Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Turniej Forumowiczów P'30 + 2s. 9 rundowy - 9 tygodni :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 6:52 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ok widzę że jest kilka problemów więc i zrobię tabelkę z nickiem z forum a obok z nickiem z kurnika, ponieważ z FICS są dostępne na stronie powolniaka Smile

Pozdro

PS.Powinienem wszystkie nicki szybko znaleźć więc jeszcze dziś będzie to na stronce Smile

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 7:13 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

EDIT

Zrobiłem obie tabelki....jakby pisało "brak" a posiadacie nick,to napiszcie mi na gg ( w profilu ) lub PW brakujące nicki

Michał

Zielarz
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 7:58 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Arrow Jesli wszystko dobrze pojdzie to POOOOZNYM wieczorem we czwartek (ok. g.22-23) zostanie rozegrana partia Marcinos - Chess_amator na serwerze FICS. (w ramach 6rundy turnieju Michala 9rundowego) Rolling Eyes
Rolling Eyes Jesli dopisze mi internet (lacze) to powinienem sprobowac nieco powalczyc. Chociaz szczerze mowiac to juz zaczynam czuc przesycenie szachami (gram w 3 turniejach na necie - Wolny Ptak, Michala ten obecny oraz ten 3edycja co JJ prowadzil), zwlaszcze ze w ciagu 10dni maja rozegralem 500 partii! Embarassed Surprised Rolling Eyes Razz

500 partii ?? ile czasu poswiecasz szachom dziennie ?

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 10:57 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Drogi Michale! Swietna robota (z tymi tabelkami). Mam zapytanie - czy bylbys w stanie zrobic z tych 2 tabelek JEDNA, tak aby byla dodatkowa kolumna typu:
Nick na forum //// FICS //// kurnik
chess_amator // NokiaTwenty // demonszybkosci1

Arrow Wedlug mnie tak bedzie bardziej przystepnie i przejrzyscie, a dodatkowo nie trzeba przewijac Smile
Idea Te tabelki sa dla mnie wybawieniem, bo juz nie musze myslec kto jaki ma nick - zwlaszcza, ze wg mnie niektore zupelnie do siebie nie przystaja [tzn. sa trudne do latwego zapamietania] (np. Zielarz 'tfujojczym' albo Petrosjan 'TakiSobieKiler')

Idea Czasu szachom (graniu) poswiecam jakies 2-3razy wiecej niz powinienem. Srednio wychodzi ok. 5-6g/dz! Embarassed Sad. Niemniej zamierzam zjechac ze srednia do 2-3g i przeznaczyc ten czas nie jedynie na granie, ale na czytanie i robienie zadanek!
Arrow Powiem tylko, ze gdybym w ciagu ostatnich 6,5lat (od wtedy gdy mam neta) poswiecil 75% czasu tego co grywam w szachy na necie (na kurniku glownie) na czytanie ksiazek i rozwiazywanie zadan, to dzis mialbym juz Mistrza Fide! Shocked Surprised Embarassed Razz (w najgorszym wypadku KM+). Rolling Eyes [I'm serious! Cool Rolling Eyes]

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 3:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Powiem tylko, ze gdybym w ciagu ostatnich 6,5lat (od wtedy gdy mam neta) poswiecil 75% czasu tego co grywam w szachy na necie (na kurniku glownie) na czytanie ksiazek i rozwiazywanie zadan, to dzis mialbym juz Mistrza Fide! Shocked Surprised Embarassed Razz (w najgorszym wypadku KM+). Rolling Eyes [I'm serious! Cool Rolling Eyes]

Jestem takiego samego zdania... A co do mojego, trudnego niby nicku, to cóż... Lecytynka w płynie na śniadanie, w tabletkach na obiad, wieczorem paczka tego i butelka tego, a będzie dobrze !!! Smile Trzymający kciuki za poprawę pamięci demonka, petrosjan.

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 3:38 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Drogi Michale! Swietna robota (z tymi tabelkami). Mam zapytanie - czy bylbys w stanie zrobic z tych 2 tabelek JEDNA, tak aby byla dodatkowa kolumna typu:
Nick na forum //// FICS //// kurnik
chess_amator // NokiaTwenty // demonszybkosci1

Arrow Wedlug mnie tak bedzie bardziej przystepnie i przejrzyscie, a dodatkowo nie trzeba przewijac Smile
Idea Te tabelki sa dla mnie wybawieniem, bo juz nie musze myslec kto jaki ma nick - zwlaszcza, ze wg mnie niektore zupelnie do siebie nie przystaja [tzn. sa trudne do latwego zapamietania] (np. Zielarz 'tfujojczym' albo Petrosjan 'TakiSobieKiler')

