Ciesze się, że Front Obalenia Jedynej Słusznej Partii wygrał. Licze, że nowa władza dołoży swoją małą cegiełkę do tego by Polska była lepszym do życia krajem - z perspektywami dla każdego co chce dla siebie coś zrobić. Ufam, że J. Kaczyński i Jego świta już nigdy nie sięgną po władzę. Udowodnili przez dwa lata, że zwyczajnie się do rządzenia nie nadają.
Troche powyborczej frustracji w wykonaniu Jacka "PiSterriera" Kurskiego:
“Wybory były wygrane, a zostały przegrane“
“Zabiło nas tsunami wywołane przez tę debatę, to była katastrofalna decyzja“.
"PiS wygrałoby wybory, gdyby frekwencja wyborcza była taka jak zawsze, a do wyborów poszedł tylko elektorat świadomy politycznie"
"Debata uruchomiła 2-3 mln "naskórkowego elektoratu", który niewiele wie o polityce i który dał się złapać na socjotechniczne chwyty Platformy“.
I troche wspomnień:
30.07.2007, wywiad Wprost: (3 miesiące przed wyborami)
Dziennikarz: Jeśli PiS wygra wybory, komu zaproponujecie koalicję: LiS czy PO?
Jarosław Kaczyński: Staram się zwalczać defetyzm w partii, więc pozwólcie państwo , że sam nie będę go siał.
Dziennikarz: Jak to?
Jarosław Kaczyński: Tak, że wynik poniżej 280 mandatów uznałbym za przegraną. I powód do zdymisjonowania całego kierownictwa i przegnania naszych wszystkich spin doktorów.
Dziennikarz: Jeśli jednak nie uzyskacie tych 280 miejsc w Sejmie?
Jarosław Kaczyński: To jako odwołany prezes partii będę dumał w samotności nad niewdzięcznością narodu.
Troche powyborczej frustracji w wykonaniu Jacka "PiSterriera" Kurskiego:
“Wybory były wygrane, a zostały przegrane“
“Zabiło nas tsunami wywołane przez tę debatę, to była katastrofalna decyzja“.
"PiS wygrałoby wybory, gdyby frekwencja wyborcza była taka jak zawsze, a do wyborów poszedł tylko elektorat świadomy politycznie"
"Debata uruchomiła 2-3 mln "naskórkowego elektoratu", który niewiele wie o polityce i który dał się złapać na socjotechniczne chwyty Platformy“.
Jeszcze niedawno uważałem, że te wybory faktycznie były przedwczesne i że niestety ta partia nie zdążyła się pogrążyć (jeszcze 2 lata i podzieliliby los LPR i Samoobrony), ale widzę, że są na najlepszej drodze, aby się dopełniło i sami politycy PIS dbają o to, aby zniechęcić do siebie wyborców obrażając ich raz po raz.
Ten facet mnie rozbraja, myślałem nawet że po kłamstwie jakie wyciągnął mu Giertych w sejmie(sprawa głosowania nad mundurkami), ukarze ludziom, jaki z niego łgarz, ale jak widać, "świadomy" elektorat wie lepiej że czarne to tak naprawdę jest białe
Przyszłość narodu, czyli młodzi ludzie poszli głosować, a ten typ ma czelność ich krytykować? Czy ten facet w ogóle widział rozkład głosów według wykształcenia? Pozwolę sobie przypomnieć
Kod:
dane w %
podst. zaw. śred. wyższe
PO 25,9 29,5 44,2 53,0
PIS 43,6 40,8 31,0 23,4
No więc która grupa jest naskórkowa (cokolwiek to znaczy), a która świadoma politycznie? Ta po podstawówce?
Jak widać, na PO zagłosowali ludzie lepiej wykształceni i statystycznie bez wątpienia bardziej świadomi od wyborców PiS.
