Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pa, pa.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Zielarz
Pion
Pion

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 1:30 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:
Przecież na każdym forum są tacy ludzie, którzy rejestrują się tylko dla awantur, więc albo trzeba to tolerować albo wogóle zrezygnować z for dyskusyjnych. W realu jest podobnie, zawsze się jakiś awanturnik znajdzie(tyle tylko, że można go uciszyć), więc albo się to toleruje, albo się z domu nie wychodzi Wink .

w takich wypadkach kara sie takie osoby upomnieniami a co dalej za tym idzie zablokowaniem na forum czasowym lub permanentnym.Tak to wyglada na innych forach z ktorych korzystam.

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 1:41 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Też jestem za takim blokowaniem. Ale uprawnienia do tego posiada jedynie Admin.

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 3:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Miesięczny ban na niepisanie byłby wskazany. A jak nie poskutkowałby, to roczny. Później to już ...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Warcabista
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 3:43 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

I to jak najszybciej zanim więcej osób opuści to forum i zostanie w końcu sam troll.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 4:55 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Heh, dziwnie to wszystko wygląda - odchodzimy grupowo Exclamation
Wczoraj, gdy odpisałem LK85, miał to być mój ostatni post na forum i obiecałem sobie, że także ostatnia wizyta. Jednak jak widać, życie czasami płata psikusa i otrzymana prywatna wiadomość przyciągnęła mnie tu ponownie. Początkowo miałem nie sprawdzać, ale z biegiem czasu pomyślałem, że może ktoś kto nie ma innej formy kontaktu ze mną, ma jakąś sprawę - przeczucie mnie nie myliło. Z PW dowiedziałem się m.in. o tym wątku, więc czemu by się nie pożegnać oficjalnie...
W kwestii wyjaśnienia, to kierowały mną jednak inne pobudki.
Te forumowe dyskusje to strata czasu i praktycznie do niczego dobrego nie prowadzą. To, że źle odczytamy czyjeś intencje, albo ktoś źle odczyta nasze intencje to tylko kwestia czasu i czeka każdego aktywnego dyskutanta. Wtedy rodzą się nieporozumienia, podejmowane są próby wyjaśnienia lub rewanżu i czasem przekracza sie pewne granice, podczas gdy przekroczyć ich się nie powinno. Generuje to zaognienie konfliktu i brniemy w to coraz głębiej, poświęcając na to coraz więcej czasu i nerwów.
Jest jednak jedna rzecz z której jestem autentycznie dumny - to możliwość prowadzenia dyskusji i poznanie wielu fantastycznych osób które darzę szacunkiem i pewnie nie miałbym okazji ich poznać, gdyby nie te forum. Będzie mi brakowało brainwOrkera ciętego, tpp sędziego, Janczewskiego chłopa prostolinijnego, byka zawsze szczerego, keino mądrego, bigrana wielkiego, estorila cichego, matihau'a młodego, marcinosa oszukańczego, władka niezrównoważonego Wink i wielu innych. To był prawdziwy zaszczyt z wami dyskutować!
Z keino kawę już piłem i liczę, że uda się zrobić to samo z kolejnymi. Tak więc do zobaczenia w świecie relanym!

Pa, pa., jak w tytule tego wątku...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Michał95
Wieża
Wieża

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 5:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

4:0...no cóż szkoda że Acidity i Janczewski odchodzicie ;/

herring
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 7:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Żałuję, że nie zdążyłem się z nikim bardziej zapoznać. Więc żegnam. Jednak będzie to dla mnie motywacja, wzmożony trening, żeby forum utrzymać na przynajmniej dobrym poziomie. Szkoda panowie, naprawdę szkoda...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

chesskw
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 7:31 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Siemka
dobry jesteś w szaszki? masz konto na kurniku? zagrasz ze mną kilka partii?
Powrót do góry

chesskw
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 7:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

miało to by prv do herring'a hehe
Powrót do góry

herring
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 7:39 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chesskw napisał:
Siemka
dobry jesteś w szaszki? masz konto na kurniku? zagrasz ze mną kilka partii?

no to odpowiem nie na prv:)

Jestem zawodnikiem III kategorii, gram ponoć z siłą mocnej II w porywach do 2000. Jednak ostatnio moja forma trochę opadła, a na kurniku postanowiłem ograniczyć grę. Zamierzam zainwestować w literaturę, trochę się podszkolić i dopiero się wykazać. Na kurniku mam 2 konta. Jedno z czasów świetności (mam w archiwach sporo dobrych partii) to herring_pl, drugie w obecnym użytku to nomedio. Póki co nie zamierzam grać, przerwa. basta. Może w przyszłości:).
Powrót do góry

