Gratuluje zwycięzcom - pierwsze miejsce keino żadna niespodzianką nie jest, a drugie miejsce liska jest nią dla mnie tylko dlatego, że nie wiedziałem przed turniejem jak gra. Wraz z kolejnymi partiami przekonywał, że jest świetnym graczem.
acidity napisał:
Świetny turniej byka i gratki także dla niego. Graj więcej w realu, bo jedynka zdecydowanie w zasięgu ręki.
Z trzeciego miejsca, jak i wyniku punktowego jestem bardzo zadowolony. Przyznaję, że miałem troche szczęścia (partia z poherem, Roksaną, remis z liskiem, wygrane z kompletnie nierozegranym mattim), ale podobno dobrym sprzyja szczęście )
Najbardziej żałuję wypuszczonego zwycięstwa z Krystianem - taka szansa może już się nie powtórzyć .
Wybieram nagrodę: 2 roczniki szachisty.
Pozdrawiam i jeszce raz dziekuje wszystkim za gre.
byku _________________ wykształciuch, łże elita, kiedyś będę oligarchą
Strona turnieju uzupełniona. Zamieściłem na niej komplet partii w pliku pgn do ściągnięcia.
Do turnieju przystąpiło 20 graczy, z czego 10 ukończyło turniej. Jeden został zdyskwalifikowany, jeden porzucił turniej na samym finiszu, a reszta wycofała się z niego samodzielnie we wcześniejszej fazie turnieju(poza stratą czasu ich decyzja nie miała wpływu na wyniki końcowe).
Łącznie rozegrano 143 partii, z czego białe osiągnęły wynik 42%, czarne 45%, a 13 % partii zakończyło się remisem.
Najdłuższa partia trwała 101 posunięć Marcinos - Kostrzewski 1-0, a najkrótsza 11 posunięć lisek - pooher 1-0
Dwa dni temu otrzymałem przesyłkę z gorącymi (lata 2004, 2005 ) rocznikami magazynu Szachista.
Dziękuje za przesyłkę.
Tym przyjemnym akordem możemy chyba formalnie zakończyć turniej (nie temat tpp, nie temat ...).