Przecież na każdym forum są tacy ludzie, którzy rejestrują się tylko dla awantur, więc albo trzeba to tolerować albo wogóle zrezygnować z for dyskusyjnych. W realu jest podobnie, zawsze się jakiś awanturnik znajdzie(tyle tylko, że można go uciszyć), więc albo się to toleruje, albo się z domu nie wychodzi .
w takich wypadkach kara sie takie osoby upomnieniami a co dalej za tym idzie zablokowaniem na forum czasowym lub permanentnym.Tak to wyglada na innych forach z ktorych korzystam. _________________ "How many times I told ya play your position small soldier"
Też jestem za takim blokowaniem. Ale uprawnienia do tego posiada jedynie Admin. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny.
Miesięczny ban na niepisanie byłby wskazany. A jak nie poskutkowałby, to roczny. Później to już ... _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
I to jak najszybciej zanim więcej osób opuści to forum i zostanie w końcu sam troll. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein
Heh, dziwnie to wszystko wygląda - odchodzimy grupowo
Wczoraj, gdy odpisałem LK85, miał to być mój ostatni post na forum i obiecałem sobie, że także ostatnia wizyta. Jednak jak widać, życie czasami płata psikusa i otrzymana prywatna wiadomość przyciągnęła mnie tu ponownie. Początkowo miałem nie sprawdzać, ale z biegiem czasu pomyślałem, że może ktoś kto nie ma innej formy kontaktu ze mną, ma jakąś sprawę - przeczucie mnie nie myliło. Z PW dowiedziałem się m.in. o tym wątku, więc czemu by się nie pożegnać oficjalnie...
W kwestii wyjaśnienia, to kierowały mną jednak inne pobudki.
Te forumowe dyskusje to strata czasu i praktycznie do niczego dobrego nie prowadzą. To, że źle odczytamy czyjeś intencje, albo ktoś źle odczyta nasze intencje to tylko kwestia czasu i czeka każdego aktywnego dyskutanta. Wtedy rodzą się nieporozumienia, podejmowane są próby wyjaśnienia lub rewanżu i czasem przekracza sie pewne granice, podczas gdy przekroczyć ich się nie powinno. Generuje to zaognienie konfliktu i brniemy w to coraz głębiej, poświęcając na to coraz więcej czasu i nerwów.
Jest jednak jedna rzecz z której jestem autentycznie dumny - to możliwość prowadzenia dyskusji i poznanie wielu fantastycznych osób które darzę szacunkiem i pewnie nie miałbym okazji ich poznać, gdyby nie te forum. Będzie mi brakowało brainwOrkera ciętego, tpp sędziego, Janczewskiego chłopa prostolinijnego, byka zawsze szczerego, keino mądrego, bigrana wielkiego, estorila cichego, matihau'a młodego, marcinosa oszukańczego, władka niezrównoważonego i wielu innych. To był prawdziwy zaszczyt z wami dyskutować!
Z keino kawę już piłem i liczę, że uda się zrobić to samo z kolejnymi. Tak więc do zobaczenia w świecie relanym!
Żałuję, że nie zdążyłem się z nikim bardziej zapoznać. Więc żegnam. Jednak będzie to dla mnie motywacja, wzmożony trening, żeby forum utrzymać na przynajmniej dobrym poziomie. Szkoda panowie, naprawdę szkoda...
Siemka
dobry jesteś w szaszki? masz konto na kurniku? zagrasz ze mną kilka partii?
no to odpowiem nie na prv:)
Jestem zawodnikiem III kategorii, gram ponoć z siłą mocnej II w porywach do 2000. Jednak ostatnio moja forma trochę opadła, a na kurniku postanowiłem ograniczyć grę. Zamierzam zainwestować w literaturę, trochę się podszkolić i dopiero się wykazać. Na kurniku mam 2 konta. Jedno z czasów świetności (mam w archiwach sporo dobrych partii) to herring_pl, drugie w obecnym użytku to nomedio. Póki co nie zamierzam grać, przerwa. basta. Może w przyszłości:).