Idea Czasu szachom (graniu) poswiecam jakies 2-3razy wiecej niz powinienem. Srednio wychodzi ok. 5-6g/dz! Embarassed Sad. Niemniej zamierzam zjechac ze srednia do 2-3g i przeznaczyc ten czas nie jedynie na granie, ale na czytanie i robienie zadanek!
Arrow Powiem tylko, ze gdybym w ciagu ostatnich 6,5lat (od wtedy gdy mam neta) poswiecil 75% czasu tego co grywam w szachy na necie (na kurniku glownie) na czytanie ksiazek i rozwiazywanie zadan, to dzis mialbym juz Mistrza Fide! Shocked Surprised Embarassed Razz (w najgorszym wypadku KM+). Rolling Eyes [I'm serious! Cool Rolling Eyes]

Zrobione

Pozdrawiam

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 2:07 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Arrow Informuje uprzejmnie, iz bede obecnie grywal na niku: studentmolowy, poniewaz nik (na ktorym gralem do dzis) demonszybkosci1 osiagnal magiczna granice liczby partii: 11000 i nalezy mu sie zasluzony odpoczynek! Embarassed Rolling Eyes. Tak wiec prosze o wyrozumialosc, gdy przedstawie sie jako demon na niku studentmolowy! Dziekuje i zapraszam do kibicowania dzis (za ok. 20g) partii Marcinos-Chess_amator. Mam nadzieje, ze dojdzie do skutku! Rolling Eyes

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 2:22 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ale najpierw na nicku demonszybkosci1 rozegrasz ze mną zaległą partię rewanżową Razz .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 6:07 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Arrow Informuje uprzejmnie, iz bede obecnie grywal na niku: studentmolowy, poniewaz nik (na ktorym gralem do dzis) demonszybkosci1 osiagnal magiczna granice liczby partii: 11000 i nalezy mu sie zasluzony odpoczynek! Embarassed Rolling Eyes. Tak wiec prosze o wyrozumialosc, gdy przedstawie sie jako demon na niku studentmolowy! Dziekuje i zapraszam do kibicowania dzis (za ok. 20g) partii Marcinos-Chess_amator. Mam nadzieje, ze dojdzie do skutku! Rolling Eyes

ok, proszę oczywiscie o zapis...

Jeśli będą prosby zwiazane ze stronką to piszcie na PW,tutaj,gg Smile
Co z pomysłem komentowania przez Was partii i umieszczania ich przezemnie na stronce?

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 10:25 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:
Ale najpierw na nicku demonszybkosci1 rozegrasz ze mną zaległą partię rewanżową Razz .
Arrow Jak widze chyba wyduszony = troszke nie daje spokoju? Razz Wink Rolling Eyes

Rolling Eyes Jezeli chodzi o komentowanie partii to ja na razie sie wstrzymam, niemniej zachecam innych (zwlaszcza tych co chca sie nieco nauczyc analizy i zobaczyc jak inni widza ich komentarze), aby nieco sie wysylic! Idea Rolling Eyes

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jesli wszystko dobrze pojdzie to POOOOZNYM wieczorem we czwartek (ok. g.22-23) zostanie rozegrana partia Marcinos - Chess_amator na serwerze FICS. (w ramach 6rundy turnieju Michala 9rundowego)

Idea Tak wiec o 22:30 zaczyna sie partia! Zapraszamy kibicow! (ktorzy nie spia) Embarassed Surprised Wink

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 10:35 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie daliśmy rady dokończyć partii. Z powodów technicznych odłożyłem ją, zapewne zakończymy rozgrywkę z chess_amatorem wkrótce.

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 11:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

[Event "rated standard match"]
[Site "Free Internet Chess Server"]
[Date "2008.05.16"]
[Round "?"]
[White "Marcinos"]
[Black "NokiaTwenty"]
[Result "1-0"]
[WhiteElo "2043E"]
[BlackElo "1994P"]
[ECO "C65"]
[TimeControl "1800+2"]

