A ja po raz pierwszy chyba zrezygnuję ze śledzenia tego na żywo. Chyba nawet komentarz Seirawana mnie nie skusi. Po prostu nigdy nie wiem, czy to, co oglądam, okaże się warte oglądania czy stratą czasu — i pal sześć dukaty.
Musze byc tu oryginalny,stawiam na "Rybka" 200 $...
...Mistrzostwa beda mialy duze skandale z Programami.
Dlatego zamiast kibicowac ,prosze opanowac programy szachowe
_________________ NASZ DZIENNIK
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:18 pm, w całości zmieniany 1 raz
Ostre są te dzisiejsze partie, szczególnie ciekawie wygląda Kramnik-Morozevich. Są tam ogromne komplikacje, które Kramnik chyba roztrzygnie na własną korzyść .
Kramnik przejechał się jak walec po Morozevichu (poświęcenie skoczka wyglądało dla mnie podejrzanie, ale cóż, widocznie Kramnik widzi ostrzej ), a Anand wypunktował Aroniana.
Zaczęła się gra na całego.
A dzisiaj:
Kod:
Round 3: Saturday, Sept. 15th 2007, 14:00h
Alexander Morozevich Peter Svidler
Viswanathan Anand Vladimir Kramnik
Alexander Grischuk Levon Aronian
Peter Leko Boris Gelfand
Anand - Kramnik - z dużej chmury mały deszcze czy danie z ostrą papryczką chili?
ale cóż, widocznie Kramnik widzi ostrzej Razz Wink
Raczej tak;],teraz tylko szybki remis z Anandem,a potem już Vladimir brnie po zwycięstwo w tym turnieju.Stawiam wszytsko że nikt nie pokona Kramnika grającego Białymi.Ostani raz przegrał chyba z Topalovem grając białymi _________________ myślę że jest koło 2300
Ostre są te dzisiejsze partie, szczególnie ciekawie wygląda Kramnik-Morozevich. Są tam ogromne komplikacje, które Kramnik chyba roztrzygnie na własną korzyść .
Diagram po 17.c7!!
Diagram po 27.f3 Ciekawa unikalna pozycja dwa biale hetmany...
Ta partia szachowa powinna miec 10 diagramow!!! _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
W tej pozycji bardziej wolę mieć czarne (kolor mistrza świata = Kramnika) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Bedąc zawodnikiem rozgrywającym akurat "turniej życia", lub patrząc na wskazania Rybki w tej pozycji (jakieś circa about -1.7) można ocenić, że to Kramnik powinien coś z tego wycisnąć.
Czyżby remis
Partia Mistrza Świata (Kramnik) z Liderem Rankingu (Anand) jest najszybsza. Mają2x więcej posunięć wykonanych niż w innych. Oni w końcówce, a reszta w środku lub debiucie. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Sob Wrz 15, 2007 10:48 pm, w całości zmieniany 1 raz