Ja odejde, jak nie bedzie sensownych dyskusji - a jesli inni nie widza mozliwosci pozostania to dziekuje im za fajne posty i ciekawe pobudzanie do wymyslania odpowiedzi! PS. Czy to jakis sen, czy ktos sie zalozyl o duze pieniadze, ze odejdzie nagle 4 aktywnych uzytkownikow? _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:30 pm Temat postu: odp.
Wczoraj, poznym wieczorem postanowiłem że więcej już postów niebędę wysyłal i sprawdzę tylko za kilka dni czy są jakies odpowiedzi. Coś mnie jednak podkusiło, przychodzę i widzę ten wątek. Janczewski dopiero rano umieścił swój post, pewnie to telepatia lub coś podobnego że po mnie pomałpował.
Miałem się nie pokazywać na tym forum przez conajmniej dwa tygodnie, a na pewno dużo dłużej, bo swoje plany już spełniłem, zamieszczając między innymi informacje o chomiku i używaniu silników zdobytych w sieci, między innymi przy użyciu programów w nim dostępnych. Jednak Janczewski zniszczył chomika zaostarzając niepotrzebnie dyskusję (bo sam kupuje takie programy jak total chess training I, II Convekty za 800 zł, kiedy są warte co najwyżej 20 zł - za oba, wiem bo zdobyłem je bocznymi kanałami nie płacąc nawet złotówki i mogłem się przekonać, albo fritza wartego co najwyżej 10 zł, i to najnowsza wersja któa niczym nie różni się od fritza 7).
Wycofuje się teraz ale jest sam winien sytuacji w której ujawniono niekorzystne dla niego dane takie jak ranking 1600 , ponieważ PADŁ OFIARĄ SWOJEGO WŁASNEGO CHAMSTWA. Jako pierwszy w całej dyskusji użył słowa troll (patrz wątek o FICS), i to całkowicie niesłusznie w ramach reakcji na krytykę babasa na rzecz Areny - w FICS są linki do odpowiednich zrzutów. W tej sytuacji należało nie tylko nie bluzgać ale przyznać się do błędu, żeby się nie ośmieszyć.
Na tym forum zbyt łatwo przychodzi atakowanie uzytkowników, i to w bardzo niewybredny sposób, więc jak się zaczyna warto pomyśleć dwa razy czy warto, bo odpowiedz może być równie przykra. A na przyszłość radzę nie używać w dyskusjach tyle błota bez powodu bo naprawdę zostaną tu same trolle, chociaż i tak tu królują już od dawna. _________________ "Najbardziej rozpowszechnione na świecie, są tlen i głupota", Frank Zappa
Chłopie, ogarnij się trochę. Masz jakieś problemy w szkole? Nie chcę Cię obrażać, ale nie zachowujesz się kulturalnie. Może zwierzątko kup jakieś sobie i zajmij się nim. Jakiś kontakt z nim nawiąż. _________________ homo significus
Dopiero co mi łzy obeschły po ciężkim napadzie śmiechu Już piszę dlaczego:
Otóż, drogi Krzysztofie
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką, której nikt Nie zdąży zgadnąć nim minie czas"
A tu...
ponad 1200 postów, dziesiątki partii turniejowych, kapitan w Meczu Korespondencyjnym, autor najpopularniejszego tematu (o SCIDzie ), i co?
I teraz zostaniesz zapamiętany jako facet który... nie mogę... no po prostu nie wierzę... facet który chomika zniszczył
Minie rok, może dwa, sędziwy tpp będzie nowych użytkowników przywoływał do porządku stawiając im za wzór legendę Janczewskiego...
... a oni będą szukać, Janczewski, Janczewski, hmm...
AAAAAA Już kojarzę, ten co chomikowi wpierd*#ił!
_________________ pay attention or pay the price
Właściciel największej kolekcji legalnego softu szachowego na wschód od Hamburga... zawsze chętny do pomocy niczym Bracia Koala... ło rety znowu mnie chwyciło uroczy gawędziarz... i tak wziąć chomika i zniszczyć... O tempora! o mores! _________________ pay attention or pay the price