Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czym są programy szachowe
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
PatPac the master
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 9:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pawell napisał:
Pan Władek tak się zabujał w soich diagramach, że nie potrafi sobie wziąść deskę i ustawić z zapisu diagram. Czyżby mu brakowało inteligencji i chce mieć wyłożone wszystko na tacy.

Właśnie o to chyba chodzi w Jego "przesłaniu"Smile Większość szachistów przejrzy diagram ale pewnie mniej niż połowie z nich będzie się chciało ustawiać pozycję na desce.

Cytat:
A co co diagramów Władka to jeśli podaje że mat w 2 ruchach to niech będzie w dwóch bez wyjątku niezależnie jak zagra przeciwny kolor, a nie jak widzę istnieją od tej zasday wyjątki.

Jakiś przykład takiego wyjątku?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 10:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pawell napisał:
Czy ty wiesz co piszesz. Po co mam się zastanawiąc nad problemem pozycją która nie zaistaniała w paraktyce czy nie może zaistnieć że względu na sytuację patową. Zadna analiza pozycji nie nadrobi talentu i doświadczenia. Jakbya tak było to problrmiści byliby mistrzami świata.
Dziekuję

Talentu nie posjadam.
Posjadam to, co Ty nie posjadasz >>fantazje.
Na diagramach juz ulozylem Fantastyczne pozycje...
Te fantastyczne pozycje rozwiazuje Mistrz Swiata z Gdanska.
Jeszcze dodam do tego ze pisanie chinszczyzny, to jest ANTY reklama szachow.

Moze kiedys to pokapujesz.

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 10:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pawell napisał:
Czy ty wiesz co piszesz. Po co mam się zastanawiąc nad problemem pozycją która nie zaistaniała w paraktyce czy nie może zaistnieć że względu na sytuację patową. Zadna analiza pozycji nie nadrobi talentu i doświadczenia. Jakbya tak było to problrmiści byliby mistrzami świata.
Dziekuję

Pawell KAŻDY szachista z czołówki światowej rozwiązał w swoim życiu całe mnóstwo zadań szachowych i to nie tylko takich, które w praktyce zaistniały. Sądzę, że rozwiązywanie zadań szachowych to podstawa, teoria dopiero w drugiej kolejności. Nie wiem jaki obecnie prezentujesz poziom gry ale uważam, że 2000 nie przekroczysz jeśli nie analizujesz, nie obliczasz trudnych pozycji choćbyś nie wiem jak dobrze miał opanowaną teorię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wladek
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 11:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pawell napisał:
Dziekuję

Pawell ,Dzialaj nie zalamuj sie.
Daj nastepnych 30 zapisow parti.
Moze jednak 3 procent tu odwiedzajacych ,bedzie mialo checi przegladania tej chinszczyzny.
Na moje checi ,to chetnie zobacze nawet te 30 parti szachowych ,jesli kazda bedzie miala choc po dwa diagramy.
Oznaczenia wszystkie znam,nie musisz sie obawiac o moje znajomosci,Q,K,T,S, itd...

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Wrz 02, 2007 6:51 pm
Temat postu: Re: Czym są prpgramy szachowe
Odpowiedz z cytatem

Pawell napisał:
Zapis w programie Fritz różni się od zapisu w programie Chessmaster 4000 czy Chessmaster 9000:

R- wieża
N- skoczek
B- goniec
Q- hetman
K- król
Czy można wiedzieć czym różnią się zapisy w tych programach?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 2 z 2