Pat pięknie rozwalił Matiego.
a b c _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Czw Mar 20, 2008 9:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuję za grę, analizę nadrobię jutro, być może jeszcze dziś jak trochę odejdę od kompjutra Tak na szybko: Przygotowałem na 2.c3 przejście do francuskiej z szybkim c5, po wymianie na d5 kalkulowałem grę z izolakiem "d" ale bicie na c5 było moim zdaniem nienajlepsze ze względu na tą baterię wiążącą wieżę f1, po Sb3 planowałem przenieść gońca i hetmana odpowiednio na d6 i c7 i akurat to posunięcie ( Hc7) okazało się najlepsze a z pomocą przyszedł mi ruch Gf4:) od tamtego momentu czarne mają inicjatywę choć obawiałem się kilku możliwości białych związanych z wieżą na e8 ( paradoksalnie dziwne wydawałoby się odskoki skoczka odsłaniające wieżę e1 zajęły mi najwięcej czasu). Po zdobyciu figurki od razu włączyłem tryb " wymieniaj co się da" xD I choćby dlatego zdecydowałem się na Gf2+ Raczej Gb6 było lepsze, ale tak jak napisałem wyżej wymiana to wymiana i taki był priorytet:)Skończyło się prostym He3+ i Matti pozwolił dać sobie ładnego mata Beniowskiego Jeszcze raz dziękuję za grę i kibicom za przybycie:)
Nie no Pat wymiatasz, same zwycięstwa, niezłe postępy musiałeś zrobić. Widzę, że chyba jako pierwszy skończysz wszystkie mecze grupowe, więc w wolnej chwili wyzywam Cię na pojedynek- 2 partie, godzina czasu na ruch, kurnik .
Nie dostałem jeszcze pliku PGN z partii Janczewski-Warcabista.
Nie kumam.
W elementy wysłane mam: 19 marca 2008 13:26 do itd. nie będę tu podawał Twojego adresu, skoro sam go nie podałeś na stronie technicznej, wysyłanie pod przymusem w komunikacie jest, ale gdzie to już nie, luzik
Jak widać wysłałem prawie zaraz po partii.
Nie dostałeś, trudno drugi raz pod ten sam adres, zapewniam, że właściwy nie wyślę. bo i po co skoro to nie działa.
Partię wklejam tutaj:
Nie no Pat wymiatasz, same zwycięstwa, niezłe postępy musiałeś zrobić. Widzę, że chyba jako pierwszy skończysz wszystkie mecze grupowe, więc w wolnej chwili wyzywam Cię na pojedynek- 2 partie, godzina czasu na ruch, kurnik .
Dlaczego nie, ale najpierw mój wysłannik Petrosjan zbada teren Graliście już tą partię? czekam na wynik
Dlaczego nie, ale najpierw mój wysłannik Petrosjan zbada teren Graliście już tą partię? czekam na wynik
Nie Ty jeden, na wynik tej partii trzy czwarte forum czeka
I będzie New Deal na tym forum, i końcówki trzeba będzie znać, wynikną nowe zależności Master-Slave między użytkownikami... Panowie, gramy! nie ma czasu:P
Zwariowali... Godzina na ruch... omg . Śmiem jednak twierdzić, że bym to wygrał... Po słabej grze z mojej strony, na czas . Partia trwałaby max około 80 - 100 h, a ja przyzwyczjony dzięki różnym mmog'om do małej ilości snu... Zapałki w oczy i jechane... . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
W elementy wysłane mam: 19 marca 2008 13:26 do itd.
Janczewski napisał:
Sorki adres jest w stopce, to ten sam adres, na który wysłałem partię.
Dziwne, bo sprawdzałem kilka razy i mail nie doszedł, nie ma go nawet w spamie. Jedyny jaki mam od Ciebie to z dnia 12-03-2008 22:09. Najwyraźniej nie tylko poczta polska gubi priorytety ; ) _________________
W elementy wysłane mam: 19 marca 2008 13:26 do itd.
Janczewski napisał:
Sorki adres jest w stopce, to ten sam adres, na który wysłałem partię.
Dziwne, bo sprawdzałem kilka razy i mail nie doszedł, nie ma go nawet w spamie. Jedyny jaki mam od Ciebie to z dnia 12-03-2008 22:09. Najwyraźniej nie tylko poczta polska gubi priorytety ; )
To co wysyłać jeszcze raz, czy sobie poradzisz z tym co zapodałem w poście wyżej?
Nie kumam dlaczego nie doszło, widać nic(nić~sieć~internet) nie jest doskonałe. _________________ Ja Ciebie też
Z petrosjanem to ja sobie regularnie poprawiam ranking , ale godzinnych partii nie chce ze mną grać . Mam nadzieję, że kiedyś będzie zmuszony ze mną grać na taki czas .
Dziękuję za grę, na szybko skąd wziął się pomysł na debiut, mianowicie natknąłem się ostatnio na coś takiego: http://youtube.com/watch?v=JOZLHeKWhTQ
ogladając filmiki szachowe na youtube i zdecydowałem dzisiaj, bez ryzyka sprawdzić ów wariant. Na szczęście udało się zaskoczyć przeciwnika, choć podobnie jak w niejednej mojej poprzedniej partii zabrakło trochę spokoju i w dwóch momentach zagrałem za szybko, pierwszy raz (Dziękuję Keino za uwagę) Sc3 zamiast natychmiastowego h4 zostawiającego hetmana w potrzasku, dałem mu wyjście przez c6 , ale to jest nic wielkiego w porównaniu do następnego posunięcia po Ha5:) Hetman po b4 jest w potrzasku i nie ma pola do gry, a ja złasiłem się na skoczka, który... też nie ma gdzie odejść Na pewno popełniłem jeszcze kilka drobnych niedokładności , jednak dotyczyły już realizacji dośc wyraźnej przewagi figury i nie wpłynęły na wynik partii. Dziękuję wszystkim grupowym rywalom za grę.