Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Podejrzana gra Deatha - oskarżenie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
mattihau
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 6:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czytam, czytam i wyciągam wnioski, że panowie oskarżający mimo dużej ilości poszlak, dowodów trochę się pospieszyli z tą publikacją oskarżenia...

Pamiętacie sprawę wcześniejszą?

O ile się nie mylę tam ostatecznym dowodem była partia program vs. program Wink co nie pozostawiało pytań i wątpliwości.

I rozejdzie się po kościach... Death pewnie się wycofa ale nikt jego prawdziwej tożsamości nie odkryje...

a braliśmy pod uwagę przypadek, że Death to jest np. E.?Razz albo D. ? Laughing Laughing
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 6:42 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czytam,czytam i dochodzę do wniosku że albo wojtzuch lubi Deatha, albo nie wiem...

Death się nie odzywa.

dlatego Pat wygrywa z nim partie

Death zostaje wykluczony z turnieju!!

Pozdrawiam

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 6:48 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A co do sprawy,wyjaśnienie;

Może i analiz są lekko wątpliwe, ale Szanowny Kolega Death po;

1) nie zachowywał się jak przystało ( chodzi o PW )
2) nie chciał udowodnić swojej gry ani tożsamości, mówił " zagram z Wami blitza przez neta" etc. ale o spotkanie w REALU nie było mowy wg. niego...
3)Wycofując z turnieju, udowodnił że mamy rację, człowiek który nie byłby winny wyjaśniłby i ujawnił tożsamość i okoliczności sprawy czego Death nie zrobił, poprostu napisał " wycofuję się " wg. mnie własnie tym udowodnił nam rację... Bał się pewnie że całe forum się dowie..., a tak sobie pewnie pomyślał że; odejdzie z honorem... dla mnie nie odszedł, nie wiem jak dla innych ale jak na mój gust zbłaźnił się

4) Raz mówił że ma 2399,potem 2250-2300, Kolega widac chyba sciemnial bo sam nie wiedział co mówił....

Pozdro

mattihau
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 6:50 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
Czytam,czytam i dochodzę do wniosku że albo wojtzuch lubi Deatha, albo nie wiem...
Pozdrawiam

A może podjął się roli adwokata diabła? Niewdzięcznej ale potrzebnej?

Zachowajmy rozsądek...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 6:59 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Partia korespondencyjna ma dlatego większą wartość od błyskawicznej, że pośpiech jest złym doradcą.
Lepiej kilka godzin myśleć nad posunięciem, niż zrobić posunięcie i zacząć myśleć jak naprawić jego skutki.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

wgsh
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:02 pm
Temat postu: odp.
Odpowiedz z cytatem

wydaje mi się że z tym 13 latkiem (michał95) nie warto wogóle dyskutować. Do póki nie nauczy się kultury dyskusji - bo znowu padają chamskie określenia jak zbłaznił się itp., nie nalezy wogóle reagować na jego posty

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:18 pm
Temat postu: Re: odp.
Odpowiedz z cytatem

wgsh napisał:
wydaje mi się że z tym 13 latkiem (michał95) nie warto wogóle dyskutować. Do póki nie nauczy się kultury dyskusji - bo znowu padają chamskie określenia jak zbłaznił się itp., nie nalezy wogóle reagować na jego posty

*

Tak, jeśli chcesz wiedzieć to Death wcale miły ne był w rozmowach

tpp Confused

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

mattihau napisał:
Michał95 napisał:
Pozdrawiam

A może podjął się roli adwokata diabła? Niewdzięcznej ale potrzebnej?

Zachowajmy rozsądek...

Faktycznie,potrzebna ale... chodzi o to aby sam zainteresowany się podjął napisania czegoś a nie "uciekał "

Pozdro

Death
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:20 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Napisalem ze dlugo trzymalem sie w rankingu 2250-2300 za zakonczylem gre majac 2399 na koncie

Wiec michal czytaj ze zrozumieniem.

Pozatym Pat powiedzial ze nie chce ze mna grac. Wiec swoją drogą 1-0 dla mnie. Bo on sie do mnie tez nie odezwal wiec nie wiem na jakiej podstawie mialby byc przyznany pkt dla niego.

A swoją droga to tak potwierdzam rezygnacje z turnieju z powody dziwnej atmosfery.

Ciekawe jakby musial grac czlowiek z elo 2400 zeby nie byl posadzony o gre programem.

