Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jakim moderatorem jest tpp ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
wgsh
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 12:39 am
Temat postu: Jakim moderatorem jest tpp ?
Odpowiedz z cytatem

Zapytam czy tpp powinien nadal posiadać uprawnienia moderatora ? bo odnoszę wrażenie że wykorzystuje swoje możliwości w conajmniej nieodpowiedni sposób, i wykorzystuje swoją funkcję głównie do żucania błotem na lewo i prawo (niech uważa żeby siebie nie obrzucił)

Zapraszam do zamieszczania tutaj waszych opinii na ten temat

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 1:20 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że dalej powinien pełnić swoją funkcję. Tpp jest dobrym, a nawet bardzo dobrym moderatorem. Może i nie zawsze jest bezstronny, ale jest tylko człowiekiem i jak każdy może mieć swoje zdanie, a także lepsze i gorsze dni... Cenię sobie w nim między innymi to, że jest zawodowo związany ze światem szachów i sporo robi dla dalszego rozwoju tej dyscypliny sportu. Moderując to forum traci sporo cennego czasu ( który mógłby poświęcić bardziej sobie, lub swoim bliskim ) i już za samo to należy go docenić. Poza tym, stara się sumiennie wypełniać powierzone mu obowiązki. Mi to w zupełności wystarcza i nie chciałbym, żeby odchodził. Bez niego to forum nie byłoby takie same, a i ja pewnie rzadziej bym tu zaglądał.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 4:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zacząłbym od tego, że podkopywanie pozycji tpp, przez anonima jest wysoce niestosowne.
Idealny moderator to nie jest, ale stara się, jest otwarty na krytykę i był jednym z niewielu kandydatów na tę społeczną i niezbyt popularną bądź co bądź funkcję. Popieram Tomka obiema rękami i nogami Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Warcabista
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 1:50 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tpp jest dobrym moderatorem, ale zbyt łaskawym dla trolli internetowych. Ja byłbym bezlitosny i usuwał każdy post i konto. Ten temat też bym usunął.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 1:54 pm
Temat postu: Re: odp.
Odpowiedz z cytatem

wgsh napisał:
(...) więc jak zaczynasz dyskutować nie wiadomo z kim, to prawie na pewno będziesz miał do czynienia ze zwykłą chołotą. Kto chce niech z tym 'walczy'.
Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

wgsh
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 1:58 pm
Temat postu: odp.
Odpowiedz z cytatem

do Warcabista:
cytat z miarodajnego zródła -
Cytat:

"Troll zagrodowy charakteryzuje się umiejętnością stosowania skrótowców, takich jak "NTG" i "RTFFAQ" oraz konstruowania prostych zawołań, takich jak "PLONK ***" czy "tnij posty, do ciężkiej cholery!"

do acidity:
cytat który przywołałeś odnosi się do ciebie

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 26, 2008 5:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja bym tylko prosił, żebyście pamiętali o dokonanym przewartościowaniu znaczenia " trol " na tym forum... Troli mamy w tej chwili 3 i to jawnych, oraz dumnych z faktu bycia trolem, a w dodatku mieszkających w jaskini... Laughing. Mnie, Krzysia i Michała95 Smile. Nikt więcej nie zgłosił się do naszej gromadki, a więc można przypuszczać, że poczucie bycia trolem u pozostałych forumowiczów nie występuje, lub jest też znikome. I robienie z nich troli na siłę jest karygodne. Mało też wiemy o naszych braciach - trolach zagrodowych... Przypuszczalnie zamieszkują tereny nizinne, na które rzadko się zapuszczamy. Jeżeli jednak mają problemy z artykulacją, to oferujemy im bezpłatną pomoc, a nawet sfinansowanie wizyty u laryngologa Exclamation.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 1 z 1