Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potyczki programów

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
marcin-boss
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Cze 13, 2004 11:43 am
Temat postu: Potyczki programów
Odpowiedz z cytatem

Mam takie drobne pytanko: Jak(gdzie) można znaleźć jakiś programik dzięki któremu mógłbym zorganizować pojedynki dwóch silników komputerowych??? Chodzi mi o to żebym mógł postawić na przykład przeciw sobie chessmastera i fritza i inne takie programy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

kaber
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Cze 14, 2004 8:22 am
Temat postu: Re: Potyczki programów
Odpowiedz z cytatem

Np. Fritz 8 posiada opcje organizowania turniejow enginow.
Powrót do góry

marcin-boss
Pion
Pion

PostWysłany: Pon Cze 14, 2004 4:16 pm
Temat postu: Re: Potyczki programów
Odpowiedz z cytatem

kaber napisał:
Np. Fritz 8 posiada opcje organizowania turniejow enginow.

No tak fritz a chessmaster 9000?? Albo coś darmowego??
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 23, 2004 10:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Możesz też pograć swoim enginem przez internet z innymi enginami w turniejach lub w partiach rankingowych na serwerze playchess.com
Powrót do góry

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Cze 24, 2004 12:01 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

arkoski napisał:
Możesz też pograć swoim enginem przez internet z innymi enginami w turniejach lub w partiach rankingowych na serwerze playchess.com

Znacznie ciekawsza jest gra jako centaur Smile) Masz do dyspozycji engin, jednak decyzja jaki ruch zagrywasz należy do ciebie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

marcin-boss
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Cze 24, 2004 6:04 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Spoko Very Happy
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Cze 24, 2004 10:00 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Może jest ciekawsza ale ma bardzo mało zwolenników. Jak chciałem tak zagrać to nie mogłem znaleźć przeciwnika. Może Ty Lysy ze mną byś zagrał? Smile
Powrót do góry

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Cze 25, 2004 11:49 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niestety brak czasu Sad Inna sprawa, że tego typu rozrywki mnie nie rajcują Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Cze 25, 2004 3:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

OK ja też tym specjalnie się nie interesuję, bo za dużych wartości szkoleniowych to nie ma.
A z czasem czasami też mam problem więc to i tak z góry było skazane na klęskę. Laughing
Powrót do góry

marcin-boss
Pion
Pion

PostWysłany: Pon Lip 05, 2004 4:57 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

arkoski napisał:

Wiecie co ostatnio skusiłem się i zarejestrowałem się w playchess.com. Chciałem sobie pograć jakimiś programikami. Tylko nie wiem jak mam nimi grać. Wchodzę do pokoju enginów i widzę sporo ludzi ze swoimi programami. Tylko że ja nie mogę ustawic sobie swojego programu!! Ludzie mówią żebym wszedł w menu Edit i później Playing mode tylko że u mnie czegoś takiego nie ma!! Trzeba wykupić sobie płatne konto żeby pograć?? Bo ja mam tylko to darmowe. Pomóżcie!!!
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 05, 2004 8:48 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hehe też miałem ten sam problem i nie wiedziałem o co chodzi. Głowny problem tkwi w tym, że przez ten programik nie można podłączyć engine'a. Musisz do tego użyć swojego Fritza, gdzie na ekranie powitalnym pojawia się opcja gry przez internet. Niby pojawia się ten sam programik, ale opcji jest trochę więcej Wink Ten programik ze strony ma służyć głównie rozreklamowaniu tego serwera i jest to właściwie wersja demo.
Powrót do góry

marcin-boss
Pion
Pion

PostWysłany: Pon Lip 05, 2004 9:58 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

arkoski napisał:
Hehe też miałem ten sam problem i nie wiedziałem o co chodzi. Głowny problem tkwi w tym, że przez ten programik nie można podłączyć engine'a. Musisz do tego użyć swojego Fritza, gdzie na ekranie powitalnym pojawia się opcja gry przez internet. Niby pojawia się ten sam programik, ale opcji jest trochę więcej Wink Ten programik ze strony ma służyć głównie rozreklamowaniu tego serwera i jest to właściwie wersja demo.

Hehe spoko Very Happy A w chessmasterze nie można grać??
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 05, 2004 11:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie sprawdzałem, ale to raczej niemożliwe. Poznać to można m.in. po formacie zapisu plików z grami przez oba programy, bo te partie co rozegrasz przez programik możesz później obejrzeć na Fritzie, czego nie zrobisz na Chessmasterze.
Powrót do góry

marcin-boss
Pion
Pion

PostWysłany: Wto Lip 06, 2004 12:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

arkoski napisał:
Nie sprawdzałem, ale to raczej niemożliwe. Poznać to można m.in. po formacie zapisu plików z grami przez oba programy, bo te partie co rozegrasz przez programik możesz później obejrzeć na Fritzie, czego nie zrobisz na Chessmasterze.

A jak mam teraz to demo i pograłem sobie kilka partii to jak zdobędę fritza to będę mógł je przeanalizować?? I jaka wersja fritza jest mi potrzebna ??
Powrót do góry

adam-p
Pion
Pion

PostWysłany: Sob Lip 17, 2004 11:45 am
Temat postu: playchess
Odpowiedz z cytatem

Co do playchess.com to musisz sobie zalatwic Fritza 7 z kilkoma silnymi enginami bo poziom gry jest tam bardzo wysoki i takim Craftym nic nie zwojujesz( choc sporo zalezy tez od mozliwosci komputera i widzialem jak stary engine na bardzo dobrej maszynie 2-4 procesory ogrywa shreddera Cool. Takowy Frirtz 7 jest tez do sciagniecia ,adresu nie pamietam ale zainteresowanych prosze o kontakt...ponadto jak ktos chce moge udostepnic kilka silnych enginow jak X3D Fritz ,Junior 8 itp...i jeszcze jedno ,bardzo wazna jest ksiazka debiutow i tabele koncowek z ktorymi mam problem...po prostu nie da sie sciagnac kilka GB koncowek przez lacze o przepustowosci 128 kbps...moze ktos ma na plytce i za niewielka oplata...bardzo prosze o kontakt.I jeszcze o CM 8000 vs Fritz...niewiem jak to sie dzieje ale u mnie Cm 8000 ze swoim, enginem jest nie do pobicia( tak jakos dziwnie Wink) jak ktos zaobserwowal podobne zjawisko!!! to niech sie wypowie .Aha moj adres adamp8@o2.pl thx
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 1 z 1