| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
tpp Hetman

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 7:24 pm Temat postu: |
|
|
|
| wojtzuch napisał: | | Marcinos napisał: | | Zadam głupie pytanie - jak to zrobić? Też jestem ciekawy co loża szyderców tam wymyśliła... |
W Babaschess pojawia się nowa zakładka w okienku rozmowy, Watchbot, w której można kliknąć łącze, aby wysłać zapis rozmów na maila albo otworzyć specjalną stronę z interaktywnym zapisem partii wraz z komentarzami. To samo powinno pojawić się w konsoli. |
Szukałem bo zapomniałem
Tutaj będzie "pod ręką" _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
wgsh Użytkownik zbanowany

|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 11:16 pm Temat postu: babas czy arena ? |
|
|
|
Który program lepszy do serwerów sieciowych takich jak FICS, babas czy Arena 1.1 ?
Proponuję zgrać na pulpit te pliki a nastepnie porównać jak wygląda typowa konfiguracja babasa a konfiguracja Arena w trakcie gry na FICS
http://ffp.yoyo.pl/roboczy/arena11.gif
http://ffp.yoyo.pl/roboczy/babas.gif
bo mam wrażenie ze ten babas to jest dobry dla bobasów, biorac pod uwagę jego wygląd
dodam że aby w arenie miec bierki USCF to trzeba zainstalowac ChessBase light (darmowa wersja ChessBase do sciągnięcia z ChessBase), lub Fritza; oraz ze gry na serwerach nie wspierają jak na razie wersje Arena beta |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 11:49 pm Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| wgsh napisał: | | bo mam wrażenie ze ten babas to jest dobry dla bobasów, biorac pod uwagę jego wygląd | A co w nim jest nie tak? |
|
| Powrót do góry |
|
wladek Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 12:19 am Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| acidity napisał: | | wgsh napisał: | | bo mam wrażenie ze ten babas to jest dobry dla bobasów, biorac pod uwagę jego wygląd | A co w nim jest nie tak? |
Bardzo kiepski ten bobas. Pewno powstal 15 lat temu. _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 8:31 am Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| wgsh napisał: | Który program lepszy do serwerów sieciowych takich jak FICS, babas czy Arena 1.1 ?
Proponuję zgrać na pulpit te pliki a nastepnie porównać jak wygląda typowa konfiguracja babasa a konfiguracja Arena w trakcie gry na FICS
http://ffp.yoyo.pl/roboczy/arena11.gif
http://ffp.yoyo.pl/roboczy/babas.gif
bo mam wrażenie ze ten babas to jest dobry dla bobasów, biorac pod uwagę jego wygląd
dodam że aby w arenie miec bierki USCF to trzeba zainstalowac ChessBase light (darmowa wersja ChessBase do sciągnięcia z ChessBase), lub Fritza; oraz ze gry na serwerach nie wspierają jak na razie wersje Arena beta |
Mam prośbę, możesz podać linki do zrzutów jak wygląda nietypowa konfiguracja w/w programów, bo wspominasz coś o braku czcionek w Arenie, ale szansy babasowi to już nie dajesz. A może Ty po prostu nie Wiesz o czym rozprawiasz  _________________ Ja Ciebie też |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:24 am Temat postu: |
|
|
|
Chodzi o bierki? Do Babaschess jest sporo dodatkowych zestawów, łącznie z tymi fritzowskimi. _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 12:40 pm Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| wladek napisał: | | acidity napisał: | | wgsh napisał: | | bo mam wrażenie ze ten babas to jest dobry dla bobasów, biorac pod uwagę jego wygląd | A co w nim jest nie tak? |
Bardzo kiepski ten bobas. Pewno powstal 15 lat temu. | Powiedziałbym, że w porównaniu do areny interfejs babasa jest wyjątkowo nowoczesny. |
|
| Powrót do góry |
|
chess_amator Goniec

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 2:45 pm Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| acidity napisał: | | Powiedziałbym, że w porównaniu do areny interfejs babasa jest wyjątkowo nowoczesny. |
Popieram wypowiedz kolegi. Dodatkowo Arena jakos mnie nie przekonuje (chociaz wcale nie twierdze, ze jest zla).
Ponadto mysle, ze chyba troszke "upiekszyles" tzw. typowe zrzuty ekranu. Osobiscie uzywam duzo ladniejszych figurek w Babasie i naprawde znakomicie mi sie gra! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra. |
|
| Powrót do góry |
|
wgsh Użytkownik zbanowany

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:00 pm Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| acidity napisał: | | wgsh napisał: | | bo mam wrażenie ze ten babas to jest dobry dla bobasów, biorac pod uwagę jego wygląd | A co w nim jest nie tak? | Wszystko
| wladek napisał: | | Bardzo kiepski ten bobas. Pewno powstal 15 lat temu. | to szajs jest
| Janczewski napisał: | | Mam prośbę, możesz podać linki do zrzutów jak wygląda nietypowa konfiguracja w/w programów, bo wspominasz coś o braku czcionek w Arenie, ale szansy babasowi to już nie dajesz. A może Ty po prostu nie Wiesz o czym rozprawiasz | -nie znam takowych linków
| wojtzuch napisał: | | Chodzi o bierki? Do Babaschess jest sporo dodatkowych zestawów, łącznie z tymi fritzowskimi. |
| chess_amator napisał: | | Ponadto mysle, ze chyba troszke "upiekszyles" tzw. typowe zrzuty ekranu. Osobiscie uzywam duzo ladniejszych figurek w Babasie i naprawde znakomicie mi sie gra! |
-to co na zrzucie i tak jest o wiele lepsze od tych 'dodatkowych'
-znalazłem te linki więc ich nie mogłem 'upiększyć'
tpp |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Czy mógłbym przeczytać jakieś konkrety, a nie tzw. pustosłowie?
| wgsh napisał: | | acidity napisał: | | A co w nim jest nie tak? | Wszystko
to szajs jest |
| wgsh napisał: | nie masz zielonego pojecia o czym mówisz, jak zawsze zresztą
proponuje więcej nie spierać sie o ten marny program, i probować bronić sprawy z góry przegranej; Janczewski jak zwykle się pomylił i próbuje jeszcze parę osób ze sobą na dno pociągnąć | Masz rację, nie spierajmy się o "ten marny program" bo nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz (jak dotychczas żeśmy stwierdzili).
Weź pod uwagę, że MY CHCEMY używać ten program, który choć dziadowski i dla bobasów, to realizuje nasze mało ambitne wymagania. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Przy okazji, ja mam taki układ (pomijając niedoczasy, gram na drewnianej desce, więc nie potrzebuję większej na ekranie):
klik
Bierki i deska jak we Fritzach. _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 7:43 pm Temat postu: Re: babas czy arena ? |
|
|
|
| wgsh napisał: | | Proponuję zgrać na pulpit te pliki a nastepnie porównać jak wygląda typowa konfiguracja babasa a konfiguracja Arena w trakcie gry na FICS |
Mam jeszcze pytanie co do metodologii: dlaczego w Babasie włączyłeś konsolę (która zmniejsza szachownicę), a w Arenie nie, i dlaczego uważasz, że konsola gry jest typowym elementem w trakcie gry? _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
Warcabista Pion

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 8:21 pm Temat postu: |
|
|
|
Tam Arena i BabasChess prezentują się o wiele lepiej. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
chess_amator Goniec

|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 4:43 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 8:19 am Temat postu: |
|
|
|
Proponuję nie karmić trolla
żegnam kolegę wgsh czy jak to tam ano nimek się przedstawia. _________________ Ja Ciebie też |
|
| Powrót do góry |
|
|