Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

polityka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 11:45 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Wreszcie wyżej wspomniany Janusz Korwin Mikke jest tam gdzie jego miejsce.Najbardziej konserwatywne ideowo środowiska połączyły się (...)

Przeżyliśmy ostatnio kilka ciekawych mariaży na scenie politycznej. Od dość logicznych (Radek Sikorski), poprzez tragikomiczne (Leszek Miller, boska Nelly) do zdumiewających i dramatycznych (ww. JKM).

Estoril, może w krókich słowach przywołasz podobieństwa w programach gospodarczych JKM i Romana vel Konia? Laughing
Nie ma ich? No co Ty ...
Żeby nie było tak, że za dwa lata jakiś inwestor przyjedzie do Polski i spyta jakie mamy udogodnienia dla inwestorów. I może usłyszeć: "Żadnych, ale za to wszyscy są zlustrowani ...".

Ku przestrodze ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 11:55 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla UPR podpięcie się pod LPR nie było dobrym pomysłem.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 12:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp napisał:
Dla UPR podpięcie się pod LPR nie było dobrym pomysłem.
Jedni i drudzy, to wykolejeńcy i jest to dla nich jedyna szansa, aby próbować zaistnieć w kolejnej kadencji. To tak skrajne środowiska, że nie mają nic do stracenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Paź 01, 2007 4:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

http://www.skubi.net/kirgizja-a4.html

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 11:12 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla tych, co nie oglądali debata K-K w iTYP
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

MaM_ii+
Nowy

PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 9:45 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja oglądałem Razz Wg mnie wygrał Kwaśniewski Razz Very Happy

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 12:49 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

MaM_ii+ napisał:
Ja oglądałem Razz Wg mnie wygrał Kwaśniewski Razz Very Happy

W Chicago byla bezposrednia transmisja radiowa.
Sluchalem uwaznie,bylo troche halosu,ale stawiam remis (szachowy) Kwasniewski,chcial byc dzentelmenem,ale Blizniach nie pozwolil mu,sierpowe zadawal,kilka nawet ponizej pasa.
Ostatnio lansuje blizniakow ( ale szachowych).

pooher
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:06 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Remis, ponieważ elektorat nawet nie drgnął. Niezdecydowani są nadal NIEZDECYDOWANI. A przecież o to była gra. I myślę, że obydwaj panowie mogli sie lepiej przygotować, patrząc na to z perspektywy ich interesu. Teraz czekamy na ważny ruch Tuska, który jeśli chce coś ugrać, a do stracenia ma praktycznie wszystko, łącznie z prezesowaniem partii, musi być aktywny.
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wręcz nie mogę się na to doczekać. Ten facet dał radę przerżnąć prezydenturę tydzień przed wyborami prowadząc 10%. Do spółki z innymi mógł obalić rząd Kaczyńskiego, ale się nie zdecydował bo sondaże dawały wtedy PO 40% i opłacało się grać na wybory. W rezultacie zmyślnie prowadzonej kampanii są teraz, wg różnych sondaży, 5% za PiSem, stracili najwartościowszego swojego człowieka a sam leader dał się zepchnąć na margines, i choć niby to szef największej partii opozycyjnej, jego zdanie liczy się dziś mniej chyba niż np Pawlaka. Wykona teraz ważny ruch? Toż nam się, pooherku, wskutek tego metro może zasypać Laughing

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 2:36 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Wykona teraz ważny ruch?
Za mało czasu aby O wykonała ważny ruch - detronizacja ob. Tuska.

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 4:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pomocnika Tuska lansuje na stronie Polskich Szachistow.
Atuty ma to zadanie jest 5 slabych promocji.
Pomocnik Tusk ma przyszlosc w Szachach.
Rolling Eyes
Informacja dla wyborcow.
Pomocnik > Platforma Obywatelska
Samomat >Samoobrona
Pat seryjny >PiS
Lewy Diagram >LiD

