Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poszukiwany
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Paw
Nowy

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 9:11 pm
Temat postu: Poszukiwany
Odpowiedz z cytatem

Witam.

Potrzeboje pomocy , szukam jakiegos programu szachowego ktory bedzie dzialac na bardzo starym kompie P133 wiem ze to zabytek ale zostalem poproszony o zdobycie takiego programu oczywiscie wole aby program byl darmowy szukalem Fritz-a w jakis starszych wersjach liczac ze beda juz free ale bezskutecznie Crying or Very sad Dziekuje za wszelka pomoc

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 5:51 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przykładowo armageddon
Cytat:
Armageddon Chess to polskiego autorstwa gra w szachy. Pozwala na dokładaną zmianę grafiki gry - od pionów, poprzez szachownicę do zegara zliczającego upływający podczas gry czas. Umożliwia ustawienie dokładnego czasu na całą grę, jak i na poszczególne posunięcie gracza. W programie przeciwnikiem gracza może być druga osoba, bądź komputer. Armageddon Chess pozwala na grę on-line. Ciekawostką jest możliwość ustawienia gry, gdzie komputer może być przeciwnikiem dla siebie samego, co pozwala na swobodną obserwację i poznawanie logiki i strategii tej gry bez wychodzenia z domu.

lub
http://programyszachowe.ovh.org/download.html
Cytat:
Na stronie znajdziesz wyłącznie programy bezpłatne to znaczy rozprowadzane na licencjach freeware, OpenSource, GNU GPL.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 7:31 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Baaaaardzo stare wersje Fritza można znaleźć tu: http://www.gambitchess.com/progr.htm
Wersja 2.51 działa u mnie pod XP w oknie DOS-owym, innych nie próbowałem.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 11:23 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

HHmmm... Jeden z Was łotry skasował mojego posta... :]. Ciekawe który... Entliczek, pętliczek, czerwony stoliczek, na kogo wypadnie, na tego BAAAMMM (jest to odgłos wystrzału z broni palnej) !!! Very Happy

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 11:32 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ps. Uprzejmie proszę o dopisanie w nawiasie koło " BAAAMMM !! ", że jest to odgłos wystrzału z broni palnej... Razz. Skoro tak łatwo posty usuwacie, to teraz potnijcie i posklejajcie nieco w ramach pokuty Razz. Proszę, od dobrego wujka petrosjana... ^^.

A jak już skończycie, to możecie się wziąć za kolorowanki dla rozerwania i odstresowania... Laughing.

Zbuntowany petrosjan

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 12:20 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Już dopisałem wytłumaczenie o odgłosie. Spokojnie z tymi łotrami. Nic nie wiem o skasowaniu jakiegokolwiek posta z tego tematu.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 12:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To tylko potwierdza moje przypuszczenia, że to tpp sobie grabi... Smile. Dzięki.

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 4:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na moim Pentium 200 z 48 MB RAM-u spokojnie chodzi Fritz 8. Z tego, co się orientuję, wymagania minimalne dotyczą widoków trójwymiarowych. Tym bardziej powinien śmigać Fritz 7, a ten jest naprawdę tani, jak i darmowe silniki na pierwszym z brzegu darmowym, dwuwymiarowym interfejsie.

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 4:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dodam, że w minimalnych wymaganiach Fritza 7 jest Pentium 166 i 32 MB RAM-u (oraz Windows 98SE, chociaż to chyba ściema), a na pewno pewien zapas dali, z tym że nie zdziwiłbym się, gdyby chodziło o tę prymitywną planszę 3D, która już wtedy była dostępna.

Annapurna
Nowy

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 6:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ze starych programów polecam "Kasparov`s gambit" Nie wiem czy jest jeszcze do zdobycia.
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 8:27 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Annapurna napisał:
Ze starych programów polecam "Kasparov`s gambit" Nie wiem czy jest jeszcze do zdobycia.
Kod:
http://www.squakenet.com/computer_games/download.asp?game=5613&title=Kasparov's-Gambit

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:01 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

K_M_K napisał:
Baaaaardzo stare wersje Fritza można znaleźć tu: http://www.gambitchess.com/progr.htm
Wersja 2.51 działa u mnie pod XP w oknie DOS-owym, innych nie próbowałem.

Petrosjan mi napisał, że i Fritz 5,32 jest darmowy
http://freechess.50webs.com/fritz.html

Paw
Nowy

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 9:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzieki wszystkim
Niestety mam maly problem gra jest po angielsku a niestety Pan dla ktorego poszukiwalem gry ma juz swoje lata;]

Wiecie moze czy sa jakies spolszczenia do Fritz 5,32 jesli tu sa to zaraz bede szukac narazie lece do wanny;] sorki za lenistwo Embarassed
Powrót do góry

Paw
Nowy

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 11:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

PS petrosjan w twoim mailu dostalem wirusa prosze bez takich zartow Wink
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 12:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niemożliwe... Dostałeś rozpakowaną instalkę Fritza 5.32. Tę samą którą wcześniej sam odpaliłem na swoim kompie, żeby sprawdzić czy działa. Mi Fritz uruchomił się normalnie i nic nie zawyło, ani żadnych innych objawów nie było... Nazwa pliku 532Setup.exe. Wielkość pliku około 4,30 Mb... Pobrany ze strony do której link podał tpp. Na bank plik nie był zarażony. Myślę że to błąd antywira... Nie zawsze pokazują zagrożenia zgodnie z prawdą... Dla świętego spokoju odpalę jednak scaner mks vira online i przelecę od razu cały dysk. Jeżeli to faktycznie będzie wirus to się pokajam i w pierś uderzę.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 1 z 3