Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Turniej Forumowiczów P'30 - 3 lub 9 weekendowy NOWOŚĆ
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 29, 2008 11:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niestety, gram obecnie w jednym turnieju internetowym i nawet w tym jednym jestem już do tyłu z terminami, dlatego w najbliższej przyszłości nie planuję żadnych nowych startów. Żal, bo nieczęsto zdarza się okazja grania gołym królem przez 51 posunięć przeciwko lk85 z wieżą więcej Laughing

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 29, 2008 11:25 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Niestety, gram obecnie w jednym turnieju internetowym i nawet w tym jednym jestem już do tyłu z terminami, dlatego w najbliższej przyszłości nie planuję żadnych nowych startów. Żal, bo nieczęsto zdarza się okazja grania gołym królem przez 51 posunięć przeciwko lk85 z wieżą więcej Laughing

Z Tobą to ja bym wygrał mając samego skoczka albo gońca zamiast tej wieży.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 12:19 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja bym zamatował brainw0rkera jego własną wieżą Wink

Z chęcią zgłoszę się do turnieju. Ale:

1. Czy partie będzie można rozgrywać poza weekendami?
2. Szwajcar? Ile koniec końców rund?
3. Proponuję dodać chociaż minimalny increment (+2s) Dlaczego? By nie pojawiły się "wygrane" typu W vs W + każdy z graczy ma pionka na linii np. h, tyle że pierwszy ma minutę więcej i w efekcie obaj gracze suwają bez sensu, byle szybciej, by tylko przeciwnik na czas przegrał Confused Skoro bonus przyjął się w turniejach blitza, to czemu nie?
4. Czy wszystkie serwery wchodzą w grę?

PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 12:36 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chętnie zagram, ale również przyłączam sie do pytania o serwery. Nie grałem nigdy na 30 min( może poza 2-3 wyjątkami) i nie wiem jak to będzie z graniem tym tempem z rozłożoną szachownicą ( z całym szacunkiem , ale kurnik do niczego poza blitzkami się nie nadaje z tą "dechą"Razz) Poza tym jeśli turniej odbędzie się na Ficsie, nie zagra Luke => nikt Cię nie zajedzie w debiucie po 15 posunięciach Smile
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 7:13 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:
Proponuję dodać chociaż minimalny increment (+2s) Dlaczego? By nie pojawiły się "wygrane" typu W vs W + każdy z graczy ma pionka na linii np. h, tyle że pierwszy ma minutę więcej i w efekcie obaj gracze suwają bez sensu, byle szybciej, by tylko przeciwnik na czas przegrał

Bajdurzenie teoretyka. Ja bym proponował bez ekskrementu i przytoczoną końcówkę wygra gracz który będzie szybciej w tej pozycji liczył. Wink

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 7:28 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Od Ciebie brain to nawet stuletnia emerytka szybciej liczy Razz .
Powrót do góry

urzytkownik_1
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 8:07 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Złaszam cheć udzialu w turnieju Smile
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 8:38 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:

lk85 napisał:
Piękna partia Brainworker. Widać, że świetnie liczysz warianty

urzytkownik_1
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 9:07 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jeszcze moje uwagi Smile
-proponowałbym zwiekszenie czasu do namysłu np. do pełnej godziny bez dodowanego,
-zwiększenie liczby rund do 9.
-zwiększenie czasu rundy do 1 tyg. (takim sposobem dwie osoby umawiaja sie w dogodnym terminie)

Takim sposobem w 9 tygodni mamy miłą zabawe Wink
Powrót do góry

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 9:49 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:

3. Proponuję dodać chociaż minimalny increment (+2s) Dlaczego? By nie pojawiły się "wygrane" typu W vs W + każdy z graczy ma pionka na linii np. h, tyle że pierwszy ma minutę więcej i w efekcie obaj gracze suwają bez sensu, byle szybciej, by tylko przeciwnik na czas przegrał Confused Skoro bonus przyjął się w turniejach blitza, to czemu nie?

1. hmmm.. myślę ze mozna tak zrobic...
2. chciałem Szwacjara ponieważ miał to być turniej ciekawy...przyjmę tylk otych co regularnie grają w Powolniaku ( bez duzych przerw ) i blitza ... - po tym mozna wywnioskowac czy dana osoba wywiąze się... .Zastanwiam sie tylko co bedzie jesli dwie osoby nie stawią się w ciagu tygodnia...
3. P'30 jest wystarczające i myślę ze niedoczasy beda dodatkową atrakcję turnieju... ale też to do dyskusji...
4.kurnik i FICS owszem... tylko co z luke... mysle ze kto bedzie z nimgral moze zrobic taką przysluge, iz zagra na kurze.....

