Ta cała sprawa bardzo mnie dziwi
Gdy dałem regulamin na forum, aby go przedyskutować, to nikt nie zgłaszał żadnych roszczeń. A po ogłoszeniu naglę są jakieś roszczenia.
No nie wiem jak to mam sobie tłumaczyć.
Czy to jest ludzka złośliwość, czy jakaś prymitywna zazdrość, że komuś coś się chce?
Jedno mnie cieszy, że pomimo tej całej nagonki.
Dalej chętni zapisują się do turnieju.
Potem nic dziwnego, że tym kraju społecznictwo upada,że chcącym coś zrobić kładzie się kłody pod nogi!
Pozdrawiam wszystkich i życzę pogody ducha _________________ Kompletny amator
Ta cała sprawa bardzo mnie dziwi
Gdy dałem regulamin na forum, aby go przedyskutować, to nikt nie zgłaszał żadnych roszczeń. A po ogłoszeniu naglę są jakieś roszczenia.
No nie wiem jak to mam sobie tłumaczyć.
Czy to jest ludzka złośliwość, czy jakaś prymitywna zazdrość, że komuś coś się chce?
Jedno mnie cieszy, że pomimo tej całej nagonki.
Dalej chętni zapisują się do turnieju.
Potem nic dziwnego, że tym kraju społecznictwo upada,że chcącym coś zrobić kładzie się kłody pod nogi!
Pozdrawiam wszystkich i życzę pogody ducha
To się nazywa POLSKIE PIEKIEŁKO a ty jesteś głównym mieszającym w tym kotle
Pozdrawiam i życzę powodzenia w turnieju i większej kreatywności w partiach niż w organizacji _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589
Niestety ale bajdurzysz Ptaku.
Proszę mnie nie ruszać bo ja przecież coś robię, a że podpieprzyłem regulamin to już jest w porządku, tylko ci złośliwcy nieszczęśni się mnie czepiają - tak to widzisz?
Ja tu widzę, że to właśnie Tobie się nie chciało rzeźbić regulaminu, bo prościej go po prostu skopiować. A nie wystarczyło zapytać o zgodę na skorzystanie z regulaminu ludzi, którzy poświęcili trochę swojego czasu by go stworzyć? Może by i wyrazili i byłoby całkiem cacy z jednym człowiekim na forum więcej, któremu się coś chce.
Bo domyślam się że autorzy wykazali się większą przyzwoitością i po prostu czekali czy aby wreszcie samemu nie przyjdzie Ci do głowy zapytać czy możesz...
Wolny_Ptak napisał:
Nie złośliwość tylko zwrócenie uwagi na drobną nieuczciwość, nie zazdrość bo akurat Tobie zazdrościć nie ma czego. A chciało to się jj'owi i Marcinosowi, nie Tobie.
Wolny_Ptak napisał:
Pewnie też ludzi z wyższym wykształceniem jest mniej, bo plagiatującym prace magisterskie kładzie się kłody pod nogi... _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
Nie no, nie sądziłem że to się tak rozwinie, zapytałem tylko czy była zgoda na skopiowanie tego regulaminu a tu poważnie się narobiło Mimo że nie zmieniam stanowiska wobec tego co się stało z regulaminem, przepraszam że stworzyłem kolejne pole do ostrej dyskusji:)
przepraszam że stworzyłem kolejne pole do ostrej dyskusji:)
Przecież to nie Twoja wina, to Wolny_Ptak coraz dalej brnie w zaparte, nie wiedzieć czemu, po Twojej uwadze była jeszcze możliwość przeprosić i poprosić Marcinosa i JJ'a, a tak... coraz durniej się robi nie turniej.
Lepiej nie usuwać. Niech zostanie ku przestrodze. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein
Widzisz Wolny_Ptaku, sprawa nie jest tak poważna jak moje może trochę niefortunne porównanie z plagiatami magisterek. To tylko obrazowało mechanizm zjawiska, broń boże jego ciężar gatunkowy. Więc nie reaguj panicznie, nie odwołuj imprezy skoro są na nią chętni. Ani jj, ani Marcinos nie opatentowali regulaminu czy formuły turnieju, więc spokojnie można pomysł powielać na innych forach. Można też organizować turnieje na tym forum korzystając z ich pracy jako wzorca i modyfikować go do swoich potrzeb. Ale branie jak leci i stosowanie na tym forum... po prostu nie wypada! Bez ich zgody, oczywiście, ale jak ich znam, to poproszeni jeszcze by się cieszyli I Marcinosowi na odmę dobrze by to zrobiło, i jj parę kotków by ocalił... Więc nie wylewaj dziecka z kąpielą, tylko jeśli się chłopaki zgodzą - GRAJCIE! _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
Szczególne przeprosiny dla Marcinosa i JJ'a. Sorry chłopaki postąpiłem głupio!
Przeprosiny przyjęte [przynajmniej przeze mnie]. Cieszy, że jeszcze komuś "się chce". Warto jednak wziąć poprawkę na zdanie większości, a nie działać "na urra". _________________
Więc nie wylewaj dziecka z kąpielą, tylko jeśli się chłopaki zgodzą - GRAJCIE!
Moim zdaniem powielanie formuły na dłuższą metę mija się z celem, bo może przyjść znudzenie [formułą, nie samymi szachami]. Proponuję Wolnemu_Ptakowi przyłączyć się doTEGO pomysłu, albo zorganizować jakiś puchar.
Tak swoją drogą, czy nasi kochani prześmiewcy czekają na zaproszenie do gry? Zapraszamy do zapisywania się : ) _________________
Janczewski! masz rację popełniłem błąd powinienem zapytać się, o zgodę twórców regulaminu powolniaka. Trudno człowiek na błędach się uczy.
Ażeby nie robić więcej zamieszania.
ODWOŁUJĘ TURNIEJ!
Jeśli kogoś uraziłem, to bardzo przepraszam
Już zapomniane. Swoją drogą, Michałowi rzeczywiście przydałaby się stronka turniejowa, nic nie sugerując _________________ Należę do grupy trzymającej trolling