A tak na marginesie, to na PiS zagłosowało o wiele więcej ludzi, niż 2 lata temu, tak więc z tych tępaków i osłów politycznych którzy poszli do urn im też się coś uszczknęło
No dobrze, nie znęcajmy się już nad nimi, bo leżącego kopać nie jest kulturalnie. Teraz wymagajmy od nowo wybranych dotrzymania obietnic wyborczych. _________________
No dobrze, nie znęcajmy się już nad nimi, bo leżącego kopać nie jest kulturalnie. Teraz wymagajmy od nowo wybranych dotrzymania obietnic wyborczych.
Tu nie chodzi o kopanie, tylko o ripostę, bo ktoś jeszcze byłby skłonny uwierzyć w te tanie teksty. Nie powiedziałbym też, o nich "leżący". Samoobrona i LPR faktycznie leżą, ale jakoś na lewo i prawo jeden przez drugiego nie obraża wyborców.
Polityka w myśl zasady kto nie jest z nami, ten przeciwko nam, która to doprowadziła do upadku rządu, jest nadal uprawiana i tylko chwilowo przerzucili ją na wyborców...
No dobrze, nie znęcajmy się już nad nimi, bo leżącego kopać nie jest kulturalnie.
Nie kulturalnie, ale i pragmatycznie i politycznie. I jak zauważył acidity nie leżącego, ale co najwyżej zapędzonego do narożnika. Niejedną obrotówkę na twarz trzeba więc będzie jeszcze wypłacić... _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
Nie jest źle. Kaczory mogły w końcu wyjechać czołgami i wziąć władzę siłą, a póki co poddają się osądowi społecznemu. Także nie takie z nich Hitlerki jak ich malują ; ) _________________
Nie jest źle. Kaczory mogły w końcu wyjechać czołgami i wziąć władzę siłą, a póki co poddają się osądowi społecznemu.
Jest wręcz świetnie. Stwierdzenia o braku poczucia humoru u Prezesa oraz Prezydenta Wszystkich Polaków (Pod Warunkiem Że Należą Do Pis) są nieuzasadnione. Przez dwa lata można się było przecież natrząsać z nich bezkarnie, bez przepraszania. Całe dwa lata!
Może tak - w rządach PiS podobało mi się to, że zajęli się jako pierwszy rząd w historii walką z monopolistami. Podoba mi się również to, że Donald Tusk powiedział, że nie zamierza zwalniać Pani Streżyńskiej - prezes UOKiK. To samo tyczy się polityki energetycznej zarówno na szczeblu Państwa jak i UE [niedawno największe państwa WRESZCIE zgodziły się, że ta kwestia należy do najważniejszych zadań wspólnoty].
Nie twierdzę, że PiS było partią idealną, bo nie było, ale nie mogę się również zgodzić ze stwierdzeniami, że była to partia faszystowska. Nie mogę powiedzieć też, że była to partia do końca nieudolna, bo np. ministrowie tacy jak Kluzik-Rostkowska, Gęsicka, czy Sikorski byli najlepszymi szefami swoich resortów od początku III RP. Rzecz jasna nie zagłosowałem na nich ze względu na makiawelliczne zapędy premiera i paranoję Ministra Wojny - Macierewicza. Generalnie rzecz biorąc - rządy PiS oceniam na 3-, ale wymagam od rządzących zdecydowanie więcej. Stąd decyzja, aby mój głos oddać na PO. _________________
Płacze dziewczynka: - Baloniku, wróć! -
A balonik uciekł za obłoki - w dal...
Płacze dziewczyna: - Ukochany, wróć! -
Ludzie pocieszają, a balonik - hen...
Płacze kobieta: - Utrapiony, wróć! -
Ludzie pocieszają, a balonik - hen...
Płacze staruszka: - Życie moje, wróć! -
A balonik wraca zza obłoków - w dół.
Agnieszka Osiecka
Płacze dziewczynka: balon uciekł jej.
Ludzie mówią: nie płacz.
Chyba najlepsze tłumaczenia jakie znalazłem.
A balonik hen...
Płacze dziewczyna: chłopca trzeba jej.
A balonik hen...
Płacze kobieta: mąż porzucił mnie.
A balonik hen...
Płacze staruszka: mamo, dosyć łez.
A balonik wrócił i niebieski jest... _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs
Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Czw Kwi 24, 2008 11:52 am, w całości zmieniany 1 raz