Pozatym udowodnij mi moje oszustwo bo tylko gadasz bzdury. Sam masz niewielkie pojecie o tej grze i zwalasz winy na serwery (patrz partia na kurniku z zielarzem)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Death napisał:
Napisalem ze dlugo trzymalem sie w rankingu 2250-2300 za zakonczylem gre majac 2399 na koncie

Pozatym Pat powiedzial ze nie chce ze mna grac. Wiec swoją drogą 1-0 dla mnie. Bo on sie do mnie tez nie odezwal wiec nie wiem na jakiej podstawie mialby byc przyznany pkt dla niego.

A swoją droga to tak potwierdzam rezygnacje z turnieju z powody dziwnej atmosfery.

Ciekawe jakby musial grac czlowiek z elo 2400 zeby nie byl posadzony o gre programem.

Pozatym udowodnij mi moje oszustwo bo tylko gadasz bzdury. Sam masz niewielkie pojecie o tej grze i zwalasz winy na serwery (patrz partia na kurniku z zielarzem)

a własnie dlatego że się wycofałeś i dlatego wpisałem Patowi wygraną, Ja mu się nie dziwię ...
Dałem analizy..., czepiasz się byle by tylko "wyjść z twarzą" ale na konkretne zarzuty jakoś nie możesz odpisać ?

Pozdrawiam

PatPac the master
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Death napisał:

Odezwałem się do Michała na PW gdzie napisałem mu, że jeśli będziesz nadal do niedzieli uczestnikiem turnieju to proszę o 0-1 dla Ciebie...
Powrót do góry

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:25 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ale Kolega zrezygnował

wobec czego

PAT wygrał

Pozdrawiam

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:54 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
3)Wycofując z turnieju, udowodnił że mamy rację, człowiek który nie byłby winny wyjaśniłby i ujawnił tożsamość i okoliczności sprawy czego Death nie zrobił, poprostu napisał " wycofuję się " wg. mnie własnie tym udowodnił nam rację...

Że co? Udowodnił? Stary, nie gniewaj się, ale jakiś słownik chyba masz pod ręką Wink Równie dobrze mógłbyś napisać, że Janczewski, rezygnując z pisania na forum i zarazem gry w turnieju, udowodnił, że bał się, iż jego też nakryją. Jeśli chodzi o tożsamość, dlaczego miałby rezygnować z anonimowości? Żebyście dalej go oskarżali, tyle że z rzucaniem nazwiskiem? Poza tym gra o honor anonimowego pseudonimu to kalesony ze złota podobnej próby jak zwycięstwo w turnieju, tym bardziej że oskarżenia nie są tak naprawdę niczym poparte.

Nie twierdzę, że mu wierzę albo mu nie wierzę, nawet nie śledzę wyników w turnieju, ale litości! Zgodność z silnikiem można mierzyć w długich i wyrównanych partiach, najlepiej o skomplikowanych pozycjach, w których następują trudne do zauważenia lub obliczenia kombinacje, jakieś nienaturalne posunięcia, w przeciwnym razie wychodzi, że 1400 na Playchess gra jak mistrz świata, co pokazałem na moim przykładzie.

A przykład jest idealny: partia ma tyle samo posunięć co ta druga, którą przytoczyłeś (jedyna dłuższa), zbliżoną liczbę ruchów z książki, niemal w tym samym miejscu jedna strona uzyskała wyraźną przewagę i w ogóle rozkład ocen jest bardzo podobny, tak jak ogólna zgodność z ocenami Rybki i niewielkie skomplikowanie pozycji. Tylko ranking dużo niższy i czasu do namysłu kilka razy mniej. I co, właśnie udowodniłem, że grałem Rybką?

Cytat:
Dałem analizy..., czepiasz się byle by tylko "wyjść z twarzą" ale na konkretne zarzuty jakoś nie możesz odpisać ?

Jak wyżej: nie było na co odpowiadać, mógł co najwyżej uprzedzić mnie, jeśli chodzi o metodologię. Zrób statystykę z czegoś, co nadaje się do robienia statystyki, znajdź jakieś nieludzkie posunięcia albo całe kombinacje – wtedy będzie na co odpowiadać.

urzytkownik_1
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 7:59 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

2400 elo = profesionalista

Sam widzialem jak tacy ludzie grają. Każdego z nich mozna posadzic o to samo co Deatha.

Jeśli Death gra kompem ,w co wątpie, poprostu szkodzi sam sobie ,a nas trochę podszkoli.
Powrót do góry

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 8:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wojtzuch

Zapraszam do lektury 1 posta w tym temacie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 3 z 10