, ktorego pobil i pozycja juz byla lekko wygrana. Wobec takiej postawy REZYGNUJE z dalszych rozgrywek.
Zycze koledze Marcinowi dalszych takich partii i szacunku oraz uznania ze strony przeciwnikow!
Jednoczesnie przepraszam wszystkich, ktorzy (wobec mojej rezygnacji) nie beda mieli szansy zagrania ze mna! PS. Prosze zobaczyc ruchy od 70 do 89. Reszty chyba nie musze komentowac. _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Przy okazji - zapomnialem dopisac, ze procz wyzej wspomnianego incydentu, kolega Marcinos zachowal sie BARDZO LADNIE, gdyz zaczekal az mi net wroci (nie mialem chyba ok.30m) i od razu zgodzil sie na dokonczenie zaleglej (odlozonej) partii! Tak wiec dziekuje za ten ladny gest koledze Marcinosowi!
Przy okazji - wycofuje sie ze wszystkich turniejow (Wolny_Ptak, Michala95 oraz Forumowy 3edycja), wiec prosze o wykreslenie mnie z dalszych rozgrywek!(nie mam ochoty uczestniczyc w takiej atmosferze).
Zycze wszystkim powodzenia i jak najlepszych partii rozgrywanych w ramach idei FAIR PLAY! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.