| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 8:01 pm Temat postu: |
|
|
|
| acidity napisał: | | herring napisał: |
Chyba chodzi o 42... WxS | O takiej formie zapisu też pierwsze słyszę... | To mało zapisów partii oglądałeś  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 11:25 am Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | | acidity napisał: | | herring napisał: |
Chyba chodzi o 42... WxS | O takiej formie zapisu też pierwsze słyszę... | To mało zapisów partii oglądałeś  |
Wracając do tematu - czy czternastolatek z Polski Darek Świercz osiągnie kolejną normę arcymistrzowską? Na razie odnotował 2 remisy z GM Markowskim Tomaszem (elo 2598) oraz GM Lysyj Igorem (elo 2595) z Rosji, a dziś przyjdzie mu się zmierzyć z GM Iljin Artem (elo 2556) także z Rosji. |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 4:44 pm Temat postu: |
|
|
|
Normy normami, ale do tytułu trzeba jeszcze mieć elo chyba 2500 niestety... _________________ pay attention or pay the price |
|
| Powrót do góry |
|
Marcinos Hetman

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 9:09 pm Temat postu: |
|
|
|
Panie i Panowie,
co się dzieje z naszymi zawodnikami? Porażki z klasowymi GM'ami - mówi się trudno, ale to (za szachy.blogspot):
66 IM Nikolov Momchil 2488 BUL ½-½ GM Socko Bartosz 2644 POL - trzeci remisik pod rząd. Nasz najlepszy zawodnik coś powolutku startuje.
76 IM Sanikidze Tornike 2458 GEO 1-0 GM Gajewski Grzegorz 2601 POL - drugi raz z zawodnikiem poniżej 2500 - liczyłem na więcej w wykonaniu autora nowinki roku 2007.
101 FM Bykhovsky Anatoly 2394 ISR 1-0 GM Mista Aleksander 2537 POL -Ajajaj!
111 Stanoev Atanas 2193 BUL ½-½ GM Heberla Bartlomiej 2509 POL
Ja ich oczywiście nie krytykuję, mógłbym im buty czyścić. Ale jak to jest, że Polacy na takich imprezach są autorami takiej liczby nieprzyjemnych niespodzianek? Przecież wcześniejsze rundy to żadne pasmo sukcesów. Na szczęście B. Macieja i D.Świerszcz idą naprawdę ładnie.  _________________ Należę do grupy trzymającej trolling |
|
| Powrót do góry |
|
spotman Nowy

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 9:34 pm Temat postu: |
|
|
|
| Marcinos napisał: | | D.Świerszcz |
D. Świercz... nie to żebym posty nabijał ) |
|
| Powrót do góry |
|
Marcinos Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 6:54 pm Temat postu: |
|
|
|
Dzisiaj Bartłomiej Macieja wygrał i w nagrodę zagra na trzeciej desce z Ukraińcem (Efimenko Zahar). Czy będzie remis w intencji euro 2012?
A Darek Świercz (pochodzi z Piekar Śląskich) do tej pory w IME nie doznał goryczy porażki, jego wynik rankingowy Rperf. to 2774 i zysk na elo 28,2. Jutro zagra z Robertem.
IM Swiercz Dariusz 2413 - GM Zelcic Robert 2591 _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
hutek Nowy

|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 10:00 pm Temat postu: Darek Świercz wymiata |
|
|
|
Chłopak dostał niesamowitego speedu od 6 miesięcy, widać że nie zwalnia, oby tak dalej!!!! tzrymamy kciuki !!!!
P.S. A tak niedawno sensacją było ogranie jednego znanego IM na Cracovii, mamy kolejnego GM-a mówię wam, nie zatrzyma sie poniżej 2600!!  ) |
|
| Powrót do góry |
|
Michał95 Hetman

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 5:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Darek ma już 4/5 gratulacje
kolejny GM na kolanach  _________________ II kat.szachowa , zawodnik SKF Korsarz Gdynia |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 6:07 pm Temat postu: |
|
|
|
| Michał95 napisał: | Darek ma już 4/5 gratulacje
kolejny GM na kolanach  | Hmmm, u mnie na stronie organizatora i chess-results.com wyników nie ma, a transmisja padła po 31...Hc3. Na stronie PZSzach jest jednak podany wynik. Czy jest jeszcze jakieś inne źródło informacji? |
|
| Powrót do góry |
|
Michał95 Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 6:19 pm Temat postu: |
|
|
|
| Michał95 napisał: | na oficjalnej stronie mistrzostw jest  | Człowiek stary i... ślepy Uparcie sprawdzałem na http://www.eicc2008.com/en/results.html zupełnie nie dostrzegając linka do wyników na bieżąco
Aż trudno w to uwierzyć , rzecz jasna w fantastyczną grę Darka, a nie moją ślepotę Chyba od następnej rundy zaczną się gracze 2600+ |
|
| Powrót do góry |
|
PatPac the master Goniec

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 7:52 pm Temat postu: |
|
|
|
Gdzie jest transmisja? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 12:56 am Temat postu: |
|
|
|
D.Świercz póki co gra świetnie. Mógłby wreszcie jakiś polski zawodnik osiągnąć spektakularny sukces, może wtedy sponsorzy by się pojawili... To jest kpina, żeby zawodnicy z elo 2400-2500 nie mogli godnie wyżyć z szachów i musieli pracować na cały etat, tym samym nie mając możliwości dalszego rozwoju szachowego  . Może jakby Polak został mistrzem Europy, ogłosiliby to w telewizji, w internecie, trochę by o tym "potrąbili", to być może dobrzy szachiści zostaliby docenieni i otrzymywaliby godne wynagrodzenia. Może na polskich turniejach mistrzowie walczyliby o jakieś konkretne nagrody, a nie o jakieś ochłapy rzędu kilkaset złotych(sam wyjazd na tygodniowy turniej czasem kosztuje więcej), jak to często bywa.
Nie chcę krakać, ale uważam, że D.Świercz spali się psychicznie w dalszej części turnieju i o czołowej lokacie będzie mógł tylko pomarzyć(choć chciałbym się mylić). Tak samo będzie z piłkarzami na Euro. Przez wiele lat wierzyłem w reprezentację jak grali w MŚ czy w polskie drużyny np. w eliminacjach LM czy Pucharze UEFA i zawsze spotykał mnie zawód. Od jakiegoś czasu regularnie obstawiam przeciwko naszym drużynom jak grają w pucharach i chociaż trochę grosza wpadnie. Na Euro tak samo typuję na naszych przeciwników. Jak Polacy zrobią mi "psikusa" i awansują dalej, to stratę pieniędzy jakoś przeboleję. |
|
| Powrót do góry |
|
|