Wysłany: Czw Lut 28, 2008 1:28 pm Temat postu: III turniej forumowiczów w szachach powolnych
Witam,
wszystkie niezbędne informacje dotyczące turnieju znajdziecie na stronie:
http://pub.szachista.com/3ed_turnieju/index.html
W tym wątku proszę podawać terminy partii oraz ich wyniki. Bardzo mile widziane komentarze do partii, mniej lub bardziej rozbudowane. Jesteśmy tu po to, by się od siebie uczyć i im więcej skorzystamy, tym lepiej.
Życzę wszystkim dobrej zabawy. _________________ Należę do grupy trzymającej trolling
Ostatnio zmieniony przez Marcinos dnia Czw Mar 06, 2008 6:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Postanowilismy zmienic za obustronną zgodą termin na ( mam od jutra turniej w Pruszczu Gdańskim i na dodatek 2 rundy tempem 2h,ale Jakub był fair i się zgodził abyśmy dzisiaj zagrali,ponieważ jutro byłbym padaczka ):
Dzisiaj ( 29 luty 2008r.) o godzinie 20:00
jakubinho ( białe ) - Michał95 ( czarne )
FICS
Zapraszam _________________ II kat.szachowa , zawodnik SKF Korsarz Gdynia
Ufff.... dzieki Jakub za grę popełniłem kilka błędów w debiucie I za zbyt wolny rozwój,musiałem oddac piona,w końcówce widać że Jakub ma pewne braki ... ale je nadrabia ! uważac na niego , no cóż mój debiut w tym turnieju udany i już z Jakubem drugą partię białymi co stawia mnie w dobre sytuacji .Analiza szersza może jutro.. a tymczasem Pozdrawiam
PS. przesłać JJ pgn. ?? _________________ II kat.szachowa , zawodnik SKF Korsarz Gdynia
Heh ... proszę was o nie oglądanie tej partii ... bynajmniej mojej gry ...
Można czasem spaść z krzesła widząc pewne ruchy ...oczywiście ze śmiechu nie z podziwu hehe .Teraz ja dodam coś od siebie ,po pierwsze dziękuje Michałowi za grę i składam gratulacje ,po drugie pomimo porażki moich błędów i tych wszystkich baboli jestem zadowolony bo widzę mały ale stopniowy progress.Po tej partii nabrałem troszkę pewności siebie ale nie tej negatywnej.Co będę pisał więcej jak doszliście do ostatniej kropki to pewnie śpicie z nudów już przy moim poście.Mogę tylko powiedzieć ,że ten turniej to strzał w dziesiątkę.A co do partii od strony poziomu to myślę ,że stała na dobrym poziomie chociaż po analizie pewnie znajdzie się tyle błędów ,że to szok.Żałuję tylko ,że oddałem inicjatywę w pewnej części partii bynajmniej tak mi się zdawało ,że ją mam To już naprawdę wszystko _________________ http://video.google.pl/videoplay?docid=4762737949161448589
Mój film o historii Polski.Jakość spowodowana przez
video google ;/
No nie. Stało się najgorsze, co mogło się stać Lag na 15 minut, zerwane poączenie z serwerem, a wszystko to dzięki moim kochanym sąsiadom, którzy 24h na dobę ściągają, ile wlezie (jestem w sieci LAN). Bardzo przepraszam wszystkich, zwłaszcza Zielarza, za to, co się stało I z wielkim żalem muszę zrezygnować z dalszej gry. Bo, jak widać po tym, co się stało, już nie będzie się dało grać Chyba, że ktoś widzi rozwiązanie na ten problem, to bardzo proszę o radę...
Mysle, ze dzis byc moze nie bedzie mozliwosci, niemniej jednak trzeba poprobowac kilka razy pograc na FICS, a pozniej tak dogadac sie, aby sasiedzi nie musieli zaklocac przebiegu gry! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Mnie rowniez jest przykro ze nie dokonczylismy gry,bieglem na leb na szyje z uczelni zeby z toba zagrac , jednakze partia jest zapisana i jestem sklonny ja dokonczyc po moim powrocie z obozu , moze do tego czasu ustabilizuje sie sprawa z twoim internetem.
.Analiza szersza może jutro.. Smile a tymczasem Pozdrawiam
PS. przesłać JJ pgn. ??
Michał, Kuba - analiza koniecznie! Nie jestem teraz w domu i nie mam jak obejrzeć partii, dlatego tym chętniej coś o niej poczytam i jestem przekonany, że nie tylko ja. Co do PGN'a Michał... Odpowiedz sobie sam, czy chcesz punkt za to zwycięstwo czy nie? I dzięki chłopaki za krótki komentarz - to miło dowiedzieć się od was czegoś na gorąco. Suchy wynik niewiele powie, natomiast wasze opinie już tak! Powtarzam, pokuście się (może wspólnie) o analizę.
Co do kłopotów Butter - nie poddawaj się, tylko kombinuj ile wlezie, by móc grać w znośnych warunkach. Znając sytuację, przeciwnicy z pewnością będą bardziej liberalni w razie prośby o przełożenie gry (mam nadzieję ). Wierzę,że partię dokończycie na spokojnie, gdy Zielarz wróci.
Post Kuby jest ładnym podsumowaniem rozpoczęcia turnieju. Jeśli jedna tylko osoba skorzysta choć odrobinę w swojej drodze na szachowy olimp dzięki temu turniejowi, to znaczy, że warto było! Tylko tak dalej. _________________ Należę do grupy trzymającej trolling
Lag na 15 minut, zerwane poączenie z serwerem {...}
Na kurze byłaby sprawa zakończona. Teraz już wiesz, dlaczego FICS jest lepszym serwerem. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs
Mysle, ze warto dzielic sie przede wszystkim wrazeniami z gry! Nie tylko tym, ze "atakowalem ale podstawilem i koniec", ale bardziej: nie wiedzialem co zrobic, gdy..., jak zaczalem to pozniej mniej sie balem, ze... i temu podobne. Dlatego z mojej strony prosba o to, aby raczej podawac to co kto przezywal a nie jedynie ze ktos "mial wygrana". _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.