Dzieki za taki szybki odzew...zaskoczyliscie mnie mile Smile)

Proszę o dalesze sugestie i propozycje

Pozdr.
Powrót do góry

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 9:50 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

urzytkownik_1 napisał:
Jeszcze moje uwagi Smile
-proponowałbym zwiekszenie czasu do namysłu np. do pełnej godziny bez dodowanego,
-zwiększenie liczby rund do 9.
-zwiększenie czasu rundy do 1 tyg. (takim sposobem dwie osoby umawiaja sie w dogodnym terminie)

Takim sposobem w 9 tygodni mamy miłą zabawe Wink

Szachy zawsze traktujmy powaznie ,zabawa szachami kojarzy mi sie z turniejem w piaskownicy. Do takich turniejow przystepuja szachisci juz z pewnym doswiadczeniem szachwym ,wiec kazde zawody ( i to na "Szachiscie")maja pewien oddzwiek sportowy . Wyniki czytaja szachisci z calego swiata ,bo to medium jest o zasiegu globalnym(swiatowym).

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 10:22 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a jesli gramy systemem szwajcarskim to ja moge zrobic stronke.... przykładowa z wczorajszego GrandPrixGdynia P'15 5/9-moj rekord XD

www.mk.keep.pl
Powrót do góry

PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 11:02 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
lk85 napisał:

lk85 napisał:
Piękna partia Brainworker. Widać, że świetnie liczysz warianty

Owned:D Sorry Luke ale nie odparujesz takiego argumentu:)
Powrót do góry

urzytkownik_1
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 11:15 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
Marcinos napisał:

2. chciałem Szwacjara ponieważ miał to być turniej ciekawy...przyjmę tylk otych co regularnie grają w Powolniaku ( bez duzych przerw ) i blitza ... - po tym mozna wywnioskowac czy dana osoba wywiąze się... .Zastanwiam sie tylko co bedzie jesli dwie osoby nie stawią się w ciagu tygodnia...
3. P'30 jest wystarczające i myślę ze niedoczasy beda dodatkową atrakcję turnieju... ale też to do dyskusji...
4.kurnik i FICS owszem... tylko co z luke... mysle ze kto bedzie z nimgral moze zrobic taką przysluge, iz zagra na kurze.....

Pozdr.

Panie Michale czy to znaczy że, nie będę mógł zagrać w turnieju ,skoro przyjmuje Pan tylko tych co grają regularnie w powolninaku?
W powolniaku nie grałem dlatego że, w ówczesnym czasie nie miałem stałego dostępu do komputera Sad Tak więc ,dla osłody chciałbym zagrać w tym turnieju :)Pragnałbym jeszcze wspomniec że, nie grałem blitzów ,poniewaz to nie moje czasy i mógłbym grać tylko na kurniku podobnie jak luke.(mam tak słabego kompa ze na GG sie zacina Smile )

Panie władku ,Pan mnie chyba źle zrozumiał. Ja do turnieju podchodze bardzo poważnie. Szachy sprawiaja mi radość ,tak więc niewidze sprzecznosci między powagą a zabawą Wink
Powrót do góry

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 11:54 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

urzytkownik_1 napisał:
Michał95 napisał:
Marcinos napisał:

Pozdr.

Panie Michale czy to znaczy że, nie będę mógł zagrać w turnieju ,skoro przyjmuje Pan tylko tych co grają regularnie w powolninaku?
W powolniaku nie grałem dlatego że, w ówczesnym czasie nie miałem stałego dostępu do komputera Sad Tak więc ,dla osłody chciałbym zagrać w tym turnieju :)Pragnałbym jeszcze wspomniec że, nie grałem blitzów ,poniewaz to nie moje czasy i mógłbym grać tylko na kurniku podobnie jak luke.(mam tak słabego kompa ze na GG sie zacina Smile )

Myślę że wyjątek mozna zrobic , i będzie Pan mógł zagrać...ale musi pan zagwarantować ze 1 partię tygodniowo będzie Pan mógł zagrac Smile
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 2 z 5