Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak zrobić wysoki ranking na kurze ?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 8:03 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Te figurki przypominaja mi games.yahoo.com.
Tam kilka lat gralem ,jak upiekszyli figurki to Wladek podziekowal im. Miedzy czasie powstal kurnik z jajami i tam grywalem po 170 gier na dobe.
Teraz na kurze mam nik > oszustmam3000 <
Bede handlowal nikiem ,jak ktos kupi odemnie konto ,to jeszcze w nagrode dostanie jakas knige ze 5555 diagramami. Konto stawiam na licitacje mam ranking 1220 po trzech grach.
Prosze sie zapisywac i nie pchac sie ....trzymac odpowiedni fason.
Fason oszusta szachowego.

Ps.
Oszusci sa potrzebni ,by reklamowac Szachy ,a ich przeciwnicy sa potrzebni ,by bic piane.....
Czytelnicy forum lubja czytac cos o oszustach i chetnie rowniez lubia cos napisac...
Wiec prosze pisac na powaznie dla humoru i dla draki

Zielarz
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 8:15 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

i to gra za zawodnika ? Confused takie cos moze grac np za kogos na kurniku ? ehh..

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 8:35 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Program akurat obsługuje tylko... wszystkie pokoje na yahoo Smile. A mało ich nie jest... Laughing. Pierwszy screen pochodził z www, drugi już po własnoręcznym odpaleniu na moim kompie. Tak, to gra samodzielnie za zawodnika, odrzuca niechciane propozycje w trakcie gry, po zakończeniu każdej gry tworzy nową i jeszcze zachowuje wyniki jako .pgn... Rolling Eyes. Przynajmniej tak wynika z jego opcji. Testować w praktyce nie zamierzam, bo i potrzeby takiej nie odczuwam. Chciałem Wam tylko uzmysłowić, że takie coś jest możliwe... I skoro na yahoo, oraz na pewnym jeszcze innym serwerze ( inna wersja tego samego proga ), to i pewnie na kurze również... Program w wersji testowej, płatny za pełną i nie działa, jak się przekonałem, po aktualizacji... Tyle o moich spostrzeżeniach. Władku, po ile to konto z rankingiem 1220 ? Laughing

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 9:24 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jak kupisz taki nik oszusta to za odwage podaruje Tobie jakas ksiazke...
Tylko bedziesz zmuszony grac takim nikiem ,a pierony bedzies dostawal od uczciwych , ale slabych szachistow.
Mlodzi szachisci sa ambitni i oszukiwanie uwazaja jak przestepstwo wojenne.
Doswiadczeni szachisci nie robia z tego problemu ,bo to jest serwer dla rozrywki szachowej a nie dla wyniku sportowego. Tu sie nie wygrywa dolarkow ,ranking nie jest w ksiedze Guinnessa ani w AlbumachFIDE.
Tej prostej wiedzy nie rozumieja mlodociani szachisci..... ale z wiekiem i oszustow pokochaja...
Itor pewno rowniez oszukiwal ,a jest wykladowca Akademi Szachowej.... Trenerem znanym ,sedzia szachowym i dzialaczem....

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 9:54 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No to sprawa warta przemyślenia... A książka będzie z Władkowym autografem i dedykacją jakąś ? I koniecznie powinna mieć dużo diagramów Smile.

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 10:17 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Idea Z takim progiem to tak jak i z nozem. Mozna uzywac do celow dobrych jak i niedobrych. Rownie dobrze sa przeciez samograjace kompy, ktore sa ustawiane na rozne poziomy gry i jesli chcesz sie sprawdzic to zapraszasz go gry. Swego czasu na serwerze USCF Live grywalem sobie z takowymi niekiedy na 3 lub 5min i zaskakiwalo mnie, ze nawet do poziomu 1700 nie bylo wcale lekko. Tak wiec ZASTOSOWANIE jest w tym wypadku kluczowe. Swego czasu jakis koles robil program co mogl grac na jajach i dosc mocno sobie radzil - a przy tym mial mozliwosc dosc duzych regulacji ustawien i nawet wyboru ruchow (pod wzgledem sily i oceny). Oczywiscie ponoc nawet nie migal, ale autor porzucil dalsze jego rozwijanie i opublikowal tzw. kod zrodlowy (jesli db rozumiem). Zwie sie to szachotron. Moze sprawdzisz te info Petrosjanku? Rolling Eyes
http://szachotron.blogspot.com/

