| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
urzytkownik_1 Pion

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 5:15 pm Temat postu: Gra w internecie a w realu - co o tym sądzicie? |
|
|
|
Mam do was pytanie ,co wy o tym sądzicie, w rzeczywistości gram bardzo dobrze w szachy ,przynajmniej jestem z siebie zadowolony i z moich partii  Natomiast w internecie gram ....... tragicznie. Co wy o tym sądzicie czy wy też tak macie?
Drugie pytanie to: Czy warto zapisać się do jakiegoś klubu szachowego? |
|
| Powrót do góry |
|
wladek Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 5:34 pm Temat postu: |
|
|
|
Do klubu sie nie zapisuj ,tylko sam zrob klub.
Bedziesz menadzerem,sponsorem ,trenerem,a czasem i zawodnikiem szachowym.
Propozycja moja jest na powaznie. _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 5:37 pm Temat postu: |
|
|
|
Pojęcie "bardzo dobrze gram" jest względne. Pewnie w porównaniu ze swoimi kolegami rzeczywiście grasz świetnie, ale w poważnych turniejach zapewne nie istniejesz, porównując się z zawodnikami powyżej z ELO 2000 jesteś słabiutki.
Jeśli chodzi o słabą grę w internecie to jest to problemem wielu szachistów, ja też na necie gram gorzej, robię więcej głupich błędów. Sądzę, że główną winę za to ponosi słabsza motywacja i oczywiście krótszy czas do namysłu.
Do klubu możesz się zapisać, ale postaraj się do jak najlepszego, żeby coś z Tobą pracowali, a nie tylko grali, bo grać to można na necie. |
|
| Powrót do góry |
|
urzytkownik_1 Pion

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 6:10 pm Temat postu: |
|
|
|
lk85 gram z +3 i 2 sprawa wygląda tak z +3 wygrywam a z 2 to bywa różnie. Co do motywacji gry w necie to mysle że masz racje ale ja się zastanawiam jeszcze nad skupieniem.Jak gram na kurniku nie mogę wogóle skupić myśli. Z 3 mozliwych posunięć wybieram zawsze to najgorsze  Gram tam jak bym poprostu wiedział jak się bierki ruszają jak biją i jak się robi roszade  No nie stety ,ale pocieszam się myślą że ważniejsze jest aby lepiej grać w realu
Może macie jakieś porady aby grać równo i w necie i w realu  |
|
| Powrót do góry |
|
_szachistapl_ Nowy

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 6:25 pm Temat postu: |
|
|
|
ja tez jak na początku grałem na kurniku to grałem słabiej niż normalnie. ja uważam, że jest to kwestia przyzwyczajenia się do "płaskiej" szachownicy. przynajmniej u mnie tak było |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 8:54 pm Temat postu: |
|
|
|
urzytkownik_1 jest na to jedna rada, musisz się maksymalnie zmobilizować do gry na necie, ale ciężko będzie, ja tego nie potrafię. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 10:17 am Temat postu: |
|
|
|
- Po co się aż tak mobilizować jak nie wychodzi?
Grę na necie uważać za rozrywkę i przygodę.
- Warto się zapisać.
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
|