Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dzielny i zawzięty jasnoniebieski :]

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 8:07 am
Temat postu: Dzielny i zawzięty jasnoniebieski :]
Odpowiedz z cytatem

Wchodzę sobie nocą na kurę, ustawiam na 5 minut patrzę dosiada się jasnoniebieski... Myślę sobie - zagram jedną, dwie i pewnie pójdzie sobie... Chyba nie przegram ? Wink Jedna partia, druga, ja start po każdej, on start i... wymiękłem po 38 !!!! Shocked Rezultat udało mi się" wywalczyć " korzystny - 36 wygranych, 1 porażka i 1 remis ( doprowadziłem do pata Laughing ). Gdyby nie to że dałem sobie spokój z grą przy passie +30, to koleś by mi nie odpuścił... To się nazywa głód gry, pragnienie wygranej i uparte dążenie do celu... Postawa godna pozazdroszczenia :]. Jakby mnie czerwony ograł, to raczej bym z nim tylu partii nie grał, tylko zwiał pewnie już po drugiej... Rolling Eyes.

I znowu sen szlag trafił... Jest już 8, to czas na śniadanie, nastą kawę ostatnimi czasy i... znowu do kompa... A w niedzielę znowu będę podstawki robił ku uciesze turniejowiczów blitza Twisted Evil. Wy to macie szczęście... Wesołego jajka, mokrego królika iiii tttyylllluuu petrosjanów... Laughing.

Zielarz
Pion
Pion

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 9:07 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

zabawny jestes petrosjan Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 11:35 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zielarz napisał:
zabawny jestes petrosjan Laughing

A pewnie:) troszkę po 1:00 nazwał mnie mięczakiem jak wyłączałem kompa:P
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 12:31 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie dość, że mięczak, to jeszcze skarżypyta... : Laughing.

Kaczmar
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 12:39 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wprawdzie nie jestem ekspertem w krótkich partiach bo takowych raczej nie grywam za często to jednak wydaje mi się, że bardziej wartościowe jest rozegrać 30 partii z przeciwnikiem dużo mocniejszym (nawet przegrywając te 30 partii) niż z przeciwnikiem słabszym (wygrywając te 30 partii) ponieważ po takiej lekcji jest wspaniały materiał do analizy.
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 12:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kiedy ja wcale nie zamierzałem grać tylu partii na kurze... Plan był jasny i klarowny - wleźć, stłuc kogoś parę razy, najlepiej żółtka i samemu być znowu żółtym... Zresztą przypuszczam, że mój przeciwnik wychodził z takiego samego założenia jak Ty i dlatego mi nie odpuszczał... Laughing. Mimo wszystko nie żałuje poświęconego czasu na grę - dobrze się bawiłem, a jeżeli przy okazji ktoś na tym skorzystał i czegoś się nauczył, to ja w tym nic złego nie widzę hehe. Kto wie, może dzięki mnie zostanie miszczem w przyszłości ? Wkurzy się tymi porażkami i będzie codziennie ćwiczył 16 h przy szachownicy, w tym 12 aż robiąc diagramowe zadania Wladka Smile.

urzytkownik_1
Pion
Pion

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 1:03 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kaczmar napisał:
Wprawdzie nie jestem ekspertem w krótkich partiach bo takowych raczej nie grywam za często to jednak wydaje mi się, że bardziej wartościowe jest rozegrać 30 partii z przeciwnikiem dużo mocniejszym (nawet przegrywając te 30 partii) niż z przeciwnikiem słabszym (wygrywając te 30 partii) ponieważ po takiej lekcji jest wspaniały materiał do analizy.

Ale tutaj chodzi o ranking na kurniku Smile Ja np. znalazłem na kurniku gościa który ma lekko ponad 1600 a partie grywa tylko z niebieskimi na 60 min. Ja osobiscie rankiem na kurze się nie przejmuje ,bo po co mi powiedzmy 1700 Question Kurnik traktuje jako forme nauki i zabawy Smile
Pozdrawiam
Powrót do góry

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 2:20 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Idea Jest co najmniej kilkudziesieciu "harpaganow", ktorzy beda grac az padna. Osobiscie w ciagu 5lat grania na jajach trafilem na 5-6. Niemniej mysle, ze nie jest to chwala, aby "przetrzymac" takiego goscia, bowiem placi sie za to W INNY SPOSOB (nie spaniem, zarywaniem nocek, obowiazkow, itd). Niemniej jest co najmniej kilku niebieskich co moga niezle stluc zoltych (1600-1700). Rolling Eyes

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 9:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chess_amator napisał:
Niemniej jest co najmniej kilku niebieskich co moga niezle stluc zoltych (1600-1700). Rolling Eyes

Bez przesady, co najwyżej mogą sprawić od czasu do czasu niespodziankę jak żółty coś podstawi lub jak postanowią grać programem Rolling Eyes . Pamiętam jak kiedyś grałem w jakimś prywatnym turnieju na kurniku, miałem wówczas chyba(to już było dawno, więc mogę się mylić) 2/2 pkt. i w trzeciej rundzie grałem z niebieskim. Zdziwiło mnie już samo to, że niebieski wygrał 2 pierwsze rundy, więc już zacząłem coś podejrzewać. W partii dość szybko wpadłem w gorszą pozycję mimo, iż według mnie źle nie grałem, dodatkowo przeciwnik wykonywał posunięcia w bardzo regularnych odstępach czasu więc byłem pewien, że gość grał programem. Zacząłem wówczas otwarcie pisać na ogólnym czacie, że ten niebieski oszukuje. Dziwnym zbiegiem okoliczności gość nagle zaczął grać bardzo źle i momentalnie poległ Rolling Eyes .
Powiem tak- jak żółty gra na swoim normalnym poziomie, to niebieski nie ma żadnych szans na wygranie z nim, bo to jest różnica kilku klas.
Powrót do góry

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Mar 23, 2008 4:57 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:
Powiem tak- jak żółty gra na swoim normalnym poziomie, to niebieski nie ma żadnych szans na wygranie z nim, bo to jest różnica kilku klas.

Arrow Owszem, to regula, ale niekiedy (!) zdarzaja sie paskudne wyjatki! Embarassed Oczywiscie programistow zupelnie pomijam z rozwazan! Rolling Eyes

PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Mar 23, 2008 9:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie zgodzę się, mam niebieski ranking i niejednokrotnie pokonywałem w blitzu żółtych, pomarańczowych i niejednego czerwonego Smile
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 1 z 1