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:10 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Idea Ja odejde, jak nie bedzie sensownych dyskusji - a jesli inni nie widza mozliwosci pozostania to dziekuje im za fajne posty i ciekawe pobudzanie do wymyslania odpowiedzi! Rolling Eyes
Arrow PS. Czy to jakis sen, czy ktos sie zalozyl o duze pieniadze, ze odejdzie nagle 4 aktywnych uzytkownikow? Shocked Surprised Laughing Cool Wink Rolling Eyes

wgsh
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:30 pm
Temat postu: odp.
Odpowiedz z cytatem

Wczoraj, poznym wieczorem postanowiłem że więcej już postów niebędę wysyłal i sprawdzę tylko za kilka dni czy są jakies odpowiedzi. Coś mnie jednak podkusiło, przychodzę i widzę ten wątek. Janczewski dopiero rano umieścił swój post, pewnie to telepatia lub coś podobnego że po mnie pomałpował.

Miałem się nie pokazywać na tym forum przez conajmniej dwa tygodnie, a na pewno dużo dłużej, bo swoje plany już spełniłem, zamieszczając między innymi informacje o chomiku i używaniu silników zdobytych w sieci, między innymi przy użyciu programów w nim dostępnych. Jednak Janczewski zniszczył chomika zaostarzając niepotrzebnie dyskusję (bo sam kupuje takie programy jak total chess training I, II Convekty za 800 zł, kiedy są warte co najwyżej 20 zł - za oba, wiem bo zdobyłem je bocznymi kanałami nie płacąc nawet złotówki i mogłem się przekonać, albo fritza wartego co najwyżej 10 zł, i to najnowsza wersja któa niczym nie różni się od fritza 7).

Wycofuje się teraz ale jest sam winien sytuacji w której ujawniono niekorzystne dla niego dane takie jak ranking 1600 Shocked , ponieważ PADŁ OFIARĄ SWOJEGO WŁASNEGO CHAMSTWA. Jako pierwszy w całej dyskusji użył słowa troll (patrz wątek o FICS), i to całkowicie niesłusznie w ramach reakcji na krytykę babasa na rzecz Areny - w FICS są linki do odpowiednich zrzutów. W tej sytuacji należało nie tylko nie bluzgać ale przyznać się do błędu, żeby się nie ośmieszyć.

Na tym forum zbyt łatwo przychodzi atakowanie uzytkowników, i to w bardzo niewybredny sposób, więc jak się zaczyna warto pomyśleć dwa razy czy warto, bo odpowiedz może być równie przykra. A na przyszłość radzę nie używać w dyskusjach tyle błota bez powodu bo naprawdę zostaną tu same trolle, chociaż i tak tu królują już od dawna.

pooher
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 11:05 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chłopie, ogarnij się trochę. Masz jakieś problemy w szkole? Nie chcę Cię obrażać, ale nie zachowujesz się kulturalnie. Może zwierzątko kup jakieś sobie i zajmij się nim. Jakiś kontakt z nim nawiąż.

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 9:03 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dopiero co mi łzy obeschły po ciężkim napadzie śmiechu Laughing Już piszę dlaczego:

Otóż, drogi Krzysztofie
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką, której nikt Nie zdąży zgadnąć nim minie czas"

A tu...
ponad 1200 postów, dziesiątki partii turniejowych, kapitan w Meczu Korespondencyjnym, autor najpopularniejszego tematu (o SCIDzie Wink), i co?
Laughing Crying or Very sad Laughing
I teraz zostaniesz zapamiętany jako facet który... nie mogę... Laughing no po prostu nie wierzę... Laughing facet który Laughing chomika zniszczył Laughing Laughing Laughing Crying or Very sad Laughing

Minie rok, może dwa, sędziwy tpp będzie nowych użytkowników przywoływał do porządku stawiając im za wzór legendę Janczewskiego...
... a oni będą szukać, Janczewski, Janczewski, hmm...
AAAAAA Exclamation Już kojarzę, ten co chomikowi wpierd*#ił!
Laughing Laughing Crying or Very sad Laughing Crying or Very sad Laughing

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 9:16 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Właściciel największej kolekcji legalnego softu szachowego na wschód od Hamburga... Laughing zawsze chętny do pomocy niczym Bracia Koala... Laughing ło rety znowu mnie chwyciło Laughing Laughing Laughing Crying or Very sad Laughing uroczy gawędziarz... i tak wziąć chomika i zniszczyć... O tempora! o mores! Laughing Crying or Very sad Laughing

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 2 z 3