Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 3:43 pm Temat postu:
Partia Michał95 - cinekzg będzie grana o 16:45 na kurniku, ze względu na dużo wolnego, niedzielnego czasu _________________ naucz się sztuki relaksu...
Tragiczna partia w moim wykonaniu, oto efekt rozegrania debiutu w kilkanaście sekund... Przeciwnik zdobył sporą przewagę, przez jakiś czas byłem kompletnie zamknięty na szczęście mi się przyfarciło i przeciwnik podstawił figurę jednak potem ja zrobiłem dokładnie to samo(a w długich partiach nigdy nie podstawiałem ) . Doszło do końcówki z moją niewielką przewagą, którą wykorzystałem. W każdym razie gratulacje dla przeciwnika, że napędził mi niezłego stracha. Od następnej rundy maksymalne skupienie, żeby podobna fatalna partia mi się nie przytrafiła.
Cieszę sie , żę napędziłem lk85 trochę stracha, obawiam się jednak że następnym razem (o ile dojdzie) tak dobrze nie będzie. Niestety powinienem był wykorzystać przewagę w grze środkowej ponieważ w końcówce lk85 grasz chyba 2 klasy lepiej ode mnie.
Mój plan był prosty po uzyskaniu gońca polować na drugiego (lk sam go oddał) otworzyć środkowe linie i jazda huzia na Józia, ale jak zwykle zawiodły nerwy. Już przed partią założyłem że przegram i proroctwo sie spełniło Dzięki za grę. _________________ Przepraszam za swoje idiotyczne posty.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 7:25 am Temat postu:
Witam przypominam o przesłaniu do mnie obowiązkowo przez zwycięzcę partii pgn'u... Pozdrawiam _________________ II+, klub; SKF Korsarz Gdynia, ELO 1808
Chciałbym wyrazić uznanie dla Michała. Pomimo młodego wieku, nie boi się przejawić aktywności organizatora. Mam dzieci w które są jego rówieśnikami, znam wielu innych, ale drugiego takiego, który potrafiłby przejawić taką inicjatywę i samodzielność jako organizator to jeszcze nie spotkałem. Ba, nawet dorosłym przychodzi to z wielkim trudem! Nie wykluczone, że na naszych oczach wyrasta przyszły aktywista-działacz i organizator życia szachowego w Polsce, czego Ci szczerze życzę.
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 3:12 pm Temat postu:
acidity napisał:
Chciałbym wyrazić uznanie dla Michała. Pomimo młodego wieku, nie boi się przejawić aktywności organizatora. Mam dzieci w które są jego rówieśnikami, znam wielu innych, ale drugiego takiego, który potrafiłby przejawić taką inicjatywę i samodzielność jako organizator to jeszcze nie spotkałem. Ba, nawet dorosłym przychodzi to z wielkim trudem! Nie wykluczone, że na naszych oczach wyrasta przyszły aktywista-działacz i organizator życia szachowego w Polsce, czego Ci szczerze życzę.