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 10:43 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

petrosjan napisał:
No to sprawa warta przemyślenia... A książka będzie z Władkowym autografem i dedykacją jakąś ? I koniecznie powinna mieć dużo diagramów Smile.

Pisze do Ciebie o Diagramach szachowych ,a wyslac nie potrafie ...cos mnie wybija... moze nie mam tobie przesylac 11 tysiecy tych kwadracikow...

Zielarz
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 10:49 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

i co to za przyjemnosc grac takim gownem szachowym co za ciebie gra...

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 11:14 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wladek napisał:

Pisze do Ciebie o Diagramach szachowych ,a wyslac nie potrafie ...cos mnie wybija... moze nie mam tobie przesylac 11 tysiecy tych kwadracikow...

Bardzo bym chciał te 11 tyś kwadracików... Miałbym nad czym się głowić Smile.

Co do szachotrona, to też już o nim czytałem... Dodaje z tego co widziałem na screenach parę klawiszy do stołu... Laughing. Niestety, ja nie programista, żeby dalej rozwijać projekt, ani też myśleć o wypróbowaniu go.

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 11:29 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zielarz napisał:
i co to za przyjemnosc grac takim gownem szachowym co za ciebie gra...

To taka sama przyjemnosc jak pilotowanie samolotem co ma automat wlaczony pilotowania.
W ameryce samochody sa tz,automatyki i kierowca nie ma przyjemnosci w prowadzeniu samochodu.
Brak szpany jak to mowia na Slasku.
W rachunkach tez brak szpany, bo kalkulator nam to zabiera liczenie. Tak to jest z ta technologia i automatyzacja w 21 wieku. Szachisci trenuja na komputerach a nie na szachownicy. Wladek trenuje na diagramy , a szachow juz sie pozbyl ,porozdawal wszystkim znajomym,lub powysylal do polski ,bo tam tylko na szachownicy trenuja i graja.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 11:48 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wladek napisał:
Bede handlowal nikiem ,jak ktos kupi odemnie konto ,to jeszcze w nagrode dostanie jakas knige ze 5555 diagramami. Konto stawiam na licitacje mam ranking 1220 po trzech grach.
Daj już znać jak konto znajdzie się na licytacji. Oferta wygląda interesująco.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Death
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 11:54 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sztuką jest oszukiwac i nie byc złapanym!
Tak samo jak znalezienie progra grajacego za nas
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 11:58 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Petrosjan juz wyrazil chec nabycia.
Jak beda nastepni chetni na konto oszusta ,to bede zakladal nastepne... Oszukancze konta i tak kurnik bedzie slawny przez tego niepoprawnego Oszusta z hameryki. Narobie sobie wrogow i w nagrode zostane wylogowany ze wszystkich forow w Polsce.
Przestane pisac i dobrze mi to zrobi.... bede ukladal zadania seryjne do szuflady...

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 12:02 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sztuka jest pisac ze sie oszukuje ,a nie potrafic oszukiwac... nawet jak bym chcial.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 12:35 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wladek napisał:
Petrosjan juz wyrazil chec nabycia.

Eeee tam, zaraz wyraził... Petrosjan zmienny jak kobieta, a i ta kisążka pewnie za wiele by mi nie pomogła... Przekaż ją lepiej Acidity, który chowa i uczy dwójkę obiecujących szachistów Smile. Im bardziej się przyda.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 2 z 3