Dostałem PW od Keino w sprawie przełożenia meczu i rewanżu na inny termin, bo w tym tygodniu nie może, także partie są odwołane. Jeszcze nie ustaliliśmy terminów dwumeczu. _________________
Wiem o sprawie. Przypominam, że należy rozegrać najpóźniej w tym roku. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
W związku z tym, że po zremisowaniu obu partii z keino wygrywam pierwszą nagrodę (wybieram 3 roczniki szachisty), przeznaczam ją na nagrody w turniejach organizowanych przez Szczecińskie Stowarzyszenie Szachowe Nagrody otrzymają oczywiście dzieci.
No i mamy ostateczne rozstrzygnięcie!
Gratulacje dla keino, który zdeklasował rywali. Jak widać, grał, bo lubi stąd też decyzja o zrzeczeniu się nagrody.
Gratulacje dla liska i jednocześnie podziękowania za gest.
Świetny turniej byka i gratki także dla niego. Graj więcej w realu, bo jedynka zdecydowanie w zasięgu ręki.
Krystian podszedł zbyt luzacko i dopiero 4 miejsce(jutro zagra jeszcze partię z Roksaną, ale dla niego ten wynik nic nie zmieni. No ale walczyć musi, bo jak przegra, znów, to dopiero się gromy posypią)).
Dalej matti, który nie zagrał fenomenalnie, ale dobrze.
Miejsce 6 brak honoru i ambicji. To źle wróży na przyszłość.
Miejsce siódme poohera, to dla mnie niespodzianka. Jak nauczysz się wygrywać z tymi teoretycznie lepszymi, to dwójkę zrobisz w mig.
Miejsce 8 i 9 jeszcze nie rozstrzygnięte.
Miejsce 10 wojtzucha, jak dla mnie nieco poniżej oczekiwań. Wydaje mi się, że za dużo uwagi kierujesz na fazę debiutową, a za mało na trening taktyki i liczenia wariantów. Możliwe, że szwankuje koncentracja, stąd też tyle podstawek.
Miejsce 11 JJThompson. Stawiasz pierwsze kroki i widać że od początku turnieju, kiedy to było tragicznie, z czasem robiło się coraz lepiej. Jak partie dłuższe, to jest znak, że są postępy. Byłem przekonany, że jak już zniknąłeś, to nie dokończysz turnieju. Cieszę się, że wróciłeś i szybko nadrobiłeś zaległości w grze. Trzeba było przy tym "depnąć" trochę na ambicję, ale to nie istotne. Jak nikt inny pokazałeś że masz charakter.
Niestety, mimo wszystko, gdy w tamtym okresie twierdziłem, że turniej ukończymy w 10-tkę nie myliłem się, jedynie pomyliłem adresy
Teraz byku wybiera swoją nagrodę: 2 roczniki szachisty lub książkę. Jeśli chcesz znać moją opinię na jej(książki) temat, to pisz na priv.
Ostatnio zmieniony przez acidity dnia Sob Gru 22, 2007 10:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Również gratuluję zwycięzcy turnieju i życzę dalszych sukcesów w rozwoju kariery szachowej.
Zapraszamy jutro, w niedzielę 23-go grudnia o godzinie 15:00 na partię Keino - JJThompson. Nie ukrywam, że liczę na frekwencję i doping, który mi się przyda
: ) _________________
Miejsce 10 wojtzucha, jak dla mnie nieco poniżej oczekiwań. Wydaje mi się, że za dużo uwagi kierujesz na fazę debiutową, a za mało na trening taktyki i liczenia wariantów. Możliwe, że szwankuje koncentracja, stąd też tyle podstawek.
Koncentracja, nonszalancja i długie okresy bez żadnych partii. Akurat nad kombinacjami w pierwszej połowie roku spędziłem więcej czasu niż nad debiutami. To znaczy nad debiutami spędziłem mnóstwo czasu (choć prawie zawsze w ramach studiowania całych partii), ale ja ogólnie mam ostatnio dużo wolnego czasu — zwłaszcza że pracuję w domu — i głównie poświęcam go na szachy, więc debiuty i tak były w mniejszości. Może ostatnio proporcje się zachwiały (choć bardzo dużo gram w sieci), ale w końcu zacząłem grać dużo nowych rzeczy.
Zresztą Krystian i keino też mi podstawiali _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery.
Gratuluje zwycięzcom - pierwsze miejsce keino żadna niespodzianką nie jest, a drugie miejsce liska jest nią dla mnie tylko dlatego, że nie wiedziałem przed turniejem jak gra. Wraz z kolejnymi partiami przekonywał, że jest świetnym graczem.
acidity napisał:
Świetny turniej byka i gratki także dla niego. Graj więcej w realu, bo jedynka zdecydowanie w zasięgu ręki.
Z trzeciego miejsca, jak i wyniku punktowego jestem bardzo zadowolony. Przyznaję, że miałem troche szczęścia (partia z poherem, Roksaną, remis z liskiem, wygrane z kompletnie nierozegranym mattim), ale podobno dobrym sprzyja szczęście )
Najbardziej żałuję wypuszczonego zwycięstwa z Krystianem - taka szansa może już się nie powtórzyć .
Wybieram nagrodę: 2 roczniki szachisty.
Pozdrawiam i jeszce raz dziekuje wszystkim za gre.
byku _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
Strona turnieju uzupełniona. Zamieściłem na niej komplet partii w pliku pgn do ściągnięcia.
Do turnieju przystąpiło 20 graczy, z czego 10 ukończyło turniej. Jeden został zdyskwalifikowany, jeden porzucił turniej na samym finiszu, a reszta wycofała się z niego samodzielnie we wcześniejszej fazie turnieju(poza stratą czasu ich decyzja nie miała wpływu na wyniki końcowe).
Łącznie rozegrano 143 partii, z czego białe osiągnęły wynik 42%, czarne 45%, a 13 % partii zakończyło się remisem.
Najdłuższa partia trwała 101 posunięć Marcinos - Kostrzewski 1-0, a najkrótsza 11 posunięć lisek - pooher 1-0
Dwa dni temu otrzymałem przesyłkę z gorącymi (lata 2004, 2005 ) rocznikami magazynu Szachista.
Dziękuje za przesyłkę.
Tym przyjemnym akordem możemy chyba formalnie zakończyć turniej (nie temat tpp, nie temat ...).