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tę listę, to trzeba promować, bo oto Arrow strażnicy moralności IV RP
Urzekła mnie sylwetka Macieja Giertycha - fantastyczna kariera! Inni też, wcale nie są gorsi, to naprawdę genialni ludzie - potrafili się odnaleźć wtedy, potrafią i teraz!
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 10:12 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wiesz co acidity?Dorosły człowiek a jak dziecko...Coś przeczytałeś i od razu cytujesz , wklejasz linki i się podniecasz.Większość tego tekstu to bzdury , idiotyzmy , kłamstwa i kampania z ostatniej chwili przygotowana dla trzody , o której we wcześniejszym poście wspominałem.Ale żebyś Ty , zdawało by się inteligentny człowiek nabierał się na 90% kretyńskiej dziecinnej propagandy , która ma nadzieję umknąć wymiaru prawa , prowadzonej przez internetowych chłystków , wklejonej w 10% prawdy???Żenada!!!Wniosek jest taki , że brak Ci elementarnej wiedzy w tych sprawach i jesteś bardzo łatwym kąskiem dla tych , którzy szukają taniej wyborczej zdobyczy.I pewnie nie od dziś masz te zalety... niestety to już Twój problem ale radziłbym się nad nim zastanowić.
Nie chciałbym byś powyższe traktował jako jakiś personalny atak czy namiastkę konfliktu.Jestem jak najdalszy od tego typu zamiarów ale nie zwykłem że tak powiem magazynować zapasów niechęci do wypowiedzi lub zachowań nawet przyjaciół czy kolegów bo hipokryzja to jedna z najgorszych cech a głupota tych , po których najmniej się jej spodziewamy , najbardziej razi.
Poruszasz tu , być może nieświadomie , jeden z największych problemów prawicy , konflikt na konserwatywnej części sceny politycznej , konflikt między ideową czystością a partykularnym interesem.I choć na pierwszy rzut oka a już tym bardziej z konserwatywnego punktu widzenia czystość ideowa może wydawać się oczywistym zwycięzcą takiego konfliktu , to ów partykularny interes w tym wypadku ma również swoje racje.Nie jest to bowiem interes pokroju bolszewickiego ścierwa pragnącego zawładnąć wszystkim i wszystko co polskie zniszczyć.Jest to interes realizacji konkretnego planu , opierającego się na naprawdę szczytnych celach.
Stąd bierze się obecność pewnych osób w pewnych środowiskach bo przynoszą one krótko lub długotrwałe korzyści wpisujące się w całość ale z pewnością nie są przyszłością i na podium nie staną kiedy przyjdzie czas zwycięstwa.Jest dziś wiele takich postaci w PIS , na których widok mdli mnie nie przeciętnie ale widzę pewną prawidłowość - to , o czym wcześniej wspominałem - regularne się ich pozbywanie bo nie są one w żadnej mierze przyszłością prawicy.Symptomatyczne jest to gdzie się odnajdują i być może , rozumując na innych płaszczyznach , Ty uznajesz je za szlachetne , to dla mnie jest to odpad toksyczny a wszystkie pseudoprawicowe pomyje lokują się właśnie w PO by w bardzo krótkim czasie zaprzyjaźnić się z komunistycznym pomiotem LiD.
To , co ja mam do zarzucenia PISowi to sfera problemów z gruntu różna od tego , co wy zakodowaliście sobie w umysłach skażonych tanią medialną propagandą a mówię wy bo wpisujesz się w chorobę "politycznie poprawnej" opinii publicznej.
Wybacz acidity ale wpisujesz się we wcześniej wspomnianą trzodę bo nie rozumiejąc problemów prawicy sprowadzasz je do rynsztoka.Ludzi , którzy są ideowo najczystszymi nazywasz wykolejeńcami a pociąga Cię nijakość drżących ze strachu przed rozliczeniem szemranych środowisk , które nie mają nic do powiedzenia prócz tego , że trzeba odsunąć od władzy tych , którzy im zagrażają.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 8:00 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 12:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja tylko w kwestii propagandy. To nasi mędrcy i jedyni uczciwi i sprawiedliwi są mistrzami propagandy! Przez 2 lata, potrafili wmawiać ludziom, że koalicja z LPR i Samoobroną była dobra. Mało tego, nie utracili przy tym poparcia! Zgodzisz się chyba, że tylko geniusze są zdolni do takich wyczynów?!
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 3:03 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pomocnik wyborcy.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 13 z 15