1. e4 e5 2. Nf3 Nc6 3. Bb5 Nf6 4. O-O Be7 5. Re1 d6 6. d4 O-O 7. Bxc6 bxc6 8. dxe5 dxe5 9. Qxd8 Rxd8 10. Nxe5 Bb7 11. Nd2 Kf8 12. Nef3 a5 13. a4 Nd7 14. b3 f6 15. Ba3 Bxa3 16. Rxa3 Ne5 17. Raa1 Nxf3+ 18. Nxf3 Rd6 19. Rad1 Rad8 20. Rxd6 cxd6 21. Nd4 Kf7 22. c3 c5 23. Nb5 d5 24. Rd1 d4 25. cxd4 Bxe4 26. Re1 Bc2 27. dxc5 Bxb3 28. c6 Be6 29. f4 g6 30. c7 Ra8 31. Rd1 Ke7 32. Kf2 h6 33. Ke3 Bb3 34. Rc1 Bxa4 35. c8=Q Rxc8 36. Rxc8 Bxb5 37. Rc5 Bf1 38. g3 a4 39. Ra5 Bh3 40. Rxa4 h5 41. Rb4 Ke6 42. Rb6+ Kf5 43. Rb8 Bg4 44. Kf2 Bh3 45. Rb1 Ke6 46. Ke3 Kf5 47. Kd4 g5 48. Rb5+ Kg6 49. fxg5 fxg5 50. Ke5 h4 51. gxh4 gxh4 52. Kf4 Kh6 53. Rb8 Bg2 54. Rh8+ Kg6 55. Rxh4 Bf1 56. Kg3 Kg5 57. Rb4 Be2 58. h4+ Kh5 59. Re4 Bd1 60. Re5+ Kg6 61. Kf4 Bh5 62. Rg5+ Kh6 63. Ke5 Be2 64. Kf6 Bd1 65. Rg8 Kh7 66. Ra8 Bf3 67. Rb8 Be4 68. Kg5 Bf3 69. h5 Be4 70. h6 Bd3 71. Rc8 Be4 72. Rc7+ Kh8 73. Re7 Bd3 74. Kf6 Bc2 75. Rg7 Bd3 76. Rg3 Bc2 77. Rg2 Bd3 78. Rd2 Be4 79. Rd8+ Kh7 80. Kg5 Bc2 81. Re8 Bd3 82. Re6 Bc2 83. Rb6 Bd3 84. Rb7+ Kh8 85. Kf6 Be4 86. Rc7 Bd3 87. Kf7 Kh7 88. Rc6 Be4 89. Rd6 Bc2 90. Kf8 Bd3 91. Rxd3 Kxh6 92. Rg3 Kh5 93. Rg8 Kh6 94. Kf7 Kh5 95. Kf6 Kh4 96. Kf5 Kh3 97. Kf4 Kh2 98. Kf3 Kh1 99. Kf2 Kh2 100. Rh8# {NokiaTwenty checkmated} 1-0

NA TEJ PARTII zakonczylem rozgrywki turniejowe. Nie mam ochoty bowiem grac w takiej atmosferze ("za wszelka cene"). Powiem tylko iz w pozycji od 52 ruchu zaproponowalem kilka razy remis. Przeciwnik oczywiscie nie przyjal. Probowal kilka razy cos zrobic, ale zobaczyl, ze nie ma takiej mozliwosci. Wiec ponownie zaproponowalem remis, ale znow nie bylo reakcji (przyjecia). Nastepnie podstawilem G, ktorego pobil i pozycja juz byla lekko wygrana. Wobec takiej postawy REZYGNUJE z dalszych rozgrywek.
Zycze koledze Marcinowi dalszych takich partii i szacunku oraz uznania ze strony przeciwnikow!

Idea Jednoczesnie przepraszam wszystkich, ktorzy (wobec mojej rezygnacji) nie beda mieli szansy zagrania ze mna!
Rolling Eyes PS. Prosze zobaczyc ruchy od 70 do 89. Reszty chyba nie musze komentowac.

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 12:02 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Idea Przy okazji - zapomnialem dopisac, ze procz wyzej wspomnianego incydentu, kolega Marcinos zachowal sie BARDZO LADNIE, gdyz zaczekal az mi net wroci (nie mialem chyba ok.30m) i od razu zgodzil sie na dokonczenie zaleglej (odlozonej) partii! Tak wiec dziekuje za ten ladny gest koledze Marcinosowi!

Idea Przy okazji - wycofuje sie ze wszystkich turniejow (Wolny_Ptak, Michala95 oraz Forumowy 3edycja), wiec prosze o wykreslenie mnie z dalszych rozgrywek! (nie mam ochoty uczestniczyc w takiej atmosferze).

Idea Zycze wszystkim powodzenia i jak najlepszych partii rozgrywanych w ramach idei FAIR PLAY!

ph4
Nowy

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 7:50 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj o 20 na Fics partia ph4-Patpac The Master

Zapraszamy kiboli Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 24, 25, 26